reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jestem pod wrażeniem wiedzy jaką posiadasz. Szacun 🎈 ja czekam na nowy cykl i może wtedy pierwszy transfer. Ale jak czytam ile to tabletek do łykania to aż wątroba boli 😉 i tak przez 9 miesięcy będzie?
Nie😊te leki to przez jakieś 12-14 tyg po pozytywnej becie 😘
Wiedza niestety oznacza sporo własnych przejść, więc wcale Ci tego nie życzę. Ja miałam w sumie 7 transferów. To i dużo i mało. Zależy jak się na to patrzy. Ja patrzę tak🥰

Załączniki

• Screenshot_20200615_142303_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200615_142303_com.android.gallery3d.jpg
    285,1 KB · Wyświetleń: 92
reklama
Nie[emoji4]te leki to przez jakieś 12-14 tyg po pozytywnej becie [emoji8]
Wiedza niestety oznacza sporo własnych przejść, więc wcale Ci tego nie życzę. Ja miałam w sumie 7 transferów. To i dużo i mało. Zależy jak się na to patrzy. Ja patrzę tak[emoji3059]
Zacalowalabym [emoji3059][emoji3059][emoji3059]

Wyższe wszystko, ten ostatni transfer to w 3dpt byl estradiol 2094 i progesteron 37. Ale bralam zwiększone dawki, bo lekarz mi zawsze przepisywal standard a ja wiedzialam, ze to u mnie za mało. Estrofem na pewno bralam 3x1, a proga przez te kilka dni po transferze właśnie 3x4 luteiny dowcipne, podjezykowej ile mi tam wyszło ale jakieś 6 dziennie minimum i od 3dpt prolutex przez 10 dni
Oki. Bardzo ci dziękuję za wsparcie ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

No więc właśnie, śmiem twierdzić choć mogę się mylić, że jeśli ma sie coś zadziac to się zadzieje, a jeśli nie to i tona leków nie pomoże... Choć w pojedynczych przypadkach możliwe, że zwiększenie dawek coś da.
Myślę że progesteronu dostajemy tak końskie dawki, że dołożenie w zasadzie niewiele zmienia. Dlatego większość klinik nie zaleca weryfikacji. Już na forum były ciąże z niską beta i klinika zalecała doładowanie lutinusa, koszty ogromne a efekty marne.

reklama
Do góry