reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Czasem myślę że tam jest dziki zachód z tymi wizytami i leczeniem. Nie dla mnie takie ograniczenia w wizytach i badaniach. Już nie wspominając ile sobie sama badań laboratoryjnych zlecałam 😂😂😂 a USG co dwa czy trzy tygodnie.
Dokładnie, ja nawet nie miałam USG dopochwowo i Przez całą ciąże nie robią w ogóle, jtr lecę do Polski i Odrazu do lekarza biegnę żeby zobaczył jak szyjka przynajmniej...
Dlatego ja na każde głupie badanie latałam do Polski, czasami byłam 3 razy w miesiącu, wydałam kupę kasy ale nie żałuję nawet złotówki, bo tutaj to jakies żarty normalnie

reklama
Ale jeśli się nie mylę to tak jest na fundusz, z resztą tu też, że masz 3 usg, tak jak w PL i tyle. A jeśli chcesz prowadzić ciaze prywatnie to możesz sobie chodzić jak często chcesz...
No moja siostra urodziła pół roku temu w Polsce i miała wizytę raz w miesiącu na fundusz, i z tego co mi wiadomo każdy tak ma bo tylko na miesiąc dają zwolnienie i co miesiąc przedłużają

Ale jeśli się nie mylę to tak jest na fundusz, z resztą tu też, że masz 3 usg, tak jak w PL i tyle. A jeśli chcesz prowadzić ciaze prywatnie to możesz sobie chodzić jak często chcesz...
Noi nie wiem jak jest u Ciebie ale u nas ostanie usg masz w 20-tym tygodniu ☺️
Moze nie jestem doświadczona ale jak dla mnie to chore i tak nie powinno być

Trzy blastocysty to ładnie :-)))
To trzymam za was kciukasy :-)
No niby ładnie, co z tego jak muszę zaczynać od nowa 😉. Dzięki za kciuki, przydadzą się 😁. Czytałam ze robisz histeroskopie. Ja miałam bez znieczulenia,naprawdę nic strasznego. Sam moment jak wkłada wziernik -kamerę jest trochę nieprzyjemny, ale nie ze jakoś bolesny. Ja troszeczkę krwawiłam w ten dzień, ale to normalne. Później przez około tydzień pobolewalo mnie podbrzusze. Mi nic nie znaleźli i mam nadzieje ze u Ciebie tez tak będzie ✊🏻✊🏻✊🏻😘

Dostałam zielone światło, czekam na @ i od 2dc zaczynam brać leki do transferu 😊 Dodatkowo tym razem dostałam encorton. Okazało się jeszcze, że poza cytologią, chlamydią itp. w lipcu kończą mi się też te wszystkie badania wirusowe 🤦‍♀️ i znowu muszę zrobić badanie na covid. Lekarz na usg mówił, że widać, że była owulacja, zdziwiłam się, bo pierwszy raz nic nie czułam i nie miałam śluzu płodnego w ogóle. Później spotkałam się z przyjaciółką, która niedługo rodzi i oczywiście zaczęłam się zastanawiać czy ja kiedykolwiek doczekam takiego brzucha, eh mam nadzieję, że TAK ✊
Super ze już ruszasz! Oby tym razem się udało ✊🏻✊🏻✊🏻😘😘😘

reklama
Noi nie wiem jak jest u Ciebie ale u nas ostanie usg masz w 20-tym tygodniu ☺️
Moze nie jestem doświadczona ale jak dla mnie to chore i tak nie powinno być
No i ponoć sprawdzają czy dziecko rośnie mierząc obwód brzucha centymetrem 😂😂😂 u nas w PL nie chodzę na fundusz, kiedyś byłam raz jeszcze na studiach 😱 katastrofa. Natomiast siostra prowadziła ciążę na NFZ i miała normalnie USG , może nie na każdej wizycie ale co drugiej na pewno.

Do góry