reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dokladnie, to 3dpt więc tak naprawdę nic nie wiadomo. W sumie nie wiem po co oni każą te weryfikację robić. Dopiero w 6dpt coś będzie wiadomo, a to i tak bardzo wcześnie...
No właśnie po to jest ta weryfikacja żeby dołożyć progesteron i estrofem bo przy tych wartościach zarodek będzie miał słabo żeby się zaimplantować. Mi dołożył 3 razy więcej progesteronu niż wyjściowo ale nie pomogło niestety ...

No właśnie po to jest ta weryfikacja żeby dołożyć progesteron i estrofem bo przy tych wartościach zarodek będzie miał słabo żeby się zaimplantować. Mi dołożył 3 razy więcej progesteronu niż wyjściowo ale nie pomogło niestety ...
No więc właśnie, śmiem twierdzić choć mogę się mylić, że jeśli ma sie coś zadziac to się zadzieje, a jeśli nie to i tona leków nie pomoże... Choć w pojedynczych przypadkach możliwe, że zwiększenie dawek coś da.

No więc właśnie, śmiem twierdzić choć mogę się mylić, że jeśli ma sie coś zadziac to się zadzieje, a jeśli nie to i tona leków nie pomoże... Choć w pojedynczych przypadkach możliwe, że zwiększenie dawek coś da.
Tego właśnie chyba nikt z nas nie przecwiczyl na sobie, mnie na pewno te weryfikacje nauczyły dawkowania leków i tego ile potrzebuje mój organizm, żeby poziom nie byl za niski. Z każdą kolejną próbą byłam mądrzejsza i spokojniejsza, że na pewno robię tyle ile mogę. A reszta już niestety nie zależy od nas

Tez miałam zerową betę w 3dpt. Kluczowe dni przed Tobą✊✊✊ Zobaczymy co Ci powie lekarz, ale jakbym miała rozpisywać Ci leki to spokojnie bym zrobiła estrofem na 3x1 lub 4x1, a luteinę dowcipną na 3x4, podjezykową 3x2 lub 3x3. Nie masz prolutexu?
Mam w razie w receptę. Po pracy odrazu biegnę. A pamietasz jaki miałaś prog. I estr. Po udanym crio ?

Tez miałam zerową betę w 3dpt. Kluczowe dni przed Tobą✊✊✊ Zobaczymy co Ci powie lekarz, ale jakbym miała rozpisywać Ci leki to spokojnie bym zrobiła estrofem na 3x1 lub 4x1, a luteinę dowcipną na 3x4, podjezykową 3x2 lub 3x3. Nie masz prolutexu?
Jestem pod wrażeniem wiedzy jaką posiadasz. Szacun 🎈 ja czekam na nowy cykl i może wtedy pierwszy transfer. Ale jak czytam ile to tabletek do łykania to aż wątroba boli 😉 i tak przez 9 miesięcy będzie?

Jestem pod wrażeniem wiedzy jaką posiadasz. Szacun 🎈 ja czekam na nowy cykl i może wtedy pierwszy transfer. Ale jak czytam ile to tabletek do łykania to aż wątroba boli 😉 i tak przez 9 miesięcy będzie?
HahHa tak co druga tutaj mogłaby sobie sama przeprowadzić stymulację tylko usg musieliby wypożyczać na tydzień 😂😂❤️❤️

Mam w razie w receptę. Po pracy odrazu biegnę. A pamietasz jaki miałaś prog. I estr. Po udanym crio ?
Wyższe wszystko, ten ostatni transfer to w 3dpt byl estradiol 2094 i progesteron 37. Ale bralam zwiększone dawki, bo lekarz mi zawsze przepisywal standard a ja wiedzialam, ze to u mnie za mało. Estrofem na pewno bralam 3x1, a proga przez te kilka dni po transferze właśnie 3x4 luteiny dowcipne, podjezykowej ile mi tam wyszło ale jakieś 6 dziennie minimum i od 3dpt prolutex przez 10 dni

reklama
Nie wiem czy cie to pocieszy czy jeszcze bardziej przerazi ale to wszystko jest dopochwowe a nie do łykania także wątroba ma luz ale pochwa podrażniona non stop 😭😭😭 ja bym wolała wykac albo zastrzyki robić serio

Do góry