reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To może być zwykły błąd. AMH tez zależy od cyklu. Robiłaś w tym damy Labie?A tak ogółem to AMH 2,6 to dobry wynik:-) poniżej 1 jest problem z stymulowaniem. Ja przy pierwszej stymulacji miałam 3,2 przy drugiej ( pół roku później) zmierzono ponad 7 przy trzeciej ( 5 lat później) tez coś koło 6-7 wiec raczej te 7 jest ok. Powyżej 4 mówi się o PCOS. Jednak to było dawno temu może coś się zmieniło :-) BTW to samo laboratorium :-) i chyba był błąd :-)
Robiłam w tym samym labie przez klinikę
Wtedy w połowie cyklu a teraz w 3 dniu miesiączki
Ja mam endometriozę i chyba ze mną z każda operacja jest coraz gorzej..

reklama
Ja mam takie amh - 2,7 - w momencie badania mialam 34 lata. Wg mojego lekarza to jest zadowalający wynik.
Ja skończę teraz 27
Mnie martwi jakość moich komórek..ewidentnie jest beznadziejna
Ostatnio tyle komórek naprodukowałam 16pobrali ,10niby idealnych
Miało być tyle zarodków,rokowania były piękne
Później tel ze niestety jest tylko 1
I ten jedyny też miał wadę..

Zwyczajnie boję się teraz..😥

Kurna właśnie sprawdziłam mój wynik amh..
I się zestresowałam i zmartwiłam teraz..[emoji26]
Mój wynik teraz to 2,65 a w maju w zeszłym roku było 6,3..
Przez ten rok miałam jedna laparoskopię noi zabieg łyżeczkowania..
Czy to mogło mieć wpływ na wynik tego badania?
Moje szanse coraz mniejsze aż się boje tej stymulacji..Czy cokolwiek z tego będzie
W zeszłej stymulacji zapłodnili 10komórek niby dojrzałych i niestety tylko 1 zarodek który dał ciąże ale obumarła..
Wiecie co wkurw..am się teraz [emoji35]
Nie martw się. To jest dobry wynik. Za wysoki nie jest ok, bo możesz produkować wiele pecherzy a komórki niedojrzałe.

Kurna właśnie sprawdziłam mój wynik amh..
I się zestresowałam i zmartwiłam teraz..😥
Mój wynik teraz to 2,65 a w maju w zeszłym roku było 6,3..
Przez ten rok miałam jedna laparoskopię noi zabieg łyżeczkowania..
Czy to mogło mieć wpływ na wynik tego badania?
Moje szanse coraz mniejsze aż się boje tej stymulacji..Czy cokolwiek z tego będzie
W zeszłej stymulacji zapłodnili 10komórek niby dojrzałych i niestety tylko 1 zarodek który dał ciąże ale obumarła..
Wiecie co wkurw..am się teraz 😡
W wieku 38 lat miałam AMH 2.3 , pobrali 16 czy 18 jajeczek . Według mojego lekarza to bardzo wynik :)

Ja skończę teraz 27
Mnie martwi jakość moich komórek..ewidentnie jest beznadziejna
Ostatnio tyle komórek naprodukowałam 16pobrali ,10niby idealnych
Miało być tyle zarodków,rokowania były piękne
Później tel ze niestety jest tylko 1
I ten jedyny też miał wadę..

Zwyczajnie boję się teraz..[emoji26]
Niestety endomentrioza ma to do siebie, że bardzo uposledza komorki. Wiem z doświadczenia. Dlatego warto ją mieć wyciszona i niestety zabiegi nie zawsze są dobra decyzja, bo przy wycinaniu np torbieli usuwają też zdrowa tkanke, a przez to zmniejszają też amh.
A jeszcze powiedz mi do której doby hoduja Ci zarodki?
Bo przy słabej jakości i małej ilosci wg mojej kliniki lepiej transferować w 3ciej dobie.

Ostatnia edycja:
reklama
Niestety endomentrioza ma to do siebie, że bardzo uposledza komorki. Wiem z doświadczenia. Dlatego warto ją mieć wyciszona i niestety zabiegi nie zawsze są dobra decyzja, bo przy wycinaniu np torbieli usuwają też zdrowa tkanke, a przez to zmniejszają też amh.
A jeszcze powiedz mi do której doby hoduja Ci zarodki?
Bo przy słabej jakości i małej ilosci wg mojej kliniki lepiej transferować w 3ciej dobie.
A dlaczego w 3 dobie?

Do góry