reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No to czekam na relacje z twoich okladow ;) Ja to jestem niezdara i to wszystko pozniej mi sie rozpadalo i wysypwalo wszedzie gdzie popadnie ale ty pewnie dasz sobie swietnie rade ;) JA jak tak siedzialam z tym pod kocykiem to jeszcze nogi sobie moczylam w tej epson z magnezem - tak zeby byc bardziej produktywnym i nie tracic czasu ;) No i oczywiscie z laptopem na kolanach ktory dodatkowo mnie rzgrzewal a ja spedzalam wtedy wspaniale chwile na forum ;)
Hmmm no nie wiem czy tak sobie poradze:)
Powiedz mi one maja poza folią taką fizolinowa otoczke.. z niej tez wyjmowalas wklad? Czy juz nie? Czulas sie ok po tym? Jak sprawdzalas czy dobrze sie nagrzala??

Mam pytanko. Ile waszych zarodków przetrwało od 3 dnia do 5 tego? Dziś mamy trzeci dzień ale laboratorium przestrzega że to jeszcze nic nie znaczy.
No kochana to u mnie tak:
W 3 dobie mielismy 10 zarodkow (!)
W 5 dobie blastocysta byla tylko jedna (osiagnela kolejne stadium i zostala zamrozona)
W 6 dobie jeszcze 3 osiagnely stadium blastocysty.
Czyli z 10 z 3 doby, finalnie byly 4 blastocysty.
Ale zaplodnionych bylo az 15 komorek. Wiec wynik slaby... 30% i to dopiero w 6 dobie 3 z nich (prwnie i tak byly male szanse dla nich)

Ty masz dobrze jak mozesz sie w pracy opalac.Ja dzis bylam u jedej rodziny w ramach swojej pracy- i teraz tak mi smierdzi moczem ze masakra!🥵😷Tam w dumu syf kila i mogila nawet spodnie mialam na zmiane a tu i tak capi.Kolezanka mowi ze nie smierdze ale ja caly czas czuje ten zapach.Na dodatek tak opierdo...lam klientke ze caly blok slyszal-no tak mnie podkurwi...la😤Takze tak ja mam dzisiaj w pracy🥴
WSPOLCZUJE SERDECZNIE

No kochana to u mnie tak:
W 3 dobie mielismy 10 zarodkow (!)
W 5 dobie blastocysta byla tylko jedna (osiagnela kolejne stadium i zostala zamrozona)
W 6 dobie jeszcze 3 osiagnely stadium blastocysty.
Czyli z 10 z 3 doby, finalnie byly 4 blastocysty.
Ale zaplodnionych bylo az 15 komorek. Wiec wynik slaby... 30% i to dopiero w 6 dobie 3 z nich (prwnie i tak byly male szanse dla nich)
Dzięki za odpowiedź. No my z 8 zapłodnionych mamy 4 zarodki w trzeciej dobie. Trudno się nastawić na 0 blastocytow choć jest duża szansa że tak będzie właśnie.

Skarby u mnie Beta dziś spadła wiec wiadomo..
Czekam teraz aż łaskawie pojawi się u mnie krwawienie choć wogole się nie zapowiada.
Plecy tylko na dole mnie bardzo bolą
Jestem właśnie w drodze do rodziców
Miałam jechać ze wspaniała nowina i wszystko w pizd.u :D Taki los
Mam w bagażniku różne alkohole także z mamusia będzie dziś ogień! Tak dawno mnie u nich nie było
Bardzo się cieszę że jadę!
Poinformowałam tez dzisiaj o tym wszystkim mojego Gametowego lekarza
Napisał że jeżeli pojawiało się dodatkie Beta hcg to dobry prognostyk i możemy próbować naturalna drogą.
Także moje drogie nie poddaje się oczywiście i
przy kolejnej owulacji ogień!
Pozdrawiam Was i jadę na Warmię wypoczywać
Buźka

Skarby u mnie Beta dziś spadła wiec wiadomo..
Czekam teraz aż łaskawie pojawi się u mnie krwawienie choć wogole się nie zapowiada.
Plecy tylko na dole mnie bardzo bolą
Jestem właśnie w drodze do rodziców
Miałam jechać ze wspaniała nowina i wszystko w pizd.u :D Taki los
Mam w bagażniku różne alkohole także z mamusia będzie dziś ogień! Tak dawno mnie u nich nie było
Bardzo się cieszę że jadę!
Poinformowałam tez dzisiaj o tym wszystkim mojego Gametowego lekarza
Napisał że jeżeli pojawiało się dodatkie Beta hcg to dobry prognostyk i możemy próbować naturalna drogą.
Także moje drogie nie poddaje się oczywiście i
przy kolejnej owulacji ogień!
Pozdrawiam Was i jadę na Warmię wypoczywać
Buźka
Jej, no co ty 😢😢😢. Jesteś bardzo silna i zazdroszczę Twojego podejścia do sprawy❤️❤️❤️. Bardzo ci kibicowałam moja ty śliczna, ale najważniejsze że się nie załamujesz i masz tak optymistyczne nastawienie, mogłybyśmy się tego od Ciebie uczyć ❤️❤️❤️. Ile to by było mniej wylanych łez...
Przytulam Cię słonko ❤️. Fajnie że jedziesz w takiej chwili do rodziny, baw się dobrze i pozdrów mamusię 😘.

Nie brałam też żadnych tabletek wspomagających ..także kolejna próba będzie pod kontrolą lekarza żebym była dobrze obstawiona wszystkimi lekami.
Mój organizm chyba nie lubi być w ciąży 🤷‍♀️
Ale będę działać do skutku i koniec !
Właśnie! Tak trzymać ❤️❤️❤️. Uda ci się 😘

reklama
Dzięki za odpowiedź. No my z 8 zapłodnionych mamy 4 zarodki w trzeciej dobie. Trudno się nastawić na 0 blastocytow choć jest duża szansa że tak będzie właśnie.
Wiem ze czekanie jest najgorsze...
Pamietam jak my czekalismy jak na szpilkach
Relaksuj sie i odpoczywaj po punkcji
Duzo snu,
Dobrego jedzonka, jakies ulubione filmy😄
Mysl pozytywnie:)

Do góry