reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Moj szef moze mi wystawic taki papierek ze pracuje ale niewiem czy w Polsce to jakos sprawdzają. Orientujesz sie może? bo ja chce isc na ten urlop panstwowy . Wtedy dostane 80%wypłaty .
Podobno sprawdzają na granicy. I albo firma wystawia dokument,ze pracujesz za granicą (ale nie wiem dokładnie co tam musi byc napisane, zobaczę czy mojemu mężowi wystawia jak będzie wracał to dam znac) albo pokazujesz A1- ale to wtedy na samozatrudnieniu. Mój mąż ma A1 ale mówił mi,że z firmy tez maja cos nabazgrać.

reklama
Podobno sprawdzają na granicy. I albo firma wystawia dokument,ze pracujesz za granicą (ale nie wiem dokładnie co tam musi byc napisane, zobaczę czy mojemu mężowi wystawia jak będzie wracał to dam znac) albo pokazujesz A1- ale to wtedy na samozatrudnieniu. Mój mąż ma A1 ale mówił mi,że z firmy tez maja cos nabazgrać.
Dziękuję bardzo kochana za pomoc. Chyba ze w lipcu odwolaja kwarantanne to nie bede miala takiego problemu ✊

Tez tak myślę. Rozmawialismy trochę z Łukaszem i postanowiliśmy ze w lipcowym cyklu chcemy spróbować. A jak sie nie uda to podejdziemy do histero przed kolejnym transferem. W sumie pomoglysciemi pomoc ta decyzje bo sie wahalam co zrobic. Dziękuję ❤
A Wy w lipcu planujecie tu jechać? Wiesz to może wcale już tej kwarantanny w lipcu tu nie byc.. Ty lepiej powiedz czy w UK słychać od kiedy ja wprowadzaja bo w necie nic konkretnego od kiedy nie wyczytałam i coś czuję że się drugi raz na kwarantanne złapie :baffled:

Kurcze takie mam teraz glupie mysli ;( Tyle kasy ostatnio wydalismy na te wszystkie badania - wiem ze to nie ladnie dyskutowac o pieniadzach ale same wiecie ile to kosztuje - i nic u nas nie wychodzi. Łukasz naciska na badania i ciagle sie pyta co mi jeszcze doradzacie? Ja mysle ze trzeba chyba podchodzic do transferu i do skutko cio?
Przy takich wynikach nic tylko podchodzić😘

Dziękuję bardzo kochana za pomoc. Chyba ze w lipcu odwolaja kwarantanne to nie bede miala takiego problemu ✊
Nie wiem jak to do konca jest ja ostatnio dzwonilam w sprawie naszego przyjaciela tego sasiada bo on chcial wrocic z niemeic do pl i w wawie mi powiedzieli ze nie musi przechodzic kwarantanny ze na granicy musi sie wykazac umowa o prace i ze od 4 maja te wszystkie obostrzenia przeszly w niepamiec...

reklama
Hej dziewczynki. Potrzebuje porady. Zastanawiamy się z mezem co zrobić , bo nie zapowiada sie zeby zamieszanie z koronawirusem sie szybko skończyło. Myslimy zeby jechać do Polski zeby podejść do transferu ale bez histeroskopii . Chciałabym ja zrobic ale nie mam jak. Maksymalnie mozemy byc w Polsce miesiąc w tym 2 tyg kwarantanny. Kuz..a to nas blokuje. I teraz nie wiemy co zrobic czy czekac kolejne pół moze rok na transfer🤔 czy zaryzykować i podejsc bez. Napisałam do lekarza ale on nic nie odpisał😔Dziewczyny pomóżcie 😭
Wiesz co, pewnie juz ci dziewczyny pomogły, ale ja też napiszę swoje zdanie. Chyba w większości przypadków na forum nic nie znaleziono podczas histero a ten straching mi osobiście nie pomógł. Ja bym na twoim miejscu i takiej sytuacji nie czekała. Tym bardziej że Paśniczek już zaliczony 😘

Do góry