reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja mam

Ja mam dokładnie te same choroby. Przy czym mi lekarz odstawił glucophage i jodid. Został mi tylko letrox.
Witam
Mój lekarz ginekolog oraz endokrynolog kazał odstawił glucophage jak zobaczę na teście 2 kreski. Ostatnio czytałam, że dużo dziewczyn jak odstawia to roni ciążę.... Zgłupiałam..
Co na to wasi lekarze?

reklama
To co jest w tej Pradze takim fenomenem ze się zawsze udaje?
Swietna klinika,lekarze i embriolodzy...
Czechy sa na pierwszym miejscu w Europie jesli chodzi o in vitro.
Metody o ktorych w Polsce jeszcze nikt nie slyszal,doskonaly sprzet,swietnie wyposazone labolatoria,ja trafilam na lekarke z sercem na dloni,serio.
Duzo zalezy od ludzi,tego jak im zalezy zeby pomoc,checi wczytania sie w dokumentacje,nowego pomyslu,trakowania kazdej pacjentki jakby byla jedyna.
I przede wszystkim in vitro jest tam czyms tak normalnym jak katar.
U mnie dokonali niemozliwego za pierwszym podejsciem,co prawda pierwsze dwie ciaze niedotrwaly do konca,za to 3 nadrobila wszystko 😇😇

Swietna klinika,lekarze i embriolodzy...
Czechy sa na pierwszym miejscu w Europie jesli chodzi o in vitro.
Metody o ktorych w Polsce jeszcze nikt nie slyszal,doskonaly sprzet,swietnie wyposazone labolatoria,ja trafilam na lekarke z sercem na dloni,serio.
Duzo zalezy od ludzi,tego jak im zalezy zeby pomoc,checi wczytania sie w dokumentacje,nowego pomyslu,trakowania kazdej pacjentki jakby byla jedyna.
I przede wszystkim in vitro jest tam czyms tak normalnym jak katar.
U mnie dokonali niemozliwego za pierwszym podejsciem,co prawda pierwsze dwie ciaze niedotrwaly do konca,za to 3 nadrobila wszystko 😇😇
A orientujesz się jakie sa koszty całej procedury ze swoimi komorkami? Ode mnie wiem ze niekotrzy wybierają Ostrave chyba.

Witam
Mój lekarz ginekolog oraz endokrynolog kazał odstawił glucophage jak zobaczę na teście 2 kreski. Ostatnio czytałam, że dużo dziewczyn jak odstawia to roni ciążę.... Zgłupiałam..
Co na to wasi lekarze?
Kazał odstawić i tyle. Konsultowałam to jeszcze z Endo potem. Zleciła insulinę cukier itd. i powiedziała żeby nie wracać do gluco na razie.
Komuś zaufać trzeba.

A orientujesz się jakie sa koszty całej procedury ze swoimi komorkami? Ode mnie wiem ze niekotrzy wybierają Ostrave chyba.
Tak Ostrava,Brno... tam sa konsultantki mowiace po polsku i lekarze
Nie powiem ci ile q tej chwili w Ostrawie,3 lata temu byla rozbieznosc pomiedzy 2,500-4000€ Im dalej od geanicy tym wiecej.

To dlatego ze miałaś niedrożne i płyn nie mógł się przedostać, lekarz mi to tłumaczył, ze nieraz dzięki temu można przepchać jajowody.
Mnie praktycznie nie bolało, ale jak leżałam później z tym płynem, żeby zaczął wypływać i żeby mogli jeszcze raz zrobić zdjęcia, między czasie była jakas inna dziewczyna, jak ona tam jęczała 😱 o masakra, aż mnie poty oblewaly jak ja słyszałam. A później się okazało ze lekarz który mi robił badanie, to Polak, wiec zaczęliśmy gadać skąd on, skąd ja itd... miałam większa śmiałość go podpytać dlaczego tamta tak jęczała i właśnie on mi tłumaczył, ze jak boli, to znaczy ze coś jest przytykane, mówił ze to badanie to taki karcher na jajowody 😉.
Ja po tymbadaniu to prawie zemdlalam.Pielegniarka z polozna mnie na kozetke wyprowadzaly a jakas profesorka okno otwierala zebym miala powietrze.Ja nue mam bolacych miediaczek dlatego jak mbie to bolalo to mydlalam ze uciekne z fotela az lekarz musial troche poczekac bo ja sie wilam z bolu na tym fotelu😱

Pracuje w rejestracji medycznej, także wszystkie świry uderzają do mnie, bo w szpitalach jest masa w kolejkach a u mnie to "napewno nie" i dawaj do stacji medycznej (tak istnieje cuś takiego).

Kleszcza to jeszcze i rozumiem (może mniej o 2 rano) ale miałam już pogryzienia przez komary (zapewne krwiożercze), mrówki, drżazgi w palcach, złamane tipsy u blondynek (bez urazy bo sama nią jestem - i to ciemną! o ironio!). Świrów nie brakuje :D Po za tym w nocy to różne gadżety w otworach 🙄 🙄 🙄

Mnie tu nie ma - ciuś ciuś.

:D

1 wizyta w klinice w najbliższy wtorek ;)

Ogromne gratulacje :)

Niech teraz szkrabek rośnie !

Nastawienie to bardzo dużo :)

Rozgość się ponownie oby nie za długo ;)

Pewnie szła i akurat tir się wywrócił z testami a że tiry ubezpieczone to facet rozdawał kartonami 🤪🤪🤪😂😂

Nie ma nic lepszego niż zielone światełko :)

Kciuki zaciśnięte!

Znając facetów to wstrzyknie co nie trzeba - jak chodzi ci o zastrzyk to pewnie uzna to za zaproszenie na igraszki, jak chcesz igraszek on bedzie szukał strzykawki - faceci :rolleyes::rolleyes:

Już się poprawiam :) 07.07. - to musi być udana wizyta 😊 Nie masz nudy w tej pracy :D :D:D

reklama
Do góry