reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzisiaj miałam rozmowę rower z ginen, beta spadła więc odstawiam leki. Ciekawe kiedy teraz pojawi się @, I tak jak mówisz mogę od razu zaczynać nową stymulacje, czyli wszystko od początku. Boję się, że i tym razem się nie uda, nie wiem co robić
Spróbuj na razie myśleć tylko o najbliższych krokach i na tym się skupić. Żeby jak najlepiej robić zastrzyki, zeby jajeczka ładnie rosły, gadaj z nimi czy coś itp. Poszukaj jakiegoś zajęcia na ten czas, bo im wiecej bedziesz mieć zajęć tym mniej będzie czasu na dowolne rozmyślanie. I tak kroczek po kroczku idź do przodu. Jeśli uważasz, że mozna coś poprawić w samej stymulacji, namulaj o tym lekarzowi, niech zna Twoje obawy i niech jakoś zaradzi. Kto Cię prowadzi?
 
Mąż wie. Na razie oboje jesteśmy w szoku...on też ma sraczkę 😂 Dzwoniłam do lekarza i mówił że nie ma potrzeby powtarzania bety no chyba że by brzuch mnie bolał czy by się coś działo. Wizyta za 2,5 tygodnia. A Wy macie normalnie w zaleceniach żeby powtarzać betę?
W okolicy 1000-1500 warto zrobić, zeby sprawdzić czy pęcherzyk ciążowy jest we właściwym miejscu. Wcześniej nie trzeba 😘
 
A masz jakiś sprawdzony przepis na żurek? Ja uwielbiam a nigdy nie robiłam 🙈
Wiesz, każdemu co innego smakuje, ale ja juz trochę zakwasów przetestowałam i najbardziej mi podchodzi ze zwykłej Biedry 😊
Gotujesz wywar z warzyw (ziele angielskie, liść laurowy) i je wyciagasz, do wywaru dodajesz pokrojoną w półksiężyce kiełbasę białą i jak masz to kawałek czegoś wędzonego, znów pomału gotujesz, potem dajesz ziemniaki, sól, pieprz, majeranek. Jak ziemniaki są miękkie to wlewasz zakwas, tyle ile będzie ci pasowało, ja wlewam cały . Potem zagęszczasz śmietaną i koniec. Możesz wkroic ugotowane jajka i jest pyszota.
 
Wiesz, każdemu co innego smakuje, ale ja juz trochę zakwasów przetestowałam i najbardziej mi podchodzi ze zwykłej Biedry 😊
Gotujesz wywar z warzyw (ziele angielskie, liść laurowy) i je wyciagasz, do wywaru dodajesz pokrojoną w półksiężyce kiełbasę białą i jak masz to kawałek czegoś wędzonego, znów pomału gotujesz, potem dajesz ziemniaki, sól, pieprz, majeranek. Jak ziemniaki są miękkie to wlewasz zakwas, tyle ile będzie ci pasowało, ja wlewam cały . Potem zagęszczasz śmietaną i koniec. Możesz wkroic ugotowane jajka i jest pyszota.
Ja jeszcze dodaję przesmażoną na boczku cebulkę. Dobrze komponuje się z kwaskowatym zakwasem. Majeranek i dużo pieprzu. U nas bez ziemniaków bo ja nie lubię jak mi pływają w zupach.
 
Ja jeszcze dodaję przesmażoną na boczku cebulkę. Dobrze komponuje się z kwaskowatym zakwasem. Majeranek i dużo pieprzu. U nas bez ziemniaków bo ja nie lubię jak mi pływają w zupach.
Tyyyyy, super pomysł z tą cebulką 😍. Następnym razem muszę spróbować, bo już nie chcę chaty zasmrodzic cebulą.
Ja mam straszną fazę na smród ze smażonej cebuli, bo go potem czuję w domu że 2 dni😱
Teraz mam patent taki, że mamy taką małą kuchenkę turystyczną na naboje i smażę cebulę w garażu 😅.
 
reklama
Ja jeszcze dodaję przesmażoną na boczku cebulkę. Dobrze komponuje się z kwaskowatym zakwasem. Majeranek i dużo pieprzu. U nas bez ziemniaków bo ja nie lubię jak mi pływają w zupach.
Każdy inaczej.... gotuję najpierw wywar na mięsie typu żeberka, potem ze trzy, cztery białe surowe kiełbasy, na koniec żur, śmietana i przyprawy. Ziemniaki gotuję oddzielnie i polewam żurkiem :)
 
Do góry