reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Właśnie o to mi chodzi. Każdy nieudany transfer mnie dobija. Wolałabym żeby było ich mniej. Każda porażka boli coraz bardziej. Pomysłów skąd brać kasę brak.
Nie mogę pogodzić się z decyzją kliniki o mrożeniu w 2 dobie. Nie mogę..
Za tą kasę za transfery mogłabym już zrobić immunologię i następna stymulację..
Jakie masz AMH?
Mrożenie w 2 dobie przy dużej liczbie zarodków to strata kasy na transfery, jeszcze po jednym z drugiej doby to już pisałam koszt drugiej stymulacji.
Z.drugiej strony zarodki na szkle mają gorzej. Na pewno już lepiej mrozić w 3 dobie i transferować po 2 zarodki. Albo zamrozić dwa najlepsze a reszta do hodowli.

reklama
Pierwsza.
A że ja łykami wszystko co mowila mi dr jak młody pelikan a nawet nie wiem o co pytać to wyszło jak wyszlo
Kochana, nie miej do siebie żadnych pretensji 😘. Ty po pierwsze nie musisz się znać na procedurach in vitro, a po drugie idziesz do lekarza a on jest jak dupa od srania, żeby ci wszystko wytłumaczyć.

Jakie masz AMH?
Mrożenie w 2 dobie przy dużej liczbie zarodków to strata kasy na transfery, jeszcze po jednym z drugiej doby to już pisałam koszt drugiej stymulacji.
Z.drugiej strony zarodki na szkle mają gorzej. Na pewno już lepiej mrozić w 3 dobie i transferować po 2 zarodki. Albo zamrozić dwa najlepsze a reszta do hodowli.
1.25

Ile kosztuje komplet badań immunologicznych? I co z tym że jeśli coś wyjdzie a Nov.um nie ich nie toleruje to co? Mam iść do innej kliniki?

Jakie masz AMH?
A tu zdania są podzielone gdzie im lepiej na szkle czy w macicy:-) serio nie rozwiązali tego do dzis bo nie można transferować dwa razy tego samego zarodka. A ile by to wyjaśniło! :-)) mrożenie zarodków które maja 8 blastomerów w 3 dobie nie jest tez dobrym pomysłem. Bo one się uszkadzają i jeden blastomer z 8 to inaczej niż z blastocysty gdy masz ich grubo powyżej 32 chyba nawet 56( nie jestem pewna co do liczby) Ogółem zgadzam się ze to było wyłudzanie kasy;(

1.25

Ile kosztuje komplet badań immunologicznych? I co z tym że jeśli coś wyjdzie a Nov.um nie ich nie toleruje to co? Mam iść do innej kliniki?
W novum jesteś? U nich właśnie często tak robią - może jakiś monitoring prowadzą. I ogółem przeciwnicy PGD.

Robiłam właśnie histeroskopie w poprzednim cyklu. Wszystko ok.
Ten transfer mial być idealny. już nawet nie chce mi się łykać tych leków i tych zastrzykow, jestem spuchnięta, becze cały czas a i tak wiem że w piątek beta będzie 0 [emoji24]
Nie płacz,. Nigdy nic nie wiadomo, może akurat będzie dobrze :)

A @Camilleka to już nas chyba nie lubi 🙃🙃🙃. Dziś miała wizytę i dalej cicho sza ❤️
Madame, gdzie jesteś 😜
Kocham Was 😍, jakoś dużo się działo znowu ostatnio... nie miałam tej wizyty, bo mi wyniki badań nie przyszły 😒, musiałam anulować, ale dziś dzwoniłam do laboratorium i w końcu otrzymałam, wiec umówiłam się na ten czwartek. Akurat za tydzień mam mieć okres, wiec może zacznę stymulację? Nic nie wiem i tez trochę to mnie demotywowalo, bo nie miałam nic ciekawego do napisania 😕
Te ważniejsze wyniki badań poszły bezpośrednio do lekarza, a moje wyniki krwi dzięki tym suplementom wszystkim super się poprawiły. Np zawsze mi brakowało żelaza, teraz z 14 skoczyło na 44 😮, wiec czekam co mi doktorek powie w czwartek o 15h mam wizytę 😁
A u Ciebie co tam Fredzioszka? 😁 opowiadaj wszystko, bo nie nadrobię was 🙈

1.25

Niestety chyba na ten moment niewielu lekarzy i niewiele klinik respektuje zalecenia immunologów. Głównie ludzie działają na własną rękę. Klinika ma zrobić swój basic dobrze, czasem nawet nie musi wiedzieć o wszystkim😉

reklama
Do góry