Ty tak zawsze wszystko medycznie ładnie opowiadasz , przyznaj się, jestes lekarzem? Pielęgniarka? Bo jestem pewna ze @fredka84 tez nad tym kminiMRI jest badaniem bezpiecznym ( poza osobami które mają rozrusznik serca lub inne urządzenia elektryczne w sobie oraz osobami które mają protezy starego typu lub opilki metali w ciele) badanie wykorzystuje pole elektromagnetyczne nie promieniowanie RTG jak w TK więc może być wykonywane tej często jak jest potrzeba.
Minusy ma takie że jest badaniem drogim. Długo trwa więc do stanów zagrażających życiu się nie nadaje i nie wszystko obrazuje dokładnie np kości dużo lepiej widać w TK. Badanie może być wykonywane nawet u kobiet w ciąży jeśli jest taka potrzeba bez negatywnych skutków dla płodu.
Głowę w MRI widać dobrze.
reklama
bazylia128
Fanka BB :)
@Mirka30 jakiego masz piękniutkiego kicajka Jejeku tez jak przeczytałam o tym guzie to się przeraziłam ale i tez usmialam z reakcji @fredka84 i @Camilleka
Ja mam jeszcze kapuche kiszona od teściowej wiec co by się nie zmarnowała, to przerobię na bigos. Zrobię duży gar i Dawid będzie jadł tydzień i jak mu się przeje już, to spokój na jakiś czas z bigosemOjjjjoojjjj pamiętam ta twoja rybke jaammiiii Chyba wlasnie tez zrobie w tym tygodniu bigosik
Tylko Ciebie brakowało, bo przepadlas@Mirka30 jakiego masz piękniutkiego kicajka Jejeku tez jak przeczytałam o tym guzie to się przeraziłam ale i tez usmialam z reakcji @fredka84 i @Camilleka
Jeju taki chłopinka to skarb.
Z moim jak byłam na IP to tylko wstydu narobił. Wlazł do gabinetu badań na IP za mną zamiast poczekać na zewnątrz Jeszcze se kurtke wiesza na haczyku, siada na krześle dla pacjenta (czyli moim) i czeka nie wiem na co ale go wypierdzielili
Potem w damskim kiblu sikał
Ta co do załatwiania też się super sprawuje.
Lista zakupów wyjątkowo ciężka
- fasolka szparagowa mrożona - kupuje szpinak
- makaron do zupy (prócz nitek) - kupił spagetti
I weź tu żyj...
Ciekawe co dziecku zrobi do jedzenia jak zostanie sam
Hahaha Dobry jest Ja myslalam ze to tylko moj taki swirus
@Mirka30 jakiego masz piękniutkiego kicajka Jejeku tez jak przeczytałam o tym guzie to się przeraziłam ale i tez usmialam z reakcji @fredka84 i @Camilleka
Hahaha
Dziekuje kochana, to jest moje male lajzowate szczescie moj maly synulek
bazylia128
Mój to lubi i moglby wiecznie jesc takie dania jednogarnkowe, strogonovy, lecza i takie tam O przypomniało mi się jeszcze ze miałam robic fasolke po bretońsku mnniiiaaammmJa mam jeszcze kapuche kiszona od teściowej wiec co by się nie zmarnowała, to przerobię na bigos. Zrobię duży gar i Dawid będzie jadł tydzień i jak mu się przeje już, to spokój na jakiś czas z bigosem
bazylia128
Za to zobacz jaki efekt bardzo mi się podoba ten kolor, w swietle dziennym tez inaczej wyglądaTylko Ciebie brakowało, bo przepadlas
Załączniki
bazylia128
Ty tez taka wariatka za zwierzakami jak ja Łukasz się wczoraj troszenke zdenerwowal bo Ozinek się przykleil do swiezo pomalowanej sciany a Ja zamiast jemu pomagać to pobiegłam go wyszczotkować A teraz uciekam pomyc tam i chce mieć już czas wolnyHahaha
Dziekuje kochana, to jest moje male lajzowate szczescie moj maly synulek
reklama
Pchełka216
Powiem co wiem standardowo 6 wg prawa. w uzasadnionych przypadkach (wiek, niskie amh itp.) więcej. U mnie bylo 31, 11 ustalilismy na poczatku ze zamrazamy, i mieli przebadac20. jak już wiemy nic z badania nie wyszlo ( i zaluje ze zamrozilam) wiec zaplodnili 20, do 3 doby było 10 dobrych, kilka złych i kilka opoznionych. Także finalnie mają ograniczenia prawne ale też jeśli przypadek tego wymaga to mogą więcej. Dodam że jajeczka gorzej przeżywają mrozenie, wiec potem nie będziesz miała takiej ilości jaka zamrozisz. Z jednej strony im wiecej tym statystycznie większą szansa, z drugiej ograniczenia prawne no i dylematy jeśli np. wszystkie 20 zarodków by wyszło ok. Dlatego sa zapisy o tym ze jesli nie wykorzystasz i nie placisz za zamrazanie to ida do dawstwa. Noe wiem jak Ty ale ja z tym nie mam problemu etycznego i bym cisnela na najwięcej jak się da- bo nie przewidzisz ile będzie poprawnych.Cześć
Dziewczyny wiecie może, jak to wygląda z zapladnianiem dużej ilości jajeczek są jakieś ilości max które zapladniaja a reszta jajek do zamrożenia?
Wprawdzie nie pytałam jeszcze o to mojego lekarza ale napewno jutro się wypytam.
Miłego dnia
Ostatnia edycja:
Podziel się: