reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Moja przyjaciółka robiła ivf w Belgii, była włączona do specjalnego programu, bo miała niskie amh (poniżej 1). Pierwsza stymulacja została przerwana przez brak odpowiedzi, nie wychodowala żadnego pęcherzyka nadającego się punkcji. Druga stymulacja 2 miesiace później 21 pecherzykow pobranych 8 blastocyst. Pierwszy transfer udany.
Nie ma reguly.
No właśnie.. Dobre podsumowanie ;)

reklama
Witam dziewczynki 😘😘😘 po długiej przerwie. Po pierwszej porażce łącznie 4 nieudanych transferach wróciłam w marcu ponownie do walki ❤ Zmieniliśmy klinikę skończyliśmy stymulację i w dniu wczorajszym mieliśmy transfer naszego świeżaczka blastocysty 5.1.1. I tu pytanie jak rokuje ta blastocysty? Proszę trzymać za nas kciuki!
Cześć.😉Witamy ponownie. Blastka najpiękniejsza z mozliwych💓💓💓mooocne✊✊✊✊

Dzieki kochana a co u ciebie ? Bo nie nadrobie ;)
A u mnie okazało się, że bliźniaki będą... Przez to że podwójne hormony itp wymiotowałam co godzinę, strasznie schudłam, wymioty ustały ale mdłości całe dnie nadal, jak na mega kacu całe dnie, miałam dopiero jedna wizytę w 12tyg, bo to Anglia przecież... Kolejna mam w 20tym I moze poznam płeć wtedy... Za dwa tygodnie 😊

A u mnie okazało się, że bliźniaki będą... Przez to że podwójne hormony itp wymiotowałam co godzinę, strasznie schudłam, wymioty ustały ale mdłości całe dnie nadal, jak na mega kacu całe dnie, miałam dopiero jedna wizytę w 12tyg, bo to Anglia przecież... Kolejna mam w 20tym I moze poznam płeć wtedy... Za dwa tygodnie 😊
o jejejku wspolczuje bo ja nienawidze kaczora ;) A pracujesz czy jestes na zwolnieniu? Pamietam jak chcialas blizniaki ;) To mega kciukaski zeby dzidzie byly zdrowe i jak naszybciej odpuscily ci te nieprzyjemne dolegliwosci ;)

Wlasnie o to chodzi.. Tylko po co wobec tego lekarze tak się ciągle do tego amh odwołują. Bo tak w praktyce jest.. Pierwsze 2 stymulacje miałam chyba po 9 pęcherzykow a w 3ciej 23 pęcherzyki ale tylko ponad połowa dojrzała.. Właściwa stymulacja jest potrzebna bo ilość pęcherzykow też się zmienia

Może dlatego, że to taka wszystko jest loteria że robią badania bo jakieś muszą?

Nie mam pojęcia...

Więc tak... Opowedzialam mu całą sutacje, wysłałam zdjecie i oddzwonił.
Jestem zablokowana góra i dół, nie utrzymam żadnej ciąży, powiedział że ja zajdę ale będę same poronienia.
Mam teraz podejść do stymulacji, ustalić dzień transefru i kilka dni przed przyjechać żeby on przesłała energię i rozgrzal macicę, tzn przygotował ciepłe miejsce na zagnieżdżenie się zarodka.
Więc moje drogie jadę napewno, bez dwóch zdań, sama bo mój odmawia ale cóż ....
Bede jechała pks i będę tam nocowała i tyle, nie mam wyjścia. Ale nie podejdę do transferu bez próby u niego.
Okropnie się boję bo pojazd sama ale musze spróbować.
Tak wygląda sytacja u mnie 😉
O kurczę.
Przecież Ty masz faktycznie implantację, bo pamiętam Twoje bety...
Jedź. Spróbuj. Nie takie cuda już tu się działy✊✊✊

Wow, zazdroszczę bliźniaków. Współczuję ciąży bliźniaczej. Ja na bank w bliźniaczej bym umarła, ledwo żyję w pojedynczej...

No dzisiaj się działo...
Wchodzę do gabinetu, zaczynamy gadać, lekarz obejrzał moje wyniki krwi i moczu, przepisal mi żelazo bo mam hemoglobinę trochę poniżej normy. Przedłużył zwolnienie, wystawił skierowanie na usg połówkowe, trochę popytał, pogadał, a ja że podejrzeć maluszka musimy bo to już miesiąc minął... A on na to, że w gabinecie nie ma aparatu usg i naeet jakby chcial to nic nie zrobi... Ze to laser czy inne cuś co stoi w kącie, a nie sprzęt do usg... Miałam maseczkę to nie było widać mimy, ale łzy w oczach zobaczył na pewno, no i po chwili mówi do mnie, że chodźmy... No to zostawilam wszystko i w te pędy za nim, on do pkoju położnych po klucze do jakiegoś innego gabinetu (wszystkie normalne oczywiście pozajmowane) z jakimś starym, ale działającym sprzętem do usg. Kilka minut trwało az się uruchomi... Ale zadziałał 😊
Nie dało się tylko zrobić pomiarów, ale to co na oko, to wszystko było widać, młody się nie kryje z tym, ze jesqt malym facetem, wszystko widoczne😆
Tygrysek urósł, serduszko ładnie bije, wszystkie czesci ciała na swoim miejscu, pomachał nam nawet, ruszał się tak fajnie😍😍😍Łożysko na przedniej ścianie.
Strasznie jestem wdzięczna temu mojemu lekarzowi za takie podejście, bo teraz mogę spac spokojnie i wytrzymam te 2 tyg do badań połówkowych.
Tylko 2 zdjęcia mam, ale to akurat najmniejszy problem 😊
Fajny ten lekarz ;)). Napewno rozumie ,że po przejściach ro tylko człowiek czeka żeby się upewnić ,że wszystko ok. Gratulacje Kawał chłopa ♡♡♡♡♡♡

reklama
Do góry