reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny mam pytanie odnośnie menopuru.. Mam filmik z którego się uczę jak robić te zastrzyki i mieszać ale ta babka coś tłumaczy ciulowo. Mam dozę 150iu czyli muszę mieszać 2 ampułki.. Tylko że jak zmieszam wszystko razem to wychodzi wydaje mi się trochę więcej.. Czy muszę mieszać po 2 buteleczki?? Czy któraś z Was miała taka dozę?? Wszystko razem muszę zmieszać i wstrzyknąć??
Ja miałam 225 i też mieszałam. Z tego co pamiętam to najpierw wstrzyknęłam do jedenj fiolki roztwór(ale tą wodę do rozpuszczania bierzesz tylko jedną)Póżniej pobrałam to i wstrzyknęłam do drugiej i tyle. Czyli bierzesz dwie fiolki z proskiem i jedną z roztworem;)
A sroki ja iałam mensinorm...ale myślę że schemat ten sam

No i ponoć sprawdzają czy dziecko rośnie mierząc obwód brzucha centymetrem 😂😂😂 u nas w PL nie chodzę na fundusz, kiedyś byłam raz jeszcze na studiach 😱 katastrofa. Natomiast siostra prowadziła ciążę na NFZ i miała normalnie USG , może nie na każdej wizycie ale co drugiej na pewno.
Tak to prawda z tym mierzeniem😅
Oni tutaj sto lat za murzynami

Ja miałam 225 i też mieszałam. Z tego co pamiętam to najpierw wstrzyknęłam do jedenj fiolki roztwór(ale tą wodę do rozpuszczania bierzesz tylko jedną)Póżniej pobrałam to i wstrzyknęłam do drugiej i tyle. Czyli bierzesz dwie fiolki z proskiem i jedną z roztworem;)
A sroki ja iałam mensinorm...ale myślę że schemat ten sam

Super, wielkie dzięki za pomoc 😊😘

No i ponoć sprawdzają czy dziecko rośnie mierząc obwód brzucha centymetrem 😂😂😂 u nas w PL nie chodzę na fundusz, kiedyś byłam raz jeszcze na studiach 😱 katastrofa. Natomiast siostra prowadziła ciążę na NFZ i miała normalnie USG , może nie na każdej wizycie ale co drugiej na pewno.
U mnie te same „metody” 😂😂 położna mi mierzy brzuchola z dołu pod cycki 🤷🏼‍♀️
1 usg potwierdzające ciąże - Ok 8 tc
2 prenatalne - Ok 12 tc
3 połówkowe - Ok 20 tc 🤪

Ja mam akurat dodatkowe 3 po 20 tc bo mam pępowinę dwunaczyniową ale gdyby było wszystko idealnie to też bym nic nie miała ;)
A prywatnie zawsze można iść - takie tak 5 stówek 😂
Ale nie narzekam ;) miałam krwiaka i łożysko przodujące brzeżne i często miałam usg bo lądowałam w szpitalu z krwawieniami. No ale większość dziewczyn zna moją historie ;)
Także Uk + Islandia mogą sobie przybić piąteczkę 🤚🏻

reklama
Do góry