reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja po punkcji mialam takie "zalecenia" aby pozostać w Gdyni na 24h po w razie gdybym się bardzo źle czuła i musiała jechać do szpitala. Poza tym kazano mi siebie obserwować, sprawdzać wagę i wlasnie obwód brzucha czy nie rosnie i nie dochodzi do hiperki. Jeśli odczuwasz bardzo duży dyskomfort, ból to jeśli masz możliwość to to sprawdź. Trzeba pić duzo wody, spożywać białko po punkcji.
Ja dokladnie to samo mialam w Gamecie w Gdyni 😉

reklama
Robiłam w Uniwersyteckim Centrum Klinicznym tam gdzie @Pójdźka powtarzała swoje i jej też wyszło wyższe ale nie aż tak! Czyli te 2 wysokie wyniki AMH to błędy a to niskie to nie... Haha no tak, zawsze można interpretować to tak aby była jedna odpowiedź... 8 lat temu też wg Invicty miałam niskie AMH tylko że za każdym razem kilka blastocyst...
Najważniejsze są pęcherzyki...one dość dobrze prognozują liczbę komórek. U mnie zgadzało się wszystko. Lekarz najpierw sprawdził pęcherzyki , stwierdził od razu że będzie bardzo dobrze. Tego samego dnia AMH 2.3. AMH robiłam głównie dla darmowych leków.
Jakość komórek i otrzymywane potem zarodki to już wypadkowa wielu czynników. Można mieć mało komórek i ładne zarodki albo całkiem odwrotnie dużo komórek i mało zarodków. Na moich pobranych 16 i zapłodnionych 8-9 komórek dwie blastki to było bardzo mało.

Najważniejsze są pęcherzyki...one dość dobrze prognozują liczbę komórek. U mnie zgadzało się wszystko. Lekarz najpierw sprawdził pęcherzyki , stwierdził od razu że będzie bardzo dobrze. Tego samego dnia AMH 2.3. AMH robiłam głównie dla darmowych leków.
Jakość komórek i otrzymywane potem zarodki to już wypadkowa wielu czynników. Można mieć mało komórek i ładne zarodki albo całkiem odwrotnie dużo komórek i mało zarodków. Na moich pobranych 16 i zapłodnionych 8-9 komórek dwie blastki to było bardzo mało.
To nie jest bardzo mało, to jest Ok wynik 2 blastki.. Przecież często ilość przekłada się na gorszą jakość..

Więc tak... Opowedzialam mu całą sutacje, wysłałam zdjecie i oddzwonił.
Jestem zablokowana góra i dół, nie utrzymam żadnej ciąży, powiedział że ja zajdę ale będę same poronienia.
Mam teraz podejść do stymulacji, ustalić dzień transefru i kilka dni przed przyjechać żeby on przesłała energię i rozgrzal macicę, tzn przygotował ciepłe miejsce na zagnieżdżenie się zarodka.
Więc moje drogie jadę napewno, bez dwóch zdań, sama bo mój odmawia ale cóż ....
Bede jechała pks i będę tam nocowała i tyle, nie mam wyjścia. Ale nie podejdę do transferu bez próby u niego.
Okropnie się boję bo pojazd sama ale musze spróbować.
Tak wygląda sytacja u mnie 😉

Ehh lekko nie mamy
Powodzenia!
Czytalas strone bb o poronieniach??

Po co to robić?
Niczego to nie zmieni. Liczy się to, co jest na usg. Jak masz 5 komórek na starcie to nie ma tu mowy a amh 6. Z 6 byś miala na luzie kilkanaście.
Kochana w 2012 miałam 1.4 amh i 23 pęcherzyki w 3ciej stymulacji... Chodzi o to że lekarze się wkolko tego amh czepiają aby dobrać stymulacje... Wiem że nie mam prawie 6 ale 0.5 też nie...

reklama
Dzięki Kochane, że o mnie pamiętacie, beta rośnie, ale przyrosty poniżej normy, dziś 14 dpt 332,9 (12 dpt było 214, 9 dpt 131, 7dpt 67). Ja oczywiście załamka, że nic z tego nie będzie, ale doktor postawił mnie trochę do pionu, żeby nie przekreślać jeszcze, mam zrobić betę w poniedziałek i przyjść na usg za tydzień. Dziś też zrobił mi usg i czegoś się tam dopatrzył, oczywiście za wcześnie na cokolwiek, ale coś tam pokazywał lekarce, którą szkoli, więc może to nie będzie pozamaciczna. Ale mam wizję pustego jaja jeśli beta nie zacznie spadać. Także czekam dalej. Zapytałam czy mógłby mi czymś zastąpić chociaż częściowo lutinus, bo zostawiam majątek w aptece, jedna paczka wystarcza na 3 dni i dał mi luteinę, 7 zł :o Tyle to ja mogę płacić zawsze 👍
No to czekamy z Tobą ✊✊✊

Do góry