reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A tak w ogóle to cześć dziewczynki 😘. U mnie zapowiada się piękny dzień, słoneczko świeci, prawie nie wieje a ja w robocie siedzę 🙂.
Standardowo interesuje mnie co macie na obiad i kiedy miesiączka 😂. Żarcik, wcale nie chcę wiedzieć, spróbuje jakoś przeżyć bez tej tajemnej wiedzy. Tylko jaaaaaak😅😜😂
Ty już w robocie tak rano 😱 Ja dopiero jadę, jadłam rano pomidora z cebula i mimo ze wyszorowalam zeby, chyba trochę czuć 😂😂😂 przynajmniej ludzie zachowują ode mnie zalecany dystans 😂😂😂
Miłego dnia dziewczyny! 🙃🙃

reklama
@mary.m przykro mi, że beta spadła. Ale bardzo dobrze mowisz - to dobry znak ze załapało - to znaczy że kolejny juz zdrowy zarodek zaimplantuje sie i da Ci upragniony cel. Jutro na pewno bedzie lepiej.. Ulozycie nowy plan.. sciskam Cie ❤
@maria_92 a nie odpowiedzieli Ci dlaczego taka decyzje podjeli? Pamietam ze nam lekarz doradzal, ze jak bedzie duzo komorek w 3 dobie to bedziemy ryzykowac do 5, a jak malo, to mrozic w 3 bo nie ma co ryzykowac. Moze tak do tego podeszli? Wiesz, ze mowi sie o tym ze w 3 dobie czasem te slabsze troszke maja jednak wieksza szanse w macicy niz na szkle...
ja by, chyba zostawila ten jeden nawet, zrobila immunologie i dopiero wrocila po ostatni zarodek...
ehh jednak rozumiem frustracje co do ilosci transferow... kase tez jak najbardziej... a czemu nie zdecydowaliscie sie na immunologie? to pierwsza stymulacja byla?
@bazylia128 co Ty tam odstawiasz z tym mezem, zeby o Was w gazetach nie czytali zaraz! Chyba ze sie godzicie juz :)
@Hope1989 no kochana to przemawiac do swojego malenstwa :) przed Tobia pare dni wiecznosci w oczekiwaniu :) badz dobrej mysli :) mocne kciuki!! brzuch mnie nie bolal od razu po transferze, ale moze cos cewnikiem Cie lekarz zadrapnął? Nie masz na protokole z transferu napisane czy byla krew w kataterze? (o ile dobrze pamietam takie cos mialam napisane: "brak krwi w kataterze".

Dziękuję 😘 dziś faktycznie trochę lepiej, odstawiłam leki i czekam na @, boli brzuch i głowa, pod koniec cyklu mam przyjść na usg i działamy dalej ✊ przecież kiedyś musi się udać, po prostu nie biorę pod uwagę innej opcji ✊

Dzień dobry! Sen to chyba jednak faktycznie najlepsze lekarstwo! Dzisiaj już nic mnie nie boli i nie dolega. 2 dpt 🥰 jeszcze 10 dni i wszystko będzie jasne, ale czuje się bardzo dobrze. Dziś tylko dwie klientki w salonie, jutro cztery i dluuuugi weekend! Jakie macie plany? 😊
Super ze dobrze się już czujesz! Powiedz mi proszę, czy po transferze robisz zabiegi z użyciem prądu? Kawitacja, mezo?

Nie czytałam wszystkich twoich postów, ale powiem Ci ze to dobry znak. Twój organizm może być w ciąży. Ja miałam biochemiczna a następny transfer to ciąża i urodzenie dziecka. Jak beta spadła ( po odstawieniu leków) do 0 przygotowania do kolejnej próby. Niestety często zdarzają się ciąże biochemiczne przy ivf nie robimy PGS podajemy wszystkie zarodki, nie wiadomo czy one zdrowe:-( Gdyby nie ivf dostalabys w terminie @ i nawet nie wiedziałabyś ze doszło do zapłodnienia. Tutaj bardzo dużo wiemy... czasem niepotrzebnie.

Mam właśnie taką cichą nadzieję, że beta to dobry znak, najbardziej bałam się tego, że coś ze mną nie tak i z jakiegoś powodu nigdy w życiu nie zobaczę pozytywnego testu. U nas na pewno czynnik męski, mimo, że stymulacja przeprowadzona wzorowo i są ładne blastki, to zakładam, że nie wszystkie mogą dać zdrową ciążę

Ty już w robocie tak rano 😱 Ja dopiero jadę, jadłam rano pomidora z cebula i mimo ze wyszorowalam zeby, chyba trochę czuć 😂😂😂 przynajmniej ludzie zachowują ode mnie zalecany dystans 😂😂😂
Miłego dnia dziewczyny! 🙃🙃
Elegancko dobrałaś śniadanko😂😂😂. Szczęście, że ci czosnek do głowy nie przyszedł bo by ci wyziew maseczkę wypalił😅. Odzywaj się później psiorko😘

Dzień dobry! Sen to chyba jednak faktycznie najlepsze lekarstwo! Dzisiaj już nic mnie nie boli i nie dolega. 2 dpt 🥰 jeszcze 10 dni i wszystko będzie jasne, ale czuje się bardzo dobrze. Dziś tylko dwie klientki w salonie, jutro cztery i dluuuugi weekend! Jakie macie plany? 😊
Jeszcze 10 dni? Aż tyle chcesz czekać?

Dziękuję 😘 dziś faktycznie trochę lepiej, odstawiłam leki i czekam na @, boli brzuch i głowa, pod koniec cyklu mam przyjść na usg i działamy dalej ✊ przecież kiedyś musi się udać, po prostu nie biorę pod uwagę innej opcji ✊
Dokładnie! Musi się udać. W tej nierównej walce w końcu dla Ciebie też przyjdzie dzień zwycięstwa! Bo rozumiem, że tutaj już przesądzone? :(

Ja nie wiem jak to jest możliwe... U Ciebie słońce, to u mnie zanosi się na deszcz... Już któryś raz. Chmury szczelnie pokrywają niebo, to chociaz kota macie na zdjęciu 😉
Ja dziś wreszcie dzień kiedy nic nie muszę, więc będę szyć 😊dostalam od rodziców moją bardzo starą koszulkę nocną. Będzie z tego piżamka dla młodego. Przynajmniej taki jest plan. I pierwszy raz pamietalam zeby zrobić zdjęcie przed😀
Milego dnia Kochane!!! 😘😘😘
Necia, ale Ty tam masz zielono, czad😍. I fajna ta siatka na balkonie, o koteczku nie wspomnę😍. Jak ja lubię takie dni kiedy nic nie muszę, zazdrooo😘

reklama
Do góry