reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Właśnie wpadłam na genialny pomysł(tak,tak zdarza mi się🤨).
Ja muszę do Niego wysłać fotę i dryndąć i zobaczymy co powie🧐🧐🧐bo jak mi powie, że mogę być w ciąży naturalnie-a wszyscy wiemy, że jajowodów u mnie brak(no to to tylko Dżizas i niepokalane poczęcie byłyby w stanie naprawic🤪🤪🤪) - to nie jedziem @Fredka. A jak powie paaaaani z czym do ludzi🤪to jademy!!! 😁😁😁😁

Dobry plan :) Tylko żeby numeru nie zmienił jak pół forum zacznie dzwonić :D

reklama
@kate_p7 mialam juz do ciebie pisac... Jaka jest roznica miedzi blastka 5.1.1 a 4.1.1 ? No bo kurcze u mnie w klinice nie ma juz takich oznaczen? Jest tylko od 1 - 4... Ja zawze mialam 4, nigdy 5? O so chosi ?
Jest różnica ale zarówno 4 jak i 5 podobnie rokuja. Widocznie Wasz lab się aż tak im nie przygląda i 4 i 5 zalicza do tej samej kategorii. Chociaż 5tka jest generalnie już blastocysta wylegajaca się a 4 nie wiem nie wiem jak to Gameta rozróżnia.. zdjęcie jej masz ??

Dziewczyny to forum jednak jest pełne wsparcia ... Tak że naprawdę nie wiem jak Wam dziękować.... @Smętna30 @Caro♤♤♤♤ dziękuję Wam bardzo za pomoc i to tak na biegu !!!Jestem w bardzo pozytywnym 'szoku'...Jesteśmy z mezem coraz bliżej decyzji aby raz jeszcze w sierpniu spróbować jeśli uda nam się przyjechać.. Gorzej z finansami ale coś trzeba będzie wymyślec... To dzisiejsze AMH to wogole mnie nastawilo sceptycznie do tych wszystkich badań, a każda próba może jak się okazuje przynieść coś innego...

No dzisiaj się działo...
Wchodzę do gabinetu, zaczynamy gadać, lekarz obejrzał moje wyniki krwi i moczu, przepisal mi żelazo bo mam hemoglobinę trochę poniżej normy. Przedłużył zwolnienie, wystawił skierowanie na usg połówkowe, trochę popytał, pogadał, a ja że podejrzeć maluszka musimy bo to już miesiąc minął... A on na to, że w gabinecie nie ma aparatu usg i nawet jakby chcial to nic nie zrobi... Ze to laser czy inne cuś co stoi w kącie, a nie sprzęt do usg... Miałam maseczkę to nie było widać miny, ale łzy w oczach zobaczył na pewno, no i po chwili mówi do mnie, że chodźmy... No to zostawilam wszystko i w te pędy za nim, on do pokoju położnych po klucze do jakiegoś innego gabinetu (wszystkie normalne oczywiście pozajmowane) z jakimś starym, ale działającym sprzętem do usg. Kilka minut trwało az się uruchomi... Ale zadziałał 😊
Nie dało się tylko zrobić pomiarów, ale to co na oko, to wszystko było widać, młody się nie kryje z tym, ze jesqt malym facetem, wszystko widoczne😆
Tygrysek urósł, serduszko ładnie bije, wszystkie czesci ciała na swoim miejscu, pomachał nam nawet, ruszał się tak fajnie😍😍😍Łożysko na przedniej ścianie.
Strasznie jestem wdzięczna temu mojemu lekarzowi za takie podejście, bo teraz mogę spac spokojnie i wytrzymam te 2 tyg do badań połówkowych.
Tylko 2 zdjęcia mam, ale to akurat najmniejszy problem 😊

❤ ❤ ❤ lekarz zachował się tak jak powinien, teraz możesz być spokojna :)

Większość dziewczyn z czasów kiedy ja startowałam pierwszy raz do invitro rodziły potem naturalnie. Nawet takie z zapchanymi jajowodami. Nawet 2 dzieci potem jeszcze miały. Coś musi byc też w psychice.
Akurat skuteczność udrażniania jajowodow jest najwieksza od strony macicy. Dr Pyra napisał artykuł na ten temat.
Jeśli większość z niedrożnymi jajowodami rodziły dzieci to znaczy że te były drożne. Bardzo często zdarza się, że jajowdy podczas badań zaciskają się i płyn ni h.....nie przeleci. Dokładnie to samo usłyszałam od lekarza w Bocianie, który stwierdził że wielokrotnie sam tego doświadczał. Wątpił w moją diagnozę niedrożnych jajowodów.

Dziewczyny to forum jednak jest pełne wsparcia ... Tak że naprawdę nie wiem jak Wam dziękować.... @Smętna30 @Caro♤♤♤♤ dziękuję Wam bardzo za pomoc i to tak na biegu !!!Jestem w bardzo pozytywnym 'szoku'...Jesteśmy z mezem coraz bliżej decyzji aby raz jeszcze w sierpniu spróbować jeśli uda nam się przyjechać.. Gorzej z finansami ale coś trzeba będzie wymyślec... To dzisiejsze AMH to wogole mnie nastawilo sceptycznie do tych wszystkich badań, a każda próba może jak się okazuje przynieść coś innego...
Jej, ale się cieszę że się PRAWIE zdecydowaliście ❤️❤️❤️. Wtedy będziesz miała normalną stymulację i będziesz wiedziała na czym stoisz i że zrobiłaś wszystko co w Twojej mocy ❤️. Aduśku, ja nie umiem tak ładnie pisać jak dziewczyny ale myszko trzymam kciuki aby doszło do tej stymulacji 😘

reklama
Jej, ale się cieszę że się PRAWIE zdecydowaliście ❤❤❤. Wtedy będziesz miała normalną stymulację i będziesz wiedziała na czym stoisz i że zrobiłaś wszystko co w Twojej mocy ❤. Aduśku, ja nie umiem tak ładnie pisać jak dziewczyny ale myszko trzymam kciuki aby doszło do tej stymulacji 😘
Dziękuję!!! Ale czy to będzie normalna stymulacja to nie mam pojęcia bo jak znów z czymś wyskocza w Invicta... Ale właśnie dlatego ta skargę muszę napisać aby wymusić od nich normalne potraktowanie.. Kurczę muszę się do tego zebrać wreszcie!!! Najpierw po browarze ja pisać się tak nakręca że jakaś magisterka z tego wyjdzie hahaha!

Do góry