reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Właśnie nie mam gdzie się wbić. Może coś jeszcze dzisiaj poszukam. W klinice nie chcieli mnie wpisać szybciej a w mojej opiece w pracy mają słabe usg i nie chcę się stresować. Pozatym moja pani dr ma urlop. Trochę czytałam i serducho może być nawet 35 dni od zapłodnienia. Przy słabszych zarodkach. Miałam blastkę czyli by wypadało 13.07. Straszny stres.
Przy dobrym usg będzie już słychać. A jakiej wielkości i kiedy był pęcherzyk? wiesz ja miałam przy synu pozna implantacje, w 18dpt pęcherzyk był malutki ale tydzień później w 25dpt było już serduszko. 35 dni od zapłodnienia to 30dpt więc u Ciebie za 3dni, bez sensu że karza Ci. Aż tydzień czekać, bo 35dni to raczej skrajne przypadki, po co mają tak długo Cię w niepewności trzymać..

reklama
Przy dobrym usg będzie już słychać. A jakiej wielkości i kiedy był pęcherzyk? wiesz ja miałam przy synu pozna implantacje, w 18dpt pęcherzyk był malutki ale tydzień później w 25dpt było już serduszko. 35 dni od zapłodnienia to 30dpt więc u Ciebie za 3dni, bez sensu że karza Ci. Aż tydzień czekać, bo 35dni to raczej skrajne przypadki, po co mają tak długo Cię w niepewności trzymać..
1.07 byłam pęcherzyk 7 mmm, a w pt. 03.07 zaczęły się krwawienia. Miałam usg w piątek ×2 i w pon. Pęcherzyk dalej był.
Wiem ,że bez sensu ale lekarze upieraja się, że już wtedy będzie wiadomo napewno. A niechce iść do pierwszego lepszego , bo nie wiem na kogo trafie i jaki będzie miał sprzęt;(. A stresu mi już dosyć

Miedzy 300 a 225 , Menopur
Ja przy stymulacji
1 menopur tylko od 2dc cyklu dawka ok. 150 potem zwiększana miałam tylko 3 komórki przy amh ok. 4.5
Druga stymulacja zaczęła się po owulacji gonapeptylem co drugi dzień od 2 dc menopur 225 potem już nie pamiętam musiałabym zerknąć na protokół i było już 9 komórek wszystkie dojrzałe. Dr mówił że mój organizm musi mieć duże dawki i długo być stymulowany

I tu się myślisz. To forum jest do tego, żeby sie wyżalić a nie znikać i sie chować po krzakach. A te, którym sie udało są tutaj po to, żeby wspierać i służyć dobrym słowem.

Tematem przewodnim jest "kto po in vitro" a nie "kto po nieudanyn in vitro", wiec jeżeli kogokolwiek razi to, że udzielają się osoby, którym sie udało to napiszcie o tym wprost. Ja osobiście mam wrażenie, że niektórym przeszkadza to i mają np. mi za złe, że sie udało za pierwszym razem. Ja się cieszyłam jak głupia każdym sukcesem na tym forum. Podziwiam każdą walczącą dziewczynę i trzymam kciuki za wszystkie staraczki.

Tylko nie rozumiem, jak można obwiniać kogoś o pisanie omswoich dylematach (szczegolnie, że nie zauważyłam żeby były to jakieś ogromne ilości postow na temat wozkow, tapet i ubranek) za to pisanie ile razy i w jakim miejsci uprawiało sie seks jest okej. No wybaczcie - ja tego nie pojmuję.

Przykre jest to, że osoby ktorym się udało są "dyskwalifikowane".

I zaskoczę Cię bazylia, ani na minutę nie zapomina się o cierpieniu i dołach jak już się uda.

Powodzenia wszystkim starającym się ✊✊✊✊

@Ananasowa93 nie ukrywaj się tylko pisz o wszystkim co Ci lezy na sercu, nie ma nic gorszego od zostawaniu z tym samemu.

A ja dziękuję wszystkim za każde dobre słowo, za zrozumienie i dobre rady. Za kciuki i wszystko dobre. I przepraszam, za drażnienie swoją obecnością.
Też tak myślałam, ale po wpisie bazylii czuje się z tego grona wyproszona. A narzucać się nie zamierzam bo nie chcę czuć sie winna temu, że ktoś przeze mnie o swoich problemach i rozterkach nie bedzie pisał. Więc będę Was wszystkie wspierać duchowo 😘 jesteście niesamowite i jestem pełna podziwu, że dajecie radę tyle przejść żeby wygrać tą cholernie ciężką i niesprawiedliwą bitwę ❤💪💪💪💪💪

Weź Kobito, bo tera ja Cię znajdę i do tyłka nakopię😘😘😘nie znikaj i nie przepraszaj.
Pamiętaj!!! 💓💓💓
Hej hej Kochana 😘 dzięki za pamięć 😘 a Ty tu nie miałaś wejść na forum dopiero w 6dpt?
Cześć wszystkim ☺
Nie jestem w stanie Was nadrobić. Gratuluję wszystkim, którym się udało! Za resztę trzymam kciuki ✊🏻😘
Zrobiłam sobie małą przerwę od forum. Czulam, że muszę się wyciszyć przed transferem. Dziś u mnie jest 9dpt i beta 142,5 ❤ w 7dpt beta 35,7. Czy taki przyrost jest ok? Jakiś kosmicznie duzy mi się wydaje. Tak ciężko uwierzyć, że się jak na razie udało 😍
A ta po przerwie wraca z takimi newsami😍😍😍😍💓💓💓💓kocham!

Doooooooooobry.
@Liliana87 co u Was?
@Netiaskitchen???? Jak tam?
@fredka84 transferujesz????? ✊✊✊✊
@Aaaanna ,j a k Obcy😁😁😁
@Camilleka, Wariocie, co u Ciebie???
@Ananasowa93 ,co u Ciebie?

Nie jestem w stanie nadrobić.
Zaczęłam i jakąś gownoburza znów... To se myślę - odpuszczam🤣🤣🤣🙈🙈🙈
@Tysiek777 , widzę, z walczysz znów ✊✊✊
Dobrych wieści Dziołchy i duuużo siły w tej nierównej walce💓💓💓
@Waleczna36 za Ciebie też kciukam✊✊✊😘😘😘

Hej hej Kochana 😘 dzięki za pamięć 😘 a Ty tu nie miałaś wejść na forum dopiero w 6dpt?
Cześć wszystkim ☺️
Nie jestem w stanie Was nadrobić. Gratuluję wszystkim, którym się udało! Za resztę trzymam kciuki ✊🏻😘
Zrobiłam sobie małą przerwę od forum. Czulam, że muszę się wyciszyć przed transferem. Dziś u mnie jest 9dpt i beta 142,5 ❤️ w 7dpt beta 35,7. Czy taki przyrost jest ok? Jakiś kosmicznie duzy mi się wydaje. Tak ciężko uwierzyć, że się jak na razie udało 😍
Boże Sols parówko kochana ❤️❤️❤️. Udało Ci się ❤️❤️❤️. Trzymam kciuki za dalszy etap do serduszka 😍😍😍
A na kalkulatorze sprawdzałaś przyrost? Bo ja to nigdy to takiego etapu nie dotarłam to i się nie znam 😜

Cześć wszystkim ☺
Zrobiłam sobie małą przerwę od forum. Czulam, że muszę się wyciszyć przed transferem. Dziś u mnie jest 9dpt i beta 142,5 ❤ w 7dpt beta 35,7. Czy taki przyrost jest ok? Jakiś kosmicznie duzy mi się wydaje. Tak ciężko uwierzyć, że się jak na razie udało 😍

Woow ale bombę nam tu zrzuciłaś :D Super, fantastyczne wiadomości ❤ ❤ ❤ ❤

reklama
Do góry