reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ale powiem Wam ze ten menpur szczypie jak jasna cholera... Wczoraj jak moj maz mi robil zastrzyk to doslownie myslalam ze go kopne w jajka 😂 Tylko niestety chyba zmieszalismy zle proszki, dalismy za duzo roztworu wodnego, ale mam nadzieje ze to nie bedzie problem... dzisiaj juz zrobimy jak nalezy ☺
No co Ty, przed punkcja chcesz kopać? 🤭 przecież on tam tez ma ważne zadanie do wykonania 😉 trzymaj nogi na wodzy 😁😘

reklama
Pracuje w rejestracji medycznej, także wszystkie świry uderzają do mnie, bo w szpitalach jest masa w kolejkach a u mnie to "napewno nie" i dawaj do stacji medycznej (tak istnieje cuś takiego).

Kleszcza to jeszcze i rozumiem (może mniej o 2 rano) ale miałam już pogryzienia przez komary (zapewne krwiożercze), mrówki, drżazgi w palcach, złamane tipsy u blondynek (bez urazy bo sama nią jestem - i to ciemną! o ironio!). Świrów nie brakuje :D Po za tym w nocy to różne gadżety w otworach 🙄 🙄 🙄

Mnie tu nie ma - ciuś ciuś.

:D

1 wizyta w klinice w najbliższy wtorek ;)

Ogromne gratulacje :)

Niech teraz szkrabek rośnie !

Nastawienie to bardzo dużo :)

Rozgość się ponownie oby nie za długo ;)

Pewnie szła i akurat tir się wywrócił z testami a że tiry ubezpieczone to facet rozdawał kartonami 🤪🤪🤪😂😂

Nie ma nic lepszego niż zielone światełko :)

Kciuki zaciśnięte!

Znając facetów to wstrzyknie co nie trzeba - jak chodzi ci o zastrzyk to pewnie uzna to za zaproszenie na igraszki, jak chcesz igraszek on bedzie szukał strzykawki - faceci :rolleyes::rolleyes:
No to zaspokoiłaś ciekawość połowy forum, bo nie tylko ja taka ciekawska, jak się okazuje 🤪. Fajna praca, chociaż się nie nudzisz😂
A tak na serio, to ludzie chyba maja cos nie tak z głowami, ze chce im się po nocach łazić z takimi pierdołamio_O

Pracuje w rejestracji medycznej, także wszystkie świry uderzają do mnie, bo w szpitalach jest masa w kolejkach a u mnie to "napewno nie" i dawaj do stacji medycznej (tak istnieje cuś takiego).

Kleszcza to jeszcze i rozumiem (może mniej o 2 rano) ale miałam już pogryzienia przez komary (zapewne krwiożercze), mrówki, drżazgi w palcach, złamane tipsy u blondynek (bez urazy bo sama nią jestem - i to ciemną! o ironio!). Świrów nie brakuje :D Po za tym w nocy to różne gadżety w otworach 🙄 🙄 🙄

Pewnie szła i akurat tir się wywrócił z testami a że tiry ubezpieczone to facet rozdawał kartonami 🤪🤪🤪😂😂

Kciuki zaciśnięte!

Znając facetów to wstrzyknie co nie trzeba - jak chodzi ci o zastrzyk to pewnie uzna to za zaproszenie na igraszki, jak chcesz igraszek on bedzie szukał strzykawki - faceci :rolleyes::rolleyes:

Dziekuje kochana :*
Hehe, no zebys wiedziala ze tak jest 😂 😂 😂 Tacy sa faceci :D

Kciuki zaciśnięte!

O ja pitole, to masz tam wesoło w tej pracy 😂😂😂

No to zaspokoiłaś ciekawość połowy forum, bo nie tylko ja taka ciekawska, jak się okazuje 🤪. Fajna praca, chociaż się nie nudzisz😂
A tak na serio, to ludzie chyba maja cos nie tak z głowami, ze chce im się po nocach łazić z takimi pierdołamio_O

Noo... ja spac nie moglam nocami bo sie zastanawialam co ona za prace ma :D 😂😂
Dziekujemy ze nareszcie nam powiedzialas :D

Dziewczyny mam pytanie:) Za tydzień mam dopiero wizytę serduszkową(pierwszą) i tak czytam o ciążach pozamacicznych itp itd. Już mi się rzuciło kilka razy że ktoś miał ciążę pozamaciczną ale miał pęcherzyk również w macicy. Niby po in vitro jest zwiększone ryzyko. Czy na pierwszej wizycie lekarz szuka tez czy w jajowodach nic nie ma? Jeśli tak to robi to przez usg dopochwowe również? Czy np mogę go poprosić żeby mi sprawdził?

Oczywiście możesz poprosić by Ci zbadał też jajowody - oczywiście przez usg dopochwowe :) Z reguły sami szukają mimo wszystko ;)

Mój szukał w macicy a jak nie mógł znaleźć to wtedy ogladał jajowody :D

W gruncie rzeczy łaski nie robi ;) Niech sprawdza jak masz być spokojniejsza.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie menopuru.. Mam filmik z którego się uczę jak robić te zastrzyki i mieszać ale ta babka coś tłumaczy ciulowo. Mam dozę 150iu czyli muszę mieszać 2 ampułki.. Tylko że jak zmieszam wszystko razem to wychodzi wydaje mi się trochę więcej.. Czy muszę mieszać po 2 buteleczki?? Czy któraś z Was miała taka dozę?? Wszystko razem muszę zmieszać i wstrzyknąć??

Ten preparat na górze zdjęcia jest do rozcieńczania i to jest neutralny płyn coś jak sól fizjologiczna. Nie ma znaczenie czy rozpuścisz każdy lek jedną fiolką czy to sobie rozmnożysz na mniej, ważne żeby ten proszek się dobrze wymieszał i rozpuścił :)

Myśle ze wycinanie próbki endo to już chyba co innego-nigdy nie miałam i tez bym skakała na tym fotelu 😜. Pisalam już, ze u nas robią punkcję w znieczuleniu miejscowym, ta histeroskopia z tym, to jest nic 😂

a podczas histeroskopii to czego szukają??

Mi sie zawsze w Pradze udaje,jeszcze nie wrocilam stamtad,nie bedac w ciazy😅troche mnie to przeraza,ale nie chce do konca zycia myslec co by bylo gdyby....
Oprocz tego ten zlepek komorek ,to kolejny maly Lennart albo Zoska.Bym sobie do konca zycia wyrzucala,ze nie pozwolilam jej\jemu zyc❤
To co jest w tej Pradze takim fenomenem ze się zawsze udaje?

reklama
Do góry