reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nic podobnego w życiu nie słyszałam. U mnie w klinice i z tego co widzę u większości dziewczyn brak bety w 6-8 dpt oznacza brak ciazy i leki należy odstawić. Nie rozumiem po co faszerować się hormonami skoro nie ma ciazy?? Jeszcze w życiu nie słyszałam żeby ktoś miał bete 0 a w macicy zarodek 🙄🙄 czasami mam wrażenie ze kliniki maja podpisane umowy z dystrybutorami leków i dlatego każą pakować w siebie progesteron przez 2 tygodnie po transferze
Dzieki, moze mnie zle zrozumiala ze dzis beta ujemna a za kilka dni zaskoczy ale nie wydaje mi sie zeby tak bylo. Za jakąś godzinke bede juz wiedzieć jaka beta i na czym stoje. Wtedy odstawiam leki, szkoda mi organizmu, juz i tak czlowiek faszeruje w siebie zbyt duzo.
Dzieki za odp. Postanowilismy z mezem ze jesli kolejny transfer (juz 4 invitro) sie nie uda to zmieniamy klinike, chyba padnie na gyncentrum. Ma ktoras z was jakies doswiadczenia?

reklama
No właśnie nie wiem kochana.. Wizytę mam dopiero 8.07 i wtedy dopiero się czegoś dowiem.. Mam nadzieję że to nic groźnego się tam nie dzieje bo dopiero zrobiłam 3 zastrzyki tego menopuru .. 😘
no to lepiej się skonsultować jak pisze @fredka84 , bo to dopiero początek. A Ty idziesz rozumiem długim protokołem? U mnie po 3 dniach od rozpoczęcia stymulacji była wizyta (ale u mnie lekarz wiedział, że ja mam potencję ;) na dużą ilość).

Hej
Bylam dzisiaj na powtorzeniu bety w swoim labo (jednak bylo otwarte) i wiadomo wynik juz przesądzi co dalej, zdziwilo mnie jednak ze w klinice jak zapytalam czy po wyniku ujemnym mam odstawic leki od razu czy stopniowo to powoedziano mi, ze nic nie odstawiam do czasu usg (za 2 tyg.) Bo mimo braku bety moze byc ciaza.. wg mnie to sie wyklucza.. a moze nie mam racji?
Whaaaat 😱. Co oni Ci pierdzielą 😱. Robisz dwie bety dla pewności i wtedy albo bierzesz leki dalej jak beta pozytywna albo odstawiasz od razu. Strasznie mnie drażni dawanie takich głupich nadzieji i pakowanie tony leków na darmo 🤷🤷🤷.
Przepraszam że tak z grubej rury, ale się zdenerwowałam. Czy oni nie zdają sobie sprawy z tego co Ty przeżywasz 🤷🤷🤷

no to lepiej się skonsultować jak pisze @fredka84 , bo to dopiero początek. A Ty idziesz rozumiem długim protokołem? U mnie po 3 dniach od rozpoczęcia stymulacji była wizyta (ale u mnie lekarz wiedział, że ja mam potencję ;) na dużą ilość).

Taak zgadza się, mam długi protokół... Spróbuję się z nimi skontaktować ale dzisiaj sobota i szczerze wątpię czy ktoś tam jest wogóle... Spróbuje.. Dziękuję 😘

Whaaaat 😱. Co oni Ci pierdzielą 😱. Robisz dwie bety dla pewności i wtedy albo bierzesz leki dalej jak beta pozytywna albo odstawiasz od razu. Strasznie mnie drażni dawanie takich głupich nadzieji i pakowanie tony leków na darmo 🤷🤷🤷.
Przepraszam że tak z grubej rury, ale się zdenerwowałam. Czy oni nie zdają sobie sprawy z tego co Ty przeżywasz 🤷🤷🤷
Dla mnie tez nielogiczne, o ile mam do tego naprawde zdrowe podejscie i sie nie zalamuje itd. Tak inne kobiety naprawde moga miec niepotrzebna nadzieje i potem załamke:(
Zmieniamy klinike wlasnie po 6 latach

Chciałabym 60. Mam 164 cm wzrostu wiec byłoby idealnie. W najgorszym momencie czyli przed pierwszym transferem ważyłam 73 i według BMI to już nadwaga
Ja mam 165cm i ważę 60-61, zależy czy głodna czy nażarta😜. Myślę że taka waga jest ok, ani za dużo, ani za mało. Ja osobiście lubię jak kobitka ma troszkę pupy i cycuszka, a nie taki wieszak

reklama
Do góry