reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Może mi któraś z Was napisać jak to jest przy przygotowaniu do transferu mrożonego zarodka na sztucznym cyklu?Mam dziś 5dc,estrofem 3razy po 2mg dziennie i już czuję się jak na owu,boli mnie brzuch i mam śluz płodny. Wizyte mam 10 dc. Czy może być na sztucznym cyklu za póżno na transfer?Jak to jest? Bo się boję że zaś kolejny miesiąc w dup.. będzie:/

Już widzę jak tatuś robi casting na zięcia[emoji7][emoji7][emoji7]
Mówił, że córcia jeszcze sobie poczeka [emoji23] ma zakaz i celibat [emoji41]
Ciekawe jak Twój mąż będzie strzegł Hani [emoji23]
O tym samym pomyślałam [emoji23][emoji23] biedne te wasze córki [emoji23][emoji23]
Mój mojej córce od urodzenia powtarza, że nie wychodzi na randki do 30stki [emoji16][emoji38]

A mój jak się dowiedział, że ślub planujemy to się zrobił blady i się spocił w 10 sekund i wykrztusił "dajcie mi chwilę" i wyszedł 😂 miałam 25 lat więc rozumiem waszych facetów 😂😂 a wtedy chodził i przeżywał "oj córuś moja córuś już ty długo panienką nie będziesz" 😂

Może mi któraś z Was napisać jak to jest przy przygotowaniu do transferu mrożonego zarodka na sztucznym cyklu?Mam dziś 5dc,estrofem 3razy po 2mg dziennie i już czuję się jak na owu,boli mnie brzuch i mam śluz płodny. Wizyte mam 10 dc. Czy może być na sztucznym cyklu za póżno na transfer?Jak to jest? Bo się boję że zaś kolejny miesiąc w dup.. będzie:/

To typowe objawy przy estrofemie, nic się nie martw :) Zwykle wizyta jest koło 10 dc, lekarz sprawdza grubość endometrium, jeśli stwierdzi, że jest ok to włączy progesteron i ustali transfer na za 5 lub 3 dni (zależy jaki zarodek będziesz mieć transferowany). Jeśli endo będzie za cienkie to pewnie będzie kazał przyjechać za jakiś czas na kolejne usg i może zwiększyć ilość estrofemu, na pewno nie będzie za późno na transfer ☺

reklama
To typowe objawy przy estrofemie, nic się nie martw :) Zwykle wizyta jest koło 10 dc, lekarz sprawdza grubość endometrium, jeśli stwierdzi, że jest ok to włączy progesteron i ustali transfer na za 5 lub 3 dni (zależy jaki zarodek będziesz mieć transferowany). Jeśli endo będzie za cienkie to pewnie będzie kazał przyjechać za jakiś czas na kolejne usg i może zwiększyć ilość estrofemu, na pewno nie będzie za późno na transfer ☺
Dzięki:) od razu mi ulżyło. A jak ma się na tych sztucznych cyklach owulacja? Transfer robi się po? Jak to wygląda? Trzeba się np wtedy zabezpieczac? Wiem głupie pytania zadaję:)

Do góry