reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] tak lekarzem ginekologiem. Mam sieć klinik. I magazyny pełne duńskiego nasienia.[emoji23][emoji23]
Akurat rezonans i TK to są badania którymi się intersesowalam choćby dlatego że mieliśmy z mężem kupić mieszkanie nad pracownia stomatologiczną z TK i po zgłębiania tematu zmieniliśmy zdanie. A poza tym już nie raz w rodzinie ktoś badania wymagał A ja boję się mniej jak znam wroga więc często temat zglebiam.
Ty tak zawsze wszystko medycznie ładnie opowiadasz [emoji846], przyznaj się, jestes lekarzem? Pielęgniarka? Bo jestem pewna ze @fredka84 tez nad tym kmini [emoji23][emoji23][emoji23]

[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] tak lekarzem ginekologiem. Mam sieć klinik. I magazyny pełne duńskiego nasienia.[emoji23][emoji23]
Akurat rezonans i TK to są badania którymi się intersesowalam choćby dlatego że mieliśmy z mężem kupić mieszkanie nad pracownia stomatologiczną z TK i po zgłębiania tematu zmieniliśmy zdanie. A poza tym już nie raz w rodzinie ktoś badania wymagał A ja boję się mniej jak znam wroga więc często temat zglebiam.
😂😂😂

Nie wiem czy możesz przyjmować czy nie. O tym decyduje Twój lekarz . Jeśli tak Ci zalecił widocznie nie widzi przeciwwskazań. A guzy przysadki są bardzo różne. Mam koleżankę która też miała guz wydzielajacy prolaktyne objawialo się to tym że nagle w piersiach pojawiło jej się mleko. Po leczeniu odpowiednimi lekami guz zniknął.
A na temat rezonansu tak jak już mówiłam nie powiedziałam że Ty powinnaś się badać częściej tylko że można jeśli jest taka potrzeba.
Po prostu uderzyła mnie informacja o tym że jest to badanie niebezpieczne że zdrowotnego punktu widzenia.
Ok skoro sie tak znasz to prosze powiedz mi czy z guzem przysadki mozgowej moge przyjmowac menopur, czy to moze mi zaszkodzic?

Jestem kochana ;) hehehe ale masz nosa wlasnie weszłam na forum i chciałam nadrobić ;) My od wczoraj caly dzień malowaliśmy jeden pokoj i nie miałam czasu - zanim wszystko wynieśliśmy a tam była taka mala skladownia to dużo czasu nam zajelo ;) Teraz odpoczywamy po obiadku i będę latac ze sciera ;) wieczorem jakiś spacerek żeby się dotlenić... Troche się denerwuje bo przecież biore dość sporo estrofemu a piersi mnie wogole nie bola - zawsze już cos czułam... W czwartek mam wizyte kontrolna a ja nic nie czuje :o W srode i tak ide na badanie moczy, proga i estriadolu to będę wiedzieć ;)
Ach ten 6 zmysl☺️ Ja z domu sue nue ruszam mam lenia a poza tym jest tak gorrraco ze leze jak dluga.Maz pojechal na ryby wiec ogladalam filmiki o makijazu i ciuchach na youtube😉Ja mam wizyte juteo i cala sie stresuje😬To trzymam kciuki za wizyte i badania😀

Nie wiem czy możesz przyjmować czy nie. O tym decyduje Twój lekarz . Jeśli tak Ci zalecił widocznie nie widzi przeciwwskazań. A guzy przysadki są bardzo różne. Mam koleżankę która też miała guz wydzielajacy prolaktyne objawialo się to tym że nagle w piersiach pojawiło jej się mleko. Po leczeniu odpowiednimi lekami guz zniknął.
A na temat rezonansu tak jak już mówiłam nie powiedziałam że Ty powinnaś się badać częściej tylko że można jeśli jest taka potrzeba.
Po prostu uderzyła mnie informacja o tym że jest to badanie niebezpieczne że zdrowotnego punktu widzenia.

Aha ok rozumiem... A to ze moze to byc szkodliwe dla zdrowia to wiem od lekarzy... tacy madrzy widzisz ;)
Wydaje mi sie ze oni wogole nie wiedza nawet ze mam guza, wcale bym sie nie zdziwila 🤦‍♀️
A to ze to badanie moze byc szkodliwe to wiem to od lekarzy, i od innych znajomych rowniez....

Ostatnia edycja:
reklama
Nie stresuj sie tak kochana bo to na plus nie działa nawet jesli sie odwlecze jeden cykl to swiat sie nie zawali a przez stresy to cos moze pójść nie tak, wiem ze kazdy chce jak najszybciej, u nas od pierwszej wizyty w klinice do pierwszego transferu minęły prawie 4 lata wiec co to jest miesiac 😘
Dokładnie stres to najgorsze co może być. U nas podobnie od 1 wizyty do transferu różniez duzoooo upłynęło. Pierw musiałam się z tym wszystkim oswoić, po jakimś roku, półtora zaczęliśmy działać... Była pierwsza iui, później druga, później ta nieszczęsna korona... Az w końcu decyzja że to musi być już. I tak oto w środę jade na kontrole i jeśli wszystko będzie dobrze umówić się na punkcję... Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Podchodzę do tego tylko na delikatnym stresie. Tzn. Na razie mam delikatny stres... Ale wierzę w to ze wszystko pójdzie po mojej myśli. Wiem że rzadko kiedy pierwszy transfer jest tym udanym ale ja wierzę ze u mnie właśnie pierwszy będzie tym właściwym 😍 jeszcze punkcji nie miałam, do transferu jeszcze trochę a ja już myślę o tym kiedy wrócę po rodzeństwo dla malucha 🙈 tak ze głową do góry 😘😘😘❤️

Do góry