reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja też mam ostatnie 2 zarodki i ciągle nie wiem co zrobić... Czy na immunopresji brać po jednym co miesiąc, czy zgłosic się do Paśnika po jednym nieudanym razie, czy zgłosić się dopiero w nastepnej stymulacji przy nowych zarodkach... Nie wiem, a dwóch na raz się boję od razu stracić 😞
U mnie też podobnie ja u Ciebie, pierwszy raz miałam tylko jeden zarodek a drugi raz aż 5
Też bym się bała brać dwóch. Bralam po jednym i na Twoim miejscu też bym tam zrobiła. 2 szanse. Mało i bardzo dużo jednocześnie ❤️

Hej dziewczyny.
Ja po wizycie, w brzuszku wszystko dobrze 😊
Po omówieniu wszystkiego co do drugiej procedury zostajemy przy lekach co miałam bo dobrze na nie zareagowałam i nie będziemy kabinowac z innymi bo nie wiadomo jak organizm zareaguje.
Dodany bym miała encorton i heparyne, te zmiany.
Mój ma nowe witaminy... Sermatrop alfa albo nucleox, wiecie gdzie je nabyć bo w zwykłej aptece u mnie nie ma, a na stronie to tylko takiej z suplementami widzialam ale nie wiem co to za źródło...

Jak się zdecyduję to w czerwcu stymulacja, aaa Wspomnial coś że może zrobimy na świeżych a nie mrożonych, ale jeszcze nie czytałam jak to dokładnie się odbywa, to bliżej transferu powedzial wtedy.

Więc taka moja historia z dziś 😘

Hej dziewczyny.
Ja po wizycie, w brzuszku wszystko dobrze 😊
Po omówieniu wszystkiego co do drugiej procedury zostajemy przy lekach co miałam bo dobrze na nie zareagowałam i nie będziemy kabinowac z innymi bo nie wiadomo jak organizm zareaguje.
Dodany bym miała encorton i heparyne, te zmiany.
Mój ma nowe witaminy... Sermatrop alfa albo nucleox, wiecie gdzie je nabyć bo w zwykłej aptece u mnie nie ma, a na stronie to tylko takiej z suplementami widzialam ale nie wiem co to za źródło...

Jak się zdecyduję to w czerwcu stymulacja, aaa Wspomnial coś że może zrobimy na świeżych a nie mrożonych, ale jeszcze nie czytałam jak to dokładnie się odbywa, to bliżej transferu powedzial wtedy.

Więc taka moja historia z dziś 😘
Super ze masz plan i możliwości podchodzić tak szybko do kolejnej procedury.
Zastanawiam się dlaczego niektóre kliniki nie maja żadnego problemu ze sterydami a inni nie chcą nawet uznać immunologii ...
Tak samo jest z heparyna, niektórym przepisują profilaktycznie bez wskazań a w innych klinikach nie można się doprosić 🤷🏼‍♀️

Zastanawiam się dlaczego niektóre kliniki nie maja żadnego problemu ze sterydami a inni nie chcą nawet uznać immunologii ...
Tak samo jest z heparyna, niektórym przepisują profilaktycznie bez wskazań a w innych klinikach nie można się doprosić 🤷🏼‍♀️

Hmmm trudno mi powiedzieć, mój dr mi powiedział że jest otwarty na propozycje i jak będzie mógł chętnie zapisze nawet profilaktycznie, nadal będę miała 0.4 bo jestem b szczupla , jedyne 52 kg, ale napewno zapisze. Pod tym względem jest dt naprawdę spoko lekarz. No i plus ten encontor. A jak pytałam o tą insulinę moja to więcej na spacery zalecił bo zlej nie mam ale można ją poprawić 😉
Może spróbuj że swoim porozmawiać i powiedz wprost że profilaktycznie być chviala bo wiesz ze takie metody są stosowane.

I super! Jest plan. I do tego od razu do dzieła. I jak widać niektórzy nie mają problemu z encortonem [emoji78]

No nie ma, odrazu powiedział o nim. A wcześniej zapytał czego oczekuje, więc my powiedzialam że ewentualnie drugiej procedury z większą skutecznością i wdrożeniem dodadkowych leków.

Fakt w Bocianie heparynę przepisują profilaktycznie, widocznie widzą jakieś plusy. Za to nie dają relanium, tylko przed transferem jakiś zastrzyk domięśniowo w dupsko. Coś niby na skurcze macicy.

reklama
Ta klinika to się wręcz rozrasta... W Sopocie budują prywatny szpital!
Zajrzałam do was by podczytać i oczom nie wierzę co się dzieje. [emoji22]
Mnie ostatnio też wkurzyli... przetrzymują nasienie choć wypełniliśmy formularz że to tylko na jeden rok.

Chciałam wracać po rodzeństwo w Gdańsku, ale zaczynam się obawiać. Któregoś lekarza odradzasz?

Do góry