reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@fredka84 ale u mnie zimno od wczoraj brrruuuuu, tez pozakrywalas swoje roslinki flizeliną? U mnie w koncu sie te fartuchu lecznicze przydaly okotrych kiedys pisalam ;)
Nooo, pizga chłodem 🙁. Siedzę w domu, nie wychodzę, czytam, ćwiczę i po dniu.
Okryłam tylko to co sobie wcześniej wysiewałam i stoi na dworze. Reszta kwiatków jest na ganki i ma tarasie pod zadaszeniami powieszona, więc im raczej nic nie grozi 😉.
Jak pieski?

Świeży transfer na 100 procent odpada a lekarz upiera się przy blastocyscie.. Ja chyba tez
Jeśli masz mało zarodków to bierz trzydniowego. W Novum często mrożą trzydniowe, mają inną politykę. Już kiedyś pisałam , ze mną była dziewczyna na punkcji a potem na transferze. Do transferu piątego dnia miała same murole, ani jednego dobrego zarodka. Podali jej w końcu murole i bingo, ciąża i zdrowy chłopiec. Reszta jej zarodków padła, gdyby nie brała swieżego to zostałaby z niczym :( Oczywiście zastanów się, bo wiadomo u ciebie podróż to jakiś koszt.

A dziękuję za przywołanie i pamięć 😊
Wycofałam się z tego wątku i jestem aktywna głównie na prywatnym wątku sierpniowych mam, bo mamy te same tematy, podobny etap, kompletujemy wyprawkę itp :)
U mnie dobrze, aktualnie jestem 25Tc+4, połowa 6 miesiąca, w przyszłym tygodniu mam wizytę, ostatnio w 23Tc+3 synuś ważył 684gramy więc rośniemy.
Ja na plusie 8kg, od ponad 2 tygodni wiem o cukrzycy ciążowej więc mam dietę + insulinę nocną. Trochę to uciążliwe, ale ostatnie 3 miesiące więc dam radę.
Trzymam kciuki za wszystkie starające się i wszystkie, którym się udało ✊♥️
Jaki ładny brzuszek, ten mój to wyglada jak zaawansowana ciaza a na wadze dopiero teraz wskoczyłam na +2kg

Załączniki

• 1D8EE461-62AB-43C3-BEB2-B75FA5AA0F4A.jpeg
    1D8EE461-62AB-43C3-BEB2-B75FA5AA0F4A.jpeg
    224,7 KB · Wyświetleń: 106
Świeży transfer na 100 procent odpada a lekarz upiera się przy blastocyscie.. Ja chyba tez
Ja bym decydowała w drugim dniu. Jeśli faktycznie pobiorą 3 i będą się ładnie rozwijać to jednego na wszelki wypadek mrozilabym w 3ciej dobie, choćby że względu na to, że klinika nie zasługuje na zaufanie wg mnie.
A czemu świeży transfer odpada? Przez to tak długo trwa stymulka?

reklama
Do góry