reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kuwaaaa z innej beczki. Stłukłam lampę tylna w nowym aucie😱😱😱w całej pl brak takowej, jest tylko jedna lewa😭😭😭😭
Nowa z serwisu 2400😭😭😭
Co za Menda mi tak złorzeczy😭😭😭
Szukam już uszkodzonych aut i 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Na całe 10 lat posiadania różnorakich aut pierwszy raz takie cudo odwaliłam🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Większość dziewczyn z czasów kiedy ja startowałam pierwszy raz do invitro rodziły potem naturalnie. Nawet takie z zapchanymi jajowodami. Nawet 2 dzieci potem jeszcze miały. Coś musi byc też w psychice.
Super - miło czytac o takich szczesliwych zakonczeniach ;) Myslalam ze in vitro rozpoczela swoja dzilalnosc głownie pod kobiety z niedroznościa jajowodow ;) ? O swojej psychice pisac juz chyba nie musze - bo jest mocno nadszarpnieta ;)

@kate_p7 mialam juz do ciebie pisac... Jaka jest roznica miedzi blastka 5.1.1 a 4.1.1 ? No bo kurcze u mnie w klinice nie ma juz takich oznaczen? Jest tylko od 1 - 4... Ja zawze mialam 4, nigdy 5? O so chosi ?

Właśnie wpadłam na genialny pomysł(tak,tak zdarza mi się🤨).
Ja muszę do Niego wysłać fotę i dryndąć i zobaczymy co powie🧐🧐🧐bo jak mi powie, że mogę być w ciąży naturalnie-a wszyscy wiemy, że jajowodów u mnie brak(no to to tylko Dżizas i niepokalane poczęcie byłyby w stanie naprawic🤪🤪🤪) - to nie jedziem @Fredka. A jak powie paaaaani z czym do ludzi🤪to jademy!!! 😁😁😁😁
No jebłam😂😂😂. Kuwa dzwoń i nie mów o jajowodach 😄. Zajebisty pomysł 😜. A potem spalimy Klaudia Anita na stosie😂. To żart oczywiści😜

Kuwaaaa z innej beczki. Stłukłam lampę tylna w nowym aucie😱😱😱w całej pl brak takowej, jest tylko jedna lewa😭😭😭😭
Nowa z serwisu 2400😭😭😭
Co za Menda mi tak złorzeczy😭😭😭
Szukam już uszkodzonych aut i 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Na całe 10 lat posiadania różnorakich aut pierwszy raz takie cudo odwaliłam🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Musisz obdzwonić autokasacje albo coś w tym stylu, oni często mają przydatne rzeczy

reklama
A ja uważam, że nasza psychika jest w stanie tak nas blokować, że mimo braku fizycznych możliwości zajścia w ciążę (wycięte czy kompletnie niedrożne jajowody) nasz mózg (podświadomość czy inne dziadostwo) nie dopuści do zagnieżdżenia się lub donoszenia ciąży. Nie mówię, że wystarczy nie myśleć i pach ciąża (takie gadanie mnie do furii doprowadza) - gdyby tak było to bym nie musiała in vitro przechodzić. Ale nasza głową jest w tym wszystkim bardzo ważna, więc jak ma facet złamać swoimi czarami jakąś barierę odpowiedzialną za szczęśliwe donoszenie ciąży w głowie to warto spróbować. Bo wydajemy majątek w klinikach, więc jeden wyjazd do znachora to jest pikuś.
Tutaj raczej chodzi o długotrwałym stres i wtedy rzeczywiście płodności nie pomaga. Pod wpływem stresu niektórym kobietom przesuwa się miesiączka, to tylko przykład jak układ hormonalny jest delikatny. Pod tym względem rzeczywiście zajęcie w ciążę może być nieco utrudnione. Pewnie są jakieś artykuły naukowe na ten temat. Jednak też bez przesady. Znachor nas nie wyleczy z niczego. Ja osobiście do takiego gościa bym nie pojechała bo w to nie wierzę i daremny jego trud w odblokowaniu mojej osoby. Prędzej wolałabym korzystać z porad psychologa czy psychiatry.

Do góry