reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gotadora wg endokrynologa to TSH w normie, ale gin się uparł, żeby brać więc biorę, jutro się okaże z jakim skutkiem:)
Ikasia ja przytyłam po kuracji jestem do przodu o jakieś 6 kg i z tego co widzę to nie zapowiada się że będę chudła. Próbuję stosować diety warzywne ale po nich jestem jeszcze bardziej głodna i mam napady złości i głodu;/ ale nic byle do wiosny, wtedy może uda mi się zajść w ciążę:)

reklama
Buziulek a jakie miałaś TSH? ... mi się nie zdarzyło przytyć po stymulacjach, że brzuch wywaliło to raczej normalne, niezależne od tycia ... może nie martw się aż tak swoją wagą, w końcu nie to najważniejsze :-) moja koleżanka też przytyła mówi,że od tarczycy i od ciąż, ale ona kiedyś miała skłonności do tycia, niektórzy już tak mają - nie zadręczaj się tak dietą, jedz co zdrowe, może spacery lub jakiś sport? I pamiętaj - 2013 to nasz Rok - ROK PŁODNOŚCI :-):-D:-):-D:-)

Gotadora moje TSH było 2.58 a później 3,57 staram się nie przejmować wagą ale jakoś nie umiem. Spacery mam z pse, mam w domu steper i też chodzę ale podczas. Sporty hmm na miesiąc się nie opłaca, a przy stymulacji nie wolno uprawiać sportów wysiłkowych.... a co do skłonności do tycia to ja niestety posiadam... Mnie ratuje tylko wysiłek fizyczny, czyli sport alb praca fizycza

Buziulek to tsh bardzo podobne do mojego, moje było nawet 4.2 ale nie zrobiło to wrażenia na dr ... no ale to już przeszłość, jestem w rękach innego lekarza, innej kliniki - zresztą tej samej co i Ty :-) - nie mart się, wszystko będzie dobrze :-)

Witajcie dziewczynki :-)

Agapl jak się czujesz? Jeszcze tylko kilka dni i Twój wielki dzień testowania :-)
Gosia kciuki zaciśnięte za owocne jajeczkobranie
Gotadora, Oskaa dziewczyny &&&&&& niech beta będzie wyyysoka!!!
IKasia my leczymy się w W-skim Invimedzie. Ja jak na razie jestem zadowolona. Dr mówiła nam, że koszt in vitro to ok 10-12 tys. Też mieliśmy badanie MSOME (i jeszcze jedno takie specjalistyczne w bardzo dużym powiększeniu, ale zapomniałam jak się nazywa). Uważam, że jak macie problem z plemnikami to warto wykonać to badanie ono lekarzowi bardzo dużo mówi. Jeżeli w piątek, lub wcześniej okaże się, że IUI się nie udało (a już się czuję jak na @ więc pewnie nici z tego) to zaczynamy się przygotowywać do procedury.
Co do refundacji to powiem Ci szczerze, że jak dla mnie to na razie wielka niewiadoma. I postanowiliśmy działać i nie czekać. Poza tym przeraża mnie jedna rzecz, że podobno mają pobierać max 6 jajeczek (chyba do 35 roku, ale pewna nie jestem co do tego wieku). Więc co z resztą, którą uda się wyprodukować? Po prostu się zmarnują... A jak widać z pobranych 10 czy kilkunastu, zapładnia się naprawdę kilka a czasami do transferu przetrwa parę. Dla mnie ta refundacja to trochę zamydlenie oczu. Tym bardziej, że za leki i badania i tak się płaci.
Z tego co doczytałam to też zdecydowałaś się na W-ski Invimed, zatem jesteśmy w jednej klinice :-)

Życzę wszystkim udanego poniedziałku :-)

Darii, dzieki, czuje sie dobrze, nadal bez jakichkolwiek dolegliwosci. Wczoraj mialam wrazenia jakby mnie szczypalo w brzuchu a takie szczypanko, to ja mam przed @. Zobaczymy w piatek. Samopoczucie mam rozne, raz ok a raz chce mi sie plakac,ze znowu sie nie udalo.
Darii, w piatek testujemy razem??? Nic sie nie zmienilo????

Witam Wszystkie w ten mrozny poranek i zycze duzooooo ciepelka ;)
Trzymam kciuki za punkcje,transfery i wysokie bety i te pierwsze i kolejne!
Przepraszam ze nie immiennie ale tyle przez weekend naprodukowalyscie ze ja sie pogubilam co u krorej i jak ale Wy wiecie ze ja za kazda trzymam kciuki i o kazdej mysle i zycze spelnienia marzen :)
Cudownego tygodnia kochane!

Ps,jak myslicie ma sens robienie przezemnie betki ??dzis 6 dpt a ide na badania krwi i tak mi przez mysl przeszlo ze moze i to badanie bym zrobila!???

Darii cieszę się, że jest ktoś jeszcze z Invimedu:) Ja chodzę do dr Ciebiery, ze względu na to, że przyjeżdza do Rzeszowa raz w miesiącu, i stąd nas kieruje..
własnie troszke postudiowałam na temat tej refundacji, że najprawdopodobniej to nie wejdzie w tym roku....
no.gif
no.gif
nie rozumiem tego....w mniejszych krajach..kurcze w takiej Rumunii jest refundacja....
no.gif
no.gif
no.gif
Ale oczywiście w Polsce politycy boja się kościołla więc nic nie zrobią....
mad.gif

Dzisiaj M idzie do lekarza po skierowanie na badanie więc się dowiemy czy część badań możemy zrobić na abonament medyczny...oby, bo zawsze coś zaoszczędzimy.....
yes2.gif
yes2.gif

No a co do tycia...to oczywiście że to nie jest najważniejsze...zreszta to kompletnie nie jest ważne...ale ze po zimie mam pewnie z 5kg na plusie, więc postanowiłam, że od dzisiaj biore się za siebie, zaczynam zdrowo jeść, bez ziemniaków, smażenia, makarnow i słodkiego...no i basen i siłownia--wstyd się przyznać ale mam wykupiony karnet a z niego nie korzystam..
Mysle ze moj M będzie dla mnie też motorem troszke, bo sam dużo cwiczy,...wiec dzisiaj zabiera mnie na basen:-):-):-)

reklama
Agapl oby te szczypanie to były maluszki. Zyczę Ci z całego serca, żeby się udało!! I z całych sił już za Ciebie zaciskam kciuki!
Tak Aguś w pt razem testujemy i to mniej więcej o tej samej porze :tak: Będę się stresowała podwójnie. Powiem Ci szczerze, że ja też mam już objawy jak na @ ehhh. Ale nawet jak małpa się przywlecze przed piątkiem to i tak betę zrobię dla pewności. Będę od następnego cyklu anty brała jak się nie uda i w połowie marca in vitro. Od piątku tak mnie strasznie migrena męczyła, ale przemęczyłam się z tym bólem, i nie wzięłam mojej cudownej tabl od migreny co by maluszkowi jak by tam był nie zaszkodzić.

Do góry