reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

[GROUP=][/GROUP]
To dość częste mutacje, w zaleceniach jest najczęściej kwas foliowy metylowany, acard i heparyna
no ja przy tych moich zmianach przychodni zostałam poproszon o dostarczenie wyniku takich badań. nikt mi tego nie zlecal A ciekawe po pierwsze co obecnie przy badaniu zarodka miałoby to do rzeczy. 2 biorę metyle już od dawna bez badania;) więc czy wynik cokolwiek by zmienił? do tego mężowi kaza zrobić jakies azf i chyba ctr geny A chlop ma mega dużo plemników co wyszło w badaniach nasienia. Napisalam do Pani żeby łaskawie zapytała genetyka czy to faktycznie potrzebne. już mnie wkurzaja te badania dla samego badania i oczywiście placenia...

reklama
Cześć, przyznam się, że czytam was już od dawna a dopiero teraz piszę... krótko o mnie i mojej "przygodzie". Gyncentrum Katowice, 3 stymulacje, 6 transferów z tego 1 syn. Skończył nam się program 2+1 I w sumie na tym mieliśmy zakończyć ten temat, ale zaczęłam się zastanawiać czy nie powinniśmy się jeszcze jeszcze jednej stymulację poddać, czy nie spróbować w innym miejscu. Macie jakieś doświadczenie w Katowicach? Możecie któraś klinikę polecić? Sama nie wiem...

[GROUP=][/GROUP]

no ja przy tych moich zmianach przychodni zostałam poproszon o dostarczenie wyniku takich badań. nikt mi tego nie zlecal A ciekawe po pierwsze co obecnie przy badaniu zarodka miałoby to do rzeczy. 2 biorę metyle już od dawna bez badania;) więc czy wynik cokolwiek by zmienił? do tego mężowi kaza zrobić jakies azf i chyba ctr geny A chlop ma mega dużo plemników co wyszło w badaniach nasienia. Napisalam do Pani żeby łaskawie zapytała genetyka czy to faktycznie potrzebne. już mnie wkurzaja te badania dla samego badania i oczywiście placenia...

Pewnie chcą sprawdzić czy nie masz trombofilii, co może mieć znaczenie przy transferze i ewentualnych zaleceniach do niego, a o tym azf i cftr to widziałam, że @kate_p7 dziś pisała, że mutacje mogą powodować poronienia, więc może chcą się zabezpieczyć 🤔

Ja mam wizytę również w 8 dniu od początku stymulacji, później 10 i później 13... Myslicie ze jak 8.07 będą pęcherzyki już dojrzałe to jest szansa że 10.07 będzie punkcja??
Możliwe, bo ja dziś dojrzałe, wieczorem mam podać dwa zastrzyki, jutro globulka i środa punkcja tak to mniej więcej się odbywa :)
Lekarz napewno na wizycie Ci powie kiedy punkcja.

To nic - jeśli macie z mezem konflikt serologiczny to chyba jest ajkies specjalne i szybciutkie szczepienie ;)

Przy konflikcie to żadne szczepienie...

Podają cieżarnej leki od 3 trymestru.

Też mam konflikt z partnerem - serologiczny oczywiście :D Jak miałam cp to mi podawali immunoglobuliny ;)

Możliwe, bo ja dziś dojrzałe, wieczorem mam podać dwa zastrzyki, jutro globulka i środa punkcja tak to mniej więcej się odbywa :)

Ojaa ale Supeerr ❤️
Kurcze mam nadzieję że się u mnie też będą rozwijać tak jak powinny, bo mi dali już 3 daty i tak sobie pomyślałam że skoro w takich datach to by się zgadzało.. Pierwsza data 8.07 i jak będą pewnie ładne pęcherzyki to możliwe że 10.07 byłaby punkcja i 13.07 transfer... Daj Boże aby wszystko było ok... Dowiem się już w środę 😘 Środa będzie ważna zarówno dla Ciebie kochana jak i dla mnie ✊✊✊😘

reklama
Wszystko zależy tak naprawdę od organizmu a na to za bardzo wpływu nie mamy, ale zawsze trzeba mieć nadzieję że każda kolejna przybliża nas do celu, chodź wiem że to ciężkie myślenie....
Mój organizm dobrze zareagowal na leczenie bo pecherzykow było od groma ale niestety zarodek blastkowy tylko jeden ;( wiec nie na wszystko mamy wpływ...

Do góry