reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@goffa13 jeśli podobal ci się w głębi lasu to polecam Brought church - tez mini serial i nawet gra tam nasz polski aktor który gral w głębi lasu bo tym razem to jest UK produkcja a miejsce to piekna isnlandia i widoki nieziemskie - będzie ci się podobać. Zanim zaczniesz ogladac UWIEZIONE tj VisAVis - najpierw zacznij ORANGE IS THE NEW BLACK - tam jest 6 sezonow i już nie będzie kontynuacji serial zdobyl barddzzzooo dużo nagrod ;) Chcialas chyba ogladac telefonistki to dobry moment bo od dzisiaj jest premiera ostatniego sezonu ;) Mi się tez mega podobal serial YOU... drugi sezon bardziej od pierwszego ;) Ja już tylke tego ogladnelam:) ze lista by się tu nie zmiejscila ;) polecam tez mega na HBO SŁODKIE KŁAMSTEWKA - obsada mega, swietna muzyka i dzieje się oj dzieje - fajny bardzo milo go wspominam ;) Mój maz prenumeruje NETFILM to jesteśmy na bieżąco z nowościami...Gracie i frankie, sex education, wiedżmin, tropiciel, atypowy TOP OF THE LAKE, DARK!!! zacznij sobie od tych ktore ci pierwsze wymieniłam ;)
Jeżeli podobał Ci się Broadchurch (ja niestety tylko jeden sezon obejrzałam), to na pewno spodoba Ci się Valhalla MURDERS, super kryminał i piękna Islandia 😉

reklama
A ja dziś byłam zrobić sobie tsh i mam jeszcze cała listę badań do zrobienia oczywiście kolejny raz ale to już zrobię w Novum żeby mieli komplet...ale babeczka mi tak dziś pobrała krew, ze wbiła się do kości podobno i myślałam, ze zejdę z bólu [emoji33] i dalej mnie mega boli niestety :( ale przynajmniej nie pada i można iść popracować trochę ;) zjadłam owsiankę, pije zielona herbatkę i ruszam do pracy [emoji123]
Nie polecam robić w No..m badań. Mają przebitkę ponad 20 czasem 30%.
Robię u nich tylko jeśli zależy mi na czasie czyli beta, progesteron i wymazy, kariotyp.
Polecam robić w Diagnostyce. Mają szybko wyniki i ceny dużo niższe.
Ja na dodatek zrobiłam je w Radomiu to jeszcze taniej niż w Wwie.
Na komplecie badań moich i męża zaoszczędziłam ok. 4-5 stowek albo i więcej już.
Cześć zrobiłam też w luxmedzie w ramach mojego pakietu z pracy.

Oni nie widzą problemu w wynikach z innych placówek. Biorą od Ciebie tylko te badania i kserują sobie i oddają Ci na następnych wizytach.

Serio przebitkę mają kosmiczna, zastanowiła bym się nad robieniem kompletu u nich.
Przykładowo beta w Nov. Kosztuje 65 zł. W Radomiu zapłaciłam chyba 42

Kochane Kobitki dziś mam wizytę w klinice denerwuje się chyba bardziej niż jak jechałam tam po raz pierwszy 3 lata temu. Zdecydowaliśmy się na invitro zobaczymy kiedy uda nam się ruszyć z tym wszystkim. Co lekarz powie... Większość badań straciło ważność więc na pewno do powtórki. Marzy mi się by w sierpniu rozpocząć stymulację ale zdaje sobie sprawę że marzenia a rzeczywistość to nie zawsze jedna para. Trzymajcie kciuki i przyjmij ie mnie bym mogła czerpać wiedzę z Waszych doświadczeń.

Robię u nich tylko jeśli zależy mi na czasie czyli beta, progesteron i wymazy, kariotyp.
Na komplecie badań moich i męża zaoszczędziłam ok. 4-5 stowek albo i więcej już.

Oni nie widzą problemu w wynikach z innych placówek. Biorą od Ciebie tylko te badania i kserują sobie i oddają Ci na następnych wizytach.

Serio przebitkę mają kosmiczna, zastanowiła bym się nad robieniem kompletu u nich.
W pełni popieram:) Ja większość badań robiłam w ramach pakietu z pracy. Nie ma co przepłacać i tak jeszcze się napłacisz.

Dziewczyny byłam w łazience i trochę miałam na papierze takiej różowej wydzieliny ale nic mnie nie boli. Co to może być? Może dołozyc luteine dopochwowo? Mam Lutinus 2 razy dziennie,duphaston 3 razy dziennie i estrofem 4 razydziennie.

Kochane Kobitki dziś mam wizytę w klinice denerwuje się chyba bardziej niż jak jechałam tam po raz pierwszy 3 lata temu. Zdecydowaliśmy się na invitro zobaczymy kiedy uda nam się ruszyć z tym wszystkim. Co lekarz powie... Większość badań straciło ważność więc na pewno do powtórki. Marzy mi się by w sierpniu rozpocząć stymulację ale zdaje sobie sprawę że marzenia a rzeczywistość to nie zawsze jedna para. Trzymajcie kciuki i przyjmij ie mnie bym mogła czerpać wiedzę z Waszych doświadczeń.
Powodzenia ✊✊✊
Będzie dobrze na pewno

U mnie z klinice o dziwo beta tylko 25 zł, zdziwiłam się, bo taniej niż w diagnostyce zapłaciłam. Ale porównywać ceny warto, bo przy tych ilościach badań które musimy robić każdy grosz się przyda :)

Dziewczyny byłam w łazience i trochę miałam na papierze takiej różowej wydzieliny ale nic mnie nie boli. Co to może być? Może dołozyc luteine dopochwowo? Mam Lutinus 2 razy dziennie,duphaston 3 razy dziennie i estrofem 4 razydziennie.

To może być podrażnienie po aplikacji lutinusu, póki nie ma żywej krwi to nie ma powodu do niepokoju 😘

reklama
Do góry