reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Serio zakładasz aparat? Czy mnie w jajko robisz?😂
Serio, nie żartuje. Ja nie mam jakiejś dużej wady, tylko zeby w przeciwieństwie do mnie są mało socjalne 😂 i te z przodu nie są blisko siebie 😂 Już się umówiłam z ortodonta, mam sporo czasu do kolejnego podejścia, wiec chociaż o zeby się zatroszcze żeby się polubiły 😂 . Nawet gdybym chciała coś przyspieszyć z invitro w Pl , to i tak zejdzie się do tego samego terminu co tutaj, wiec czekam 🤷🏻‍♀️

Dziewczyny, @annemarie to największa wojwniczka na tym forum! Jak ja dołączyłam to z otwarta buzią czytałam jej posty - nie dość że niesamowita wiedza o ivf, do tego niesamowita determinacja i wola walki o najważniejszy cel. Nie pozwólcie jej stąd uciec 😂
No to ma przechlapane teraz 😂, musi tu z nami zostać, no dooobra, ma dwoje ślicznych bebe wiec chociaż od czasu do czasu 😉, już nam nie ucieknie teraz , znajdziemy ja 🧐😁😁😁

U Trz.eciaka miałam usg ciążowe, bardzo miły, wszystko wyjaśnił, opisywał itp. Kiedyś Trzeciak podobno nie akceptował leczenia immuno ale teraz po kilku pacjentkach, którym się udało dzięki temu zajść w ciążę (m.in ja) to zaczął je akceptować i sam potrafi pokierować pacjentki do Łodzi (tam jest dwóch najlepszych immunologii w Polsce jeśli chodzi o leczenie niepłodności prof. Malinowski oraz doc. Pasnik), więc to jest duży plus. Mi tego brakowało, żeby ktoś z kliniki pokierował mnie dalej, ale potem na forum poczytałam, że są kliniki i lekarze, którzy kategorycznie odradzaja leczenie immuno i nie respektują zaleceń immunologa, co jednak w invimedzie we Wrocławiu nie ma miejsca. Mi Lach.owski powiedział, że on nie ma prawa podważać zaleceń lekarza innej specjalizacji i tak w sumie powinny działać inne kliniki.
Jak jesteś do niego zarejestrowana to idź, na pierwszej wizycie nikt niczego nie wymyśli, bo zbierany jest wywiad i jest on dość standardowy w klinice. Jak nie będzie chemii między wami a lekarzem to możecie zmienić lekarza prowadzącego, bo to wy musicie mu ufać. Ale myślę, że będziesz zadowolona.
Kiedy masz pierwszą wizytę?

Moja gwiazda ma już 14 miesięcy, chciałabym wrócić po mrozaka no ale mnie czeka leczenie immuno a w obecnej sytuacji z tym trochę ciężko więc chyba poczekam. Poza tym mamy trochę problemów zdrowotnych z Małą, więc teraz skupię sie na chodzeniu po specjalistach a może w przyszłym roku uda się podejść do transferu.
Bardzo mocno ci kibicuje i trzymam kciuki. Jak wytrzymujesz czekanie na betę?
Mam na 4 lipca. Idę w ciemno. Wyszukałam opinie w necie i wybrałam jego..... No komus muszę zaufac w końcu chociaż moje zaufanie do ginekologów przepadło już dawno.

reklama
Do góry