reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czasem myślę że tam jest dziki zachód z tymi wizytami i leczeniem. Nie dla mnie takie ograniczenia w wizytach i badaniach. Już nie wspominając ile sobie sama badań laboratoryjnych zlecałam 😂😂😂 a USG co dwa czy trzy tygodnie.
Dokładnie, ja nawet nie miałam USG dopochwowo i Przez całą ciąże nie robią w ogóle, jtr lecę do Polski i Odrazu do lekarza biegnę żeby zobaczył jak szyjka przynajmniej...
Dlatego ja na każde głupie badanie latałam do Polski, czasami byłam 3 razy w miesiącu, wydałam kupę kasy ale nie żałuję nawet złotówki, bo tutaj to jakies żarty normalnie

reklama
Ale jeśli się nie mylę to tak jest na fundusz, z resztą tu też, że masz 3 usg, tak jak w PL i tyle. A jeśli chcesz prowadzić ciaze prywatnie to możesz sobie chodzić jak często chcesz...
No moja siostra urodziła pół roku temu w Polsce i miała wizytę raz w miesiącu na fundusz, i z tego co mi wiadomo każdy tak ma bo tylko na miesiąc dają zwolnienie i co miesiąc przedłużają

Ale jeśli się nie mylę to tak jest na fundusz, z resztą tu też, że masz 3 usg, tak jak w PL i tyle. A jeśli chcesz prowadzić ciaze prywatnie to możesz sobie chodzić jak często chcesz...
Noi nie wiem jak jest u Ciebie ale u nas ostanie usg masz w 20-tym tygodniu ☺️
Moze nie jestem doświadczona ale jak dla mnie to chore i tak nie powinno być

Trzy blastocysty to ładnie :-)))
To trzymam za was kciukasy :-)
No niby ładnie, co z tego jak muszę zaczynać od nowa 😉. Dzięki za kciuki, przydadzą się 😁. Czytałam ze robisz histeroskopie. Ja miałam bez znieczulenia,naprawdę nic strasznego. Sam moment jak wkłada wziernik -kamerę jest trochę nieprzyjemny, ale nie ze jakoś bolesny. Ja troszeczkę krwawiłam w ten dzień, ale to normalne. Później przez około tydzień pobolewalo mnie podbrzusze. Mi nic nie znaleźli i mam nadzieje ze u Ciebie tez tak będzie ✊🏻✊🏻✊🏻😘

Dostałam zielone światło, czekam na @ i od 2dc zaczynam brać leki do transferu 😊 Dodatkowo tym razem dostałam encorton. Okazało się jeszcze, że poza cytologią, chlamydią itp. w lipcu kończą mi się też te wszystkie badania wirusowe 🤦‍♀️ i znowu muszę zrobić badanie na covid. Lekarz na usg mówił, że widać, że była owulacja, zdziwiłam się, bo pierwszy raz nic nie czułam i nie miałam śluzu płodnego w ogóle. Później spotkałam się z przyjaciółką, która niedługo rodzi i oczywiście zaczęłam się zastanawiać czy ja kiedykolwiek doczekam takiego brzucha, eh mam nadzieję, że TAK ✊
Super ze już ruszasz! Oby tym razem się udało ✊🏻✊🏻✊🏻😘😘😘

reklama
Noi nie wiem jak jest u Ciebie ale u nas ostanie usg masz w 20-tym tygodniu ☺️
Moze nie jestem doświadczona ale jak dla mnie to chore i tak nie powinno być
No i ponoć sprawdzają czy dziecko rośnie mierząc obwód brzucha centymetrem 😂😂😂 u nas w PL nie chodzę na fundusz, kiedyś byłam raz jeszcze na studiach 😱 katastrofa. Natomiast siostra prowadziła ciążę na NFZ i miała normalnie USG , może nie na każdej wizycie ale co drugiej na pewno.

Do góry