reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja mialam fostimon przy pierwszej inseminacji. Niestety na mnie zbyt dobrze nie podziałał. Ale jeśli chodzi o sam zastrzyk to dla mnie rewelacja. Najmniej się go bałam. Później już mialam wszystkie z pena. To dopiero kosmos jak dla mnie. Trzymam kciuki ✊✊✊ ja zaczynam od dziś się kuc i w środę wizyta 😱 Chyba zaczyna mnie ogarniać stres

Super, że zaczynasz działać 🥰 niestety stres to nieodłączny element tej procedury 😬

reklama
@bazylia128 ,
tak mamy jeszcze jednego blastka na lodzie.
Super - podziwiam bo ja mam już tak dość tematu in vitro ze majac bliźnięta nie wiem czy bym się zdecydowala. Ale u mnie nie ma takiego problemu bo ja zawsze zostaje z niczym a jakby się tym razem udało to więcej nie mam ;( Chociaz nie ukrywam ze chciała bym mieć dwojeczke ;)

Jasne tylko tak próbuje sobie mniej więcej zaplanować czy w razie czego uda mi się mieć transfer przed weselem 7’ego zakładając, ze do niego dojdzie 😅 Ale czas jak zwykle pokaże, nie ma co się zamartwiać bo i tak jeszcze trochę przede mną...nawet w badaniach zawsze może coś wyjść i wtedy się wszystko opóźni 😳ale bądźmy dobrej myśli 🥰

Miałam w 11 dc i 13 dc, ale oczywiście niestety nie da się nic zaplanować, za drugim razem byłam przekonana, że też będzie 11 dc, a jeszcze mnie przetrzymali, żeby estradiol podskoczył i pęcherzyki dojrzały i to był dobry krok :)

Super - podziwiam bo ja mam już tak dość tematu in vitro ze majac bliźnięta nie wiem czy bym się zdecydowala. Ale u mnie nie ma takiego problemu bo ja zawsze zostaje z niczym a jakby się tym razem udało to więcej nie mam ;( Chociaz nie ukrywam ze chciała bym mieć dwojeczke ;)
My mamy w sumie szosteczke,z czego dwojka juz wyfrunela na wlasne smieci.Wbrew pozorom blizniaki nie daja wiecej do wiwatu niz trojka i kazdy w innym wieku.
Nie wyobrazam sobie zeby mi blastke na krem przerobili,dlatego zabieram.Ale juz bez stresu i cisnienia,na zasadzie ma byc to bedzie,nie to nie...

My mamy w sumie szosteczke,z czego dwojka juz wyfrunela na wlasne smieci.Wbrew pozorom blizniaki nie daja wiecej do wiwatu niz trojka i kazdy w innym wieku.
Nie wyobrazam sobie zeby mi blastke na krem przerobili,dlatego zabieram.Ale juz bez stresu i cisnienia,na zasadzie ma byc to bedzie,nie to nie...
Rozumiem - ja tez bym pewnie wracala… Trzymam kciuki - czseto jest chyba tak ze jak się podchodzi bez ciśnienia to się udaje ;)

Rozumiem - ja tez bym pewnie wracala… Trzymam kciuki - czseto jest chyba tak ze jak się podchodzi bez ciśnienia to się udaje ;)
Mi sie zawsze w Pradze udaje,jeszcze nie wrocilam stamtad,nie bedac w ciazy😅troche mnie to przeraza,ale nie chce do konca zycia myslec co by bylo gdyby....
Oprocz tego ten zlepek komorek ,to kolejny maly Lennart albo Zoska.Bym sobie do konca zycia wyrzucala,ze nie pozwolilam jej\jemu zyc❤

Jakimi kleszczami??? Gdzie Ty pracujesz??? W szpitalu jakimś? Sorki, ale pewnie już wiesz z forum, że jestem mega ciekawska 🤪
A o wizycie to musisz sama na spokojnie zdecydować🙂. Jak masz innego dobrego lekarza w zanadrzu to nie czekaj, a jak nie masz, i pojdziesz do byle jakiego to bedziesz sobie w brodę pluła

Pracuje w rejestracji medycznej, także wszystkie świry uderzają do mnie, bo w szpitalach jest masa w kolejkach a u mnie to "napewno nie" i dawaj do stacji medycznej (tak istnieje cuś takiego).

Kleszcza to jeszcze i rozumiem (może mniej o 2 rano) ale miałam już pogryzienia przez komary (zapewne krwiożercze), mrówki, drżazgi w palcach, złamane tipsy u blondynek (bez urazy bo sama nią jestem - i to ciemną! o ironio!). Świrów nie brakuje :D Po za tym w nocy to różne gadżety w otworach 🙄 🙄 🙄

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekującym na wyniki i wizyty.

✊✊✊Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😊😊😊😘😘😘😘😘😘😘
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)😊😊😊😊
Będzie się działo 🥰🥰🥰🥰🥰

01.07. - wizyta pęcherzykowa @caro 19dpt ❤
01.07. - wizyta w klinice @mary.m

02.07. - BETA @Marta273s
02.07. - BETA @Aurora84
02.07. - wizyta w klinice @Margoolcia
02.07. - wizyta w klinice @Magiaa
03.07. - wizyta w klinice @fredka84
04.07. - wizyta w trakcie stymulacji @Waleczna36
06.07. - wizyta w klinice @Kasiekt
08.07. - wizyta serduszkowa @Kiwibanan
24.07. - histeroskopia @Ananasowa93

2020-07-02 ✊ ✊ ✊ sterlicja - termin porodu ❤
2020-07-08 juchaa_87 - termin porodu ❤
2020-07-08 Apola - termin porodu ❤
2020-07-30 nadzieja xxx - termin porodu ❤
2020-08-20 sandra777.12 - termin porodu ❤
2020-08-23 Dakita30 - termin porodu ❤
2020-08-25 candy - termin porodu ❤
2020-09-03 Nencia - termin porodu ❤
2020-09-28 E-lenna - termin porodu ❤
2020-10-04 Artemida90 - termin porodu ❤
2020-10-08 Liliana87 - termin porodu ❤
2020-11-02 Alicja90 - termin porodu ❤
2020-11-06 Netaskitchen - termin porodu ❤
2021-01-14 Curly89 - termin porodu ❤

Urodziny:

03.01 Aneczka85_01
08.07 kate_p7
11.01 Olusja1987
12.01 Mirka30
12.01 Bazylia128
29.01 Śliwka12345
02.02 Liliana87
16.02 s.ols3404
23.02 Dakita 30
28.02 Aduś16
01.03 Ananasowa93
05.03 Czarna1985
07.03 mary.m
06.04 Netiaskitchen
15.04 Waleczna36
28.04 Fredka84
01.05 Candygirl600
08.05 Sandra777.12
10.05 Migdalove
30.05 Smętna30
31.05 Cytrynka122
01.06 Hope1989
14.06 klaudiaanita
15.06 Cikulinka
15.06 Wiórka
26.06 Camilleka
26.06. nieagatka
07.07 Artemida 90 ❤
13.07 Laurka2019
04.08 Monikao777
13.09 Lola83
27.10 Anulka36
11.11 KarolinaJ79
24.11 Tasza
05.12 Nadzieja xxx

@caro dziś wyjątkowa wizyta 🥰🥰🥰 trzymamy mocno kciuki ✊✊✊✊✊✊ za piękny pęcherzyk ciążowy ❤❤❤❤❤❤

@mary.m ✊✊✊ za zielone światło do następnego transferu

Mnie tu nie ma - ciuś ciuś.

:D

1 wizyta w klinice w najbliższy wtorek ;)

Już po usg.
Lekarz mówi, że jest dobrze. Pęcherzyk ciążowy 7mm .Zobacz załącznik 1141870

Ogromne gratulacje :)

Niech teraz szkrabek rośnie !

Dziewczyny to forum ma na prawdę moc, jeszcze miesiąc temu nawet nie potrafiłam myśleć o drugiej procedurze bo mnie strach paraliżował. Od paru tygodni jestem tu z wami z powrotem i nie mogę się doczekać kiedy zacznę działać! Tu są tak silne i wspaniałe kobiety, że wszystko wydaje się możliwe ;) w przyszłym tygodniu w końcu wracam do pracy po pandemii, planuję urlop i zaczynam coś robić, ileż można siedzieć w krzakach

Nastawienie to bardzo dużo :)

Rozgość się ponownie oby nie za długo ;)

Napadłaś na aptekę;)

Pewnie szła i akurat tir się wywrócił z testami a że tiry ubezpieczone to facet rozdawał kartonami 🤪🤪🤪😂😂

Hej Dziewczynyyy, wlasnie dzwonili do mnie z kliniki i mamy zielone swiatlo ☺
Zaczynam od dzisiaj zastrzyki menopur i 8.07 wizyta :):)
Ulzylo mi bo juz sie balam ze mnie zleja, swietny prezent na rocznice slubu ❤

Nie ma nic lepszego niż zielone światełko :)

Kciuki zaciśnięte!

Dziekujeeee ❤
Na wozku inwalidzkim 😂😂😂 Oby nie 😂
Jak maz przyjedzie z pracy to mu powiem, WSTRZYKNIJ MI 😂😂😂

Znając facetów to wstrzyknie co nie trzeba - jak chodzi ci o zastrzyk to pewnie uzna to za zaproszenie na igraszki, jak chcesz igraszek on bedzie szukał strzykawki - faceci :rolleyes::rolleyes:

reklama
Do góry