Czarna1985
Fanka BB :)
U nas jest problem ze ruchliwością plemnikow u męża, ja mialam wcześniej problemy z hormonami ale już niby wszystko ok.. Jakie badania byś mi radziła zrobic?? Podejscie mamy tylko 1 za darmo niestety... Będziemy mieli IVF/ICSI... A Ty ile miałaś podejść za darmo i u Was jaki jest problem? Jesli to nie sekret
Kochana u nas jest problem z nasieniem mojego meza . Bardzo kiepskie. Ja mialam 3 ivf w Cambridge. Przy pierwszym ciaza biochemiczna, druga zero zarodkow( nie bylo co transferowac) 3 znowu ciaza biochemiczna. Wszystkie ivf mielismy za darmo tylko przy 3 musielismy dosc duzo dopłacać. W zeszlym roku ivf w Polsce i kolejna ciaza biochemiczna. Moj lekarz odrazu mnie skierowal do immunologa i juz przy pierwszych badaniach wyszlo ze mam kir aa oraz brak kirow odpowiedzialnych za zagniezdzenie i ochrone zarodka. Teraz bym na pewno już nie podeszla do ivf w Anglii. Oni mam wrażenie robia wszystko na odpierdziel.
Ja na pewno byl zbadala immunologie bo większość przypadków braku ciazy jest wlasnie immunologia winna.
Tu w Anglii kazali mi adoptowac zarodek bo tylko taka widza szanse. Ale ja nie mam problemów z zajsciem tylko z utrzymaniem. Gdzie logika z adopcja zarodka za 40 tys £ jezeli bylaby taka sama sytuacja. Dla mnie ich poziom w porównaniu z Polska jest bardzo niski.
Najgorsze jest to ze straciłam wiele lat bo myslalam zw anglicy nam pomoga. Walczylam z depresją po każdej ciazy biochemicznej i musialam dochodzic do siebie min rok do kolejnego podejscia. To byl bardzo ciezki czas dla nas. Najgorszemu wrogowi tego nie życzę
A nie myślałas zeby się zaczac leczyc w Polsce?[