reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Właśnie o to mi chodzi. Każdy nieudany transfer mnie dobija. Wolałabym żeby było ich mniej. Każda porażka boli coraz bardziej. Pomysłów skąd brać kasę brak.
Nie mogę pogodzić się z decyzją kliniki o mrożeniu w 2 dobie. Nie mogę..
Za tą kasę za transfery mogłabym już zrobić immunologię i następna stymulację..
Jakie masz AMH?
Mrożenie w 2 dobie przy dużej liczbie zarodków to strata kasy na transfery, jeszcze po jednym z drugiej doby to już pisałam koszt drugiej stymulacji.
Z.drugiej strony zarodki na szkle mają gorzej. Na pewno już lepiej mrozić w 3 dobie i transferować po 2 zarodki. Albo zamrozić dwa najlepsze a reszta do hodowli.

reklama
Pierwsza.
A że ja łykami wszystko co mowila mi dr jak młody pelikan a nawet nie wiem o co pytać to wyszło jak wyszlo
Kochana, nie miej do siebie żadnych pretensji 😘. Ty po pierwsze nie musisz się znać na procedurach in vitro, a po drugie idziesz do lekarza a on jest jak dupa od srania, żeby ci wszystko wytłumaczyć.

Jakie masz AMH?
Mrożenie w 2 dobie przy dużej liczbie zarodków to strata kasy na transfery, jeszcze po jednym z drugiej doby to już pisałam koszt drugiej stymulacji.
Z.drugiej strony zarodki na szkle mają gorzej. Na pewno już lepiej mrozić w 3 dobie i transferować po 2 zarodki. Albo zamrozić dwa najlepsze a reszta do hodowli.
1.25

Ile kosztuje komplet badań immunologicznych? I co z tym że jeśli coś wyjdzie a Nov.um nie ich nie toleruje to co? Mam iść do innej kliniki?

Jakie masz AMH?
A tu zdania są podzielone gdzie im lepiej na szkle czy w macicy:-) serio nie rozwiązali tego do dzis bo nie można transferować dwa razy tego samego zarodka. A ile by to wyjaśniło! :-)) mrożenie zarodków które maja 8 blastomerów w 3 dobie nie jest tez dobrym pomysłem. Bo one się uszkadzają i jeden blastomer z 8 to inaczej niż z blastocysty gdy masz ich grubo powyżej 32 chyba nawet 56( nie jestem pewna co do liczby) Ogółem zgadzam się ze to było wyłudzanie kasy;(

1.25

Ile kosztuje komplet badań immunologicznych? I co z tym że jeśli coś wyjdzie a Nov.um nie ich nie toleruje to co? Mam iść do innej kliniki?
W novum jesteś? U nich właśnie często tak robią - może jakiś monitoring prowadzą. I ogółem przeciwnicy PGD.

Robiłam właśnie histeroskopie w poprzednim cyklu. Wszystko ok.
Ten transfer mial być idealny. już nawet nie chce mi się łykać tych leków i tych zastrzykow, jestem spuchnięta, becze cały czas a i tak wiem że w piątek beta będzie 0 [emoji24]
Nie płacz,. Nigdy nic nie wiadomo, może akurat będzie dobrze :)

A @Camilleka to już nas chyba nie lubi 🙃🙃🙃. Dziś miała wizytę i dalej cicho sza ❤️
Madame, gdzie jesteś 😜
Kocham Was 😍, jakoś dużo się działo znowu ostatnio... nie miałam tej wizyty, bo mi wyniki badań nie przyszły 😒, musiałam anulować, ale dziś dzwoniłam do laboratorium i w końcu otrzymałam, wiec umówiłam się na ten czwartek. Akurat za tydzień mam mieć okres, wiec może zacznę stymulację? Nic nie wiem i tez trochę to mnie demotywowalo, bo nie miałam nic ciekawego do napisania 😕
Te ważniejsze wyniki badań poszły bezpośrednio do lekarza, a moje wyniki krwi dzięki tym suplementom wszystkim super się poprawiły. Np zawsze mi brakowało żelaza, teraz z 14 skoczyło na 44 😮, wiec czekam co mi doktorek powie w czwartek o 15h mam wizytę 😁
A u Ciebie co tam Fredzioszka? 😁 opowiadaj wszystko, bo nie nadrobię was 🙈

1.25

Niestety chyba na ten moment niewielu lekarzy i niewiele klinik respektuje zalecenia immunologów. Głównie ludzie działają na własną rękę. Klinika ma zrobić swój basic dobrze, czasem nawet nie musi wiedzieć o wszystkim😉

reklama
Do góry