reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki nie wiem czy mój poprzedni post umknął gdzies ale jeszcze raz mam pytanie czy któraś z was nie ma clexane do odsprzedania ? Mama mojej przyjaciółki złamała biodro i jest od pasa w dół w gipsie a w aptekach nie ma tych zastrzyków. Będę bardzo wdzięczna za każda ilosc. Ja mam tylko dwa wiec oddałam ale to tylko do poniedziałku wystarczy 😭

Może niech lekarz jej podmieni na coś innego przeciwzakrzepowego, np. neoparin?

reklama
Dziewczynki nie wiem czy mój poprzedni post umknął gdzies ale jeszcze raz mam pytanie czy któraś z was nie ma clexane do odsprzedania ? Mama mojej przyjaciółki złamała biodro i jest od pasa w dół w gipsie a w aptekach nie ma tych zastrzyków. Będę bardzo wdzięczna za każda ilosc. Ja mam tylko dwa wiec oddałam ale to tylko do poniedziałku wystarczy 😭
Wejdzcie na strone ktomalek i gdziepolek. Zaznaczcie rejon i na pewno ktos ma. Nie slyszalam zeby z tym lekiem byl problem teraz. A jak nie znajdziecie to ewentualnie wymiencie na neoparin-to odpowiednik, na ta dama recepte dostaniecie. A jaka dawke potrzebujecie?

Hej dziewczyny 😄, jestem 😄, wszystko dobrze, tylko padam ze zmeczenia! Zrobiło mi się bardzo miło ☺️ i głupio🙈🙉🙊 zarazem jak dostałam wczoraj maila od administratorki ze dziewczyny z forum się martwią i żebym się odezwała, teraz widze jak o mnie wspominalyscie i się martwilyscie ❤️❤️❤️ Kocham Was! Obiecuje ze się poprawie i już więcej tego nie zrobię @fredka84 @bazylia128 @Czarna1985 @Natsnats 💕😘😘😘
Miałam tyle pracy, ze chodziłam jak zombie i po prostu nie wyrabiałam. Jakiś tydzień temu odpalilam nawet odkurzacz o polnocy😂😂 bo nie ogarnelam ze to już tak późno i miałam opierdziel od sąsiadki z dołu 😂😂😂. Nie zniknęłam tylko z forum, ale ogółem mało mnie było wszedzie. Poczatkiem maja dostaliśmy informacje ze prawdopodobnie od 11 maja będziemy mogli wrócić do pracy i się zaczęło przygotowywanie wszystkiego, w sensie nowych regulaminów, zamówien, robienia nowego grafiku, bo nie może nas być więcej niż dwie osoby w instytucie plus dwie klientki, wytyczne od rzadu zmieniały się kilka razy, wiec znowu trzeba było coś poprawiać, co trochę telefony od klientek bo nie mogły się doczekać kiedy otworzymy planing online i po prostu nie ogarnialam 🤯. Moglam chociaż napisać ze będzie mnie tutaj mniej 🙈 przepraszam Was mocno. Dodatkowo między czasie podpisaliśmy z notariuszem dokumenty 😄-tak się cieszę!- przez wideokonferencje 😆, wysłaliśmy mu wszystkie upoważnienia, ruszyliśmy z kredytem,wiec to tez trzeba było ogarnąć i jak miałam dużo wolnego czasu, tak później nie miałam go na nic. Mam pol salonu kartonów po których łazi kot, nieraz tam śpi, szaleje, drapie i bede musiała się zacząć pakować, bo prawdopodobnie w lipcu podpiszemy już ostateczny akt kupna i będziemy się przeprowadzać 😇🙂. Poza tym, wróciłam do pracy od wtorku, pracuje 4 dni w tygodniu, ale za to po 12h 😂🙈... wczoraj miałam wolne, ale cały dzień dochodziłam do siebie. Dziś już wracam do normalnego życia, bo już wszystko mam w miarę ogarnięte. Nawet bigos wczoraj zrobiłam, bo teście przyjechali i przychodzą dziś do nas na obiad.
aaaa i jakby mi było mało, obmyslam nasza własna markę kosmetyków 🤣🤣🤣 ale to nie ma nic wspólnego z wielkimi markami, to tylko dla instytutu, żadne wow. Jestem w trakcie i zobaczymy co z tego będzie, bo to nie takie proste to wszystko pod względem prawnym, to będzie malutka rzecz na początek i to jeszcze bardzo długa droga. Musimy się jakoś odbić po 2 miesiącach strat i szukamy sposobów...
poza tym, zrobiłam w poniedziałek wszystkie moje badania krwi, w tym kariotypy, hormony i nie pamietam już co, ale pobrali mi 8 fiolek krwi. Wyniki będą za 2 tygodnie i mąż zrobili ulubione badanie, ale tez jeszcze nie ma wyników.
Nie było mnie tyle, to dałam postakonkretnego 😁😁😁
Co u Was, bo nie nadrobię 🙈??? @fredka84 zaczelas już brać leki od Pasnika?
@bazylia128 jak Twoje wyniki badań?
@Czarna1985 kiedy przylatujesz do Plna histeroskopie?
Widziałam ze @Natsnats mialas histeroskopie i jak tam? Wszystko ok?
@Netiaskitchen jak się czujesz?
@Liliana87 jak dajesz radę sama?
i wszystkie dziewczyny co u Was? 😄😄😄

@Pójdźka a Ty jak się czujesz? 😊 Wszystko ok? Jesteś na zwolnieniu czy pracujesz?

W ogóle widziałam na grupie na Facebooku "starając sie za pomocą dr P", że sporo osób zaczyna w czerwcu transfery i inne takie z prografem, encortonem i accofilem 😁
Dziękuje ze pytasz😊 Czuje sie świetnie, co troche mnie martwi😁 Tym razem wzięłam zwolnienie, chociaz mam duze wyrzuty sumienia ze zostawiam ich teraz w pracy. Ale stwierdziłam ze przy takim stresie jaki teraz mam w pracy to mi zaszkodzi,a czasem trzeba pomyslec o sobie-uczę sie tego dopiero😁 Mi tez prowadzący włączył steryd i byl zly ze na poprzedniej wizycie kazano odstawić. Co prawda mówi ze to teraz trzeba lepiej udokumentowac i musi byc takie twarde wskazanie, ale dopuszczaja taka opcje.
A jak u was? Teraz scratching, a potem transfer? Accofill będziesz brala?
Ja też chcialam, ale docent sie nie zgodził. Mowil ze jest prawie pewny, ze to co przepisal da rade.
Milego dzionka😊
Mam nadzieję ze u ciebie lepsza pogoda?

reklama
Hej, też mam dziś punkcje. widoczne 4 pęcherze a estradiol 820. Dlaczego Cię lakarz dopuścił do punkcji z tak niskim estradiolem? Jak długo trwała stymulacja?

Powodzenia!!! ✊✊✊Szału chyba nie będzie, ale myślę że na to jesteś już gotowa. Na jedną dojrzałą komórkę przypada ok 200-300 jednostek estradiolu. Około, bo u różnych osób było tu różnie. Poczekaj na spokojnie do jutra. Pamiętaj, że potrzebujesz jednego prawidłowego zarodka, więc nawet przy jednej dojrzałej komórce masz na to szanse😘😘😘a może jednak do jutra dojrzale będą 2, a jak dowiesz się ze wiecej to bedzie mega wiadomość!!! ✊✊✊
Jestem już po wszystkim.Z 5 pęcherzyków które pobrali okazały się 3 dojrzałe.Jak zapytałam o ten niski estradiol to mi Pani odpowiedziała ze przy lekach które brałam do stymulacji to ten wynik estradiolu może być zaniżony i estradiol nie zawsze w tej sytuacji rośnie z ilością dojrzałych pęcherzyków.Teraz czekam do poniedziałku ile się z tego zapłodniło.A stymulacja trwała 9 dni.

Do góry