reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hehe 🙂 zapraszam
Tylko nie wiem kiedy się tam wybierzemy
Jutro za to wyjeżdżamy do znajomych w góry,mieszkają w domku maja 3 psy i 6 kotów
Ognicho się zrobi ,wina się wypije
Fajny reset się zapowiada 😋
Ale za to jakie nóżki i tyłek będziesz miała wysportowany 💪
No i sie wprosilam a mi chodzilo o to ze daj znac co i jak u niego ? .....
Przy moim niskim wzroscie a wiesz jaki maly :) tak bazylia i maly wzrost i stopa tez to bede miec szeroka dupe z udami i wielkie łydy :p ...... No i wogole to sie wam pozale bo ostatnio lypujac alkohol czyli np.piwo wolaja odemnie dowod :) smieszy mnie to bo niedlugo juz w czerwcu 35urodziny a tu poprosze dowod i najlepsze ze owe osoby sa duzo mlodsze ode mnie... No ale coz uroki mlodości wychodza:p A u kogo dzis bylas w gamecie? ...
Ja to chyba rusze dopiero tak jak ty narazie zbieram fundusze o ile uzbieram i nic sie nie zmieni do tego czasu

Niby tak tylko że on twierdzi z wydluzonej stymulacji będą złej jakości komórki. Nie ważne że właśnie z długiej stymulacji do 18 dni u mnie były najlepsze efekty 7 lat temu..
No i właśnie. Wg mnie masz fakty. Bo nie przechodzisz tego pierwszy raz.
1 pecherzyk za kilkanaście tysi to jednak chyba przesada...

Ostatnia edycja:
U mnie było podobnie. Pobrali 12 dojrzałych, 6 zapladniali A 6 oocytow zamrozili i z tych 6ciu zapladnianych mieliśmy 4 blastki- I na to lekarz powiedział,że bez rewelacji, że jak na moje wyniki liczył po pierwsze na więcej dojrzałych komórek (na usg widział 11) no i na to,że się 6 zaplodni. Ale był zadowolony,że wszystkie 4AA. Ja wtedy bylam jeszcze calkiem zielona i nie wiedziałam czy dobrze czy źle, ale z perspektywy czasu widzę,że lekarz bardzo w porządku do tego podszedł, szczery i średnio zadowolony ze swojej stymulacji, ostrożnie dobieral leki bo wiedział,że ciagle robia mi się torbiele.. naprawde taki dażący do perfekcji..nie mydlił itd.

Właśnie ja też, nam tendencje do torbieli może nie chciał przesadzić hmmm ciekawe, nie wiem czy zasugerować mu zmianę leków co myślisz ?

Jedynie tyle aby przestrzec przed wyborem Invicty jak ktoś jeszcze się waha ;) teraz w Polsce na szczęście jest większy wybór niż 8 lat temu jak zaczynałam.
Z tego wszystkiego zerknełam na cennik bociana. Bez leków wizyty, punkcja 2.8 tys. Rozmawiaj w swojej klinice, nie zostaeiaj tego tak. Niech policzą koszty leków plus wizyty i następną stymulację zacznij od początku. Dokładnie podobną sytuację miała mija koleżanka, została naciągnięta na niby hodowlę zarodków jak ona komórki dobrej nie miała.

Z tego wszystkiego zerknełam na cennik bociana. Bez leków wizyty, punkcja 2.8 tys. Rozmawiaj w swojej klinice, nie zostaeiaj tego tak. Niech policzą koszty leków plus wizyty i następną stymulację zacznij od początku. Dokładnie podobną sytuację miała mija koleżanka, została naciągnięta na niby hodowlę zarodków jak ona komórki dobrej nie miała.
Wiesz zamiast dostać marny zwrot, bo nie oddadzą więcej niż jest w regulaminie czyli nie wiele, wolę spróbować podhodować to co tam jeszcze rośnie.. Nikt mi pozatym nie zwróci wszystkich innych kosztów a do kolejnej stymulacji od początku tym bardziej u nich nie podejdę.. Jedno z braku czasu, drugie mam tej invicty po kokardke.. Tylko mój lekarz strasznie neguje opcję wydłużania stymulacji.. Sam kurna wyślij żeby tak późno zaczynac

Jedynie tyle aby przestrzec przed wyborem Invicty jak ktoś jeszcze się waha ;) teraz w Polsce na szczęście jest większy wybór niż 8 lat temu jak zaczynałam.
Racja, wybór kliniki jest bardzo ważny. Ale widzę jednak ze nie tylko kliniki się różnią między sobą, ale nawet różne filie tej samej kliniki, a nawet czasem ekstremalnie różne jest podejście kazdego lekarza...
Ja na Invictę narzekałam cały czas, ale jednak teraz nie mogę powiedzieć dużo złego.
Na pewno dużo za dużo zdzierają, nie podoba mi się podejście próbowania do skutku bez jakichś większych modyfikacji i takie schematyczne podejście, bo i ten brak takiego normalnego kontaktu bo mają swoje "procedury". Ale plusów jest też kilka. Mój jeden cud śpi, drugi sobie rośnie i już ma 9cm od glowy do pupci. Naprawdę myślałam, że dużo dłużej to potrwa zanim się drugi raz uda. Ale kombinowany team dobrze mi jednak poprowadził te drugą stymulację, a wybrany zarodek dał radę. Miałam to szczęście, że nic mi nie spieprzyli, chociaż niedociągnięć po drodze było trochę.
Bardzo bym chciała, żeby jednak u Ciebie udalo się wywalczyć wiecej niż ten jeden peęcherzyk✊✊✊I żebysmy mogly na koniec Ci gratulować happy endu❤️

Wiesz zamiast dostać marny zwrot, bo nie oddadzą więcej niż jest w regulaminie czyli nie wiele, wolę spróbować podhodować to co tam jeszcze rośnie.. Nikt mi pozatym nie zwróci wszystkich innych kosztów a do kolejnej stymulacji od początku tym bardziej u nich nie podejdę.. Jedno z braku czasu, drugie mam tej invicty po kokardke.. Tylko mój lekarz strasznie neguje opcję wydłużania stymulacji.. Sam kurna wyślij żeby tak późno zaczynac
Też bym ciągnęła tę stymulację skoro coś tam rośnie. W sobotę zobaczysz ile ich jest i ile urosły. Tym bardziej że przyjechaliście specjalnie i niedługo będzie czas wracać.

reklama
Do góry