Ja przy pierwszej stymulacji wzięłam dwa tyg, ale wyszło na to, ze tydzień na zastrzyki i później po punkcji byłam tydz w domu. Myśle ze po punkcji jednak dobrze mieć dwa, trzy dni wolnego żeby dojść do siebie. A na drugi transfer brałam tylko dzień wolny, później normalnie do pracyCzy Wy kobietki jak miałyście transfer to brałyście L4?? Na ile??
Po którym razie udało się Wam zajść??? Powinna być ankieta na ten temat
reklama
motylek24
Fanka BB :)
Skoro są ciąże po świeżych transferach to widocznie wysoki estradiol nie przeszkadza. Podobnie jak wysoki progesteron w ciąży. Na sztucznym cyklu lekarze dają końskie dawki aby mieć pewność odpowiedniego stężenia tak w przypadku estradiolu jak i progesteronu.Niby tak,tylko nie wiem jak to dopasowac zeby osiagnac dokladnie takie wartosci.
No i nie ma owulacji,co tez zmienia kwestie hormonow.
bazylia128
nigdy się chyba nie zmienieZnowu jestes obrzydliwa a już obiecałaś się poprawić
Dokładnie tak jest Leżę i forum nadrabiam, czytam jak chcesz @bazylia128 przeprowadzic ekspertyzę śluzu czy się nadaje .@Camilleka siedzi cichutko. Pewnie znów będziesz się rozpisywać jak ja będę spała . Co tam dziś fajnego robiłaś?
Ja pielilam, lubię to . To mnie uspokaja
Ja dziś cały dzień w pracy miałam dużo pracy i tak jakoś szybko zleciało. Poza tym jak wróciłam to musiałam szybko ogarnąć co nieco, bo jutro znajomi przyjeżdzają po meble, bo im dajemy. Zrobiłam jeszcze pare kartonów i między czasie nałożyłam sobie peeling z kwasów na twarz i później mi się zapomniało , ale na szczęście bez większych szkód się obyło. O i tak, leżę teraz i zaraz będę spać, bo już mnie wzywa kraina snów
aaa i jutro idę na obiad z szefowa i cała ekipa z pracy, to jest obiad urodzinowy dla mnie, miała być niespodzianka, ale ucha nadstawilam przed wczoraj jak dwie koleżanki gadaly i już wiem ze coś tam dla mnie szykują, dlatego musiałam się trochę ogarnąć, co nie
nigdy się chyba nie zmienie
annemarie
Nie musisz mi tego tlumaczyc ,bo przerabialam to ,az za czesto.Skoro są ciąże po świeżych transferach to widocznie wysoki estradiol nie przeszkadza. Podobnie jak wysoki progesteron w ciąży. Na sztucznym cyklu lekarze dają końskie dawki aby mieć pewność odpowiedniego stężenia tak w przypadku estradiolu jak i progesteronu.
Wysoki prg jest potrzebny do utrzymania ciazy,
wysoki e2 do utrzymania endometrium i odzywienia zarodka.
Tak jak te ciaze sa,tak rowniez ich nie ma i czesto wyniks to ze zlego dawkowania lekow,ktore ,jakby nie patrzec steruja calym zaplodnieniemna cyklu sztucznym.
bazylia128
Wcześniejsze jego oznaczanie w trakcie stymulacji ma na celu określenie czy śluzówka macicy nie jest przedwcześnie dojrzała, co może spowodować niemożność zagnieżdżenia zarodka. Z kolei w drugiej fazie cyklu, fazie lutealnej, prawidłowy poziom progesteronu warunkuje optymalne środowisko do zagnieżdżenia i rozwoju wczesnego zarodka. Uznaje się ze powinno to być ok. i ponad 25 ng/ml. Po transferze podaje się określone z góry ilości progesteronu, najczęściej pod postacią leków dopochwowych, aby utrzymać powyższe stężenie progesteronu..
znalazlam na temat proga w novum
znalazlam na temat proga w novum
motylek24
Kliniki dają leki na pamięć bo jak je mają dopasować indywidualnie. Dopiero może po kilku cyklach wiedzą coś więcej w stosunku do konkretnej osoby a tak jadą schematem.Nie musisz mi tego tlumaczyc ,bo przerabialam to ,az za czesto.
Tak jak te ciaze sa,tak rowniez ich nie ma i czesto wyniks to ze zlego dawkowania lekow,ktore ,jakby nie patrzec steruja calym zaplodnieniemna cyklu sztucznym.
Jak będę podchodzić to teraz ja się będę Ciebie pytać :-) a progesteron to chyba minimum 12 jest ??już doczytałam wygląda na to ze ma racje wyczytałam tez ze przy crio za duzy estriadol to nie dobrze. Ja mam dopiero 11 dc jest 156 norma do 400 jeszcze będzie rosnąć wiec chyba będzie ok- jutro się dowiem jak wygląda endometrium
reklama
Ja miałam chyba za niski estradiol w ostatnim cyklu w 8dc endo 6mm a e2 16!!!! Potem już kazali nie badać ehhhhNie musisz mi tego tlumaczyc ,bo przerabialam to ,az za czesto.
Podziel się: