reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A ja miałam jakoś po 18 dniu cyklu w szpitalu, widzę że każdy inaczej
No widzisz ;) Mysle ze u mnie ta histero to tez taka proforma, to przeciez zabieg malo inwazyjny porownuja do scratchinh endo - chyba ze masz cos na USG... Nawet jesli na usg nie widac czytalam w novum a jednak znajda sie jakies polipy to sa malo znaczace, raczej nie majace wplywu na zpalonienie a u mnie i tak prawie zawsze do zaplodnienia dochodzi... Ja to robie bo to zbyt wazne zeby dopiac wszystko na ostatni guzik... Ale nie sadze zeby to bylo kluczowe... Ja mam cykle bardzo laskawe, bez skrzepow, skape... Jedyne co mnie jeszcze bardzo interesuje to to zeby sprawdzli w jakim stanie sa moje jajowody? No bo cos kiedys przepuscily, chce wiedziec czy dwa, czy wcale, czy jak wygladaja, czy je usowac...

reklama
Nie, stwierdziliśmy z mężem, że będziemy robić jakieś platne badania jakby na tych coś wyszło nie tak. Ale skoro zawsze na USG wszystko ok, wszystkie moje wyniki ok, i teraz wyniki tych badań też ok to lepiej odłożyć pieniądze na wózek albo remont pokoju ☺
Też tak mialam przy Maksiu, szkoda mi było kasy, w koncu tyle poszlo na in vitro... I było wszystko ok, więc się cieszyłam, że wydamy na inne rzeczy😊
A teraz na starość 😂to stwierdzilam ze p*****lę jaki dziecko będzie mieć wózek i co tam jeszcze, byle wiedzieć ze dziecko jest zdrowe😊
Sądzę ze oba podejścia jak najbardziej prawidłowe 😊😊😊

😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 twoj to jak moj zawsze w gotowosci ;) ja nie lubie dzielic swojekodry, przestrzeni z nikim poza Alutką, nawet Ozinek spi po Łukaszowj stronie;) Nie lubie, chuchania, miziania, przytulania na dluzej niz 2 sekundy, nie lubie sie pocic fujjjjj, jak ide spac to musze miec wszystko na swoim miejscu ;) Czasami mam jak zasypiam jakby problem z nogami bo mnie tak dziwnie jakby kurczeją - nie potrafie tego nazwac ;) Czy to zespol niespokojnych nog? Wierzysz w to?
HahHah, myślałam, że tylko ja nie lubię jak mnie ktoś dotyka w czasie snu. Teraz to przeżyje ale wcześniej to byłam na to wręcz uczulona. Jest czas na mizianki ale sen to sen. I nie wyobrażam sobie spać pod jedną kołdrą .. 😱 normalnie nie do pomyślenia 😂
My mamy od samego początku 2 kołdry ;) ja się kokonuje, robię Burito i idę spać 😎

Opisz z tymi nogami? bo ja mam takie jakby ciągnięcie, napięcie w łydkach, masaż przynosi ulgę ale nie na Długo, ogolnie to slabe żyły, pajączki, ale teraz duzo lepiej jak biorę acard😊
Postaram sie ;) U mnie to jest takie bardziej jakby wku...jace niz bolące ;) I tez przy lydkach ale ja nie mam i nigdy nie mialam pajaczkow - jak zwykle nic mi nie dolega ;) ALE jak juz na maksa nie moge zasnac i mnie to mega wpienia to wstaje i te lydky jakby probuje dokrwic - wtedy skacze chwile albo zwyczajnie sie po nich bije ;) Myslalam ze to od biegania ale jak mialam ostatnio ten czas bez biegania to bylo gorzej. zdarza sie to sporadycznie nie codziennie;) Czasami jak sie poloze ba brzuchu to troche pomaga ;) Nie wiem, dziwne to bardzo ;)

HahHah, myślałam, że tylko ja nie lubię jak mnie ktoś dotyka w czasie snu. Teraz to przeżyje ale wcześniej to byłam na to wręcz uczulona. Jest czas na mizianki ale sen to sen. I nie wyobrażam sobie spać pod jedną kołdrą .. 😱 normalnie nie do pomyślenia 😂
My mamy od samego początku 2 kołdry ;) ja się kokonuje, robię Burito i idę spać 😎
hehehehe burito ;) a ja spie na krewetke 😅 😅 😅 Malo tego nie moge miec we wlosach wsowek ani kolczykow w uszach, spie bez obraczki ;) Tak jak piszesz - sen to sen i PROSZE MI NIE PRZERYWAC ;) Kocham zdrowo sie wyspac ;) Od tego zalezy caly moj dzien ;)

Chyba wierzę, bo mam podobnie z nogami, tylko u mnie nogi mnie pojedynczo wkur..witają i czuję takie mrowienie, które mnie zmusza żeby noga ruszać 🤔
Taaaaaaaaaaaaaaaak ja tez tak mam a im bardziej sie w to wkrece tym bardziej wkurza ;)i zmienima pozycje i pojekuje sobie ;) yhyhyhyhy i kiedys sprobowalam wziac tabletke juz o 2 w nocy na uspokojenie taka zwykla ziolowa co jest ich 90 w opakowaniu i sa bez recepty ;) I wiesz ze troche pomoglo i nareszcie zasnelam?

hehehehe burito ;) a ja spie na krewetke 😅 😅 😅 Malo tego nie moge miec we wlosach wsowek ani kolczykow w uszach, spie bez obraczki ;) Tak jak piszesz - sen to sen i PROSZE MI NIE PRZERYWAC ;) Kocham zdrowo sie wyspac ;) Od tego zalezy caly moj dzien ;)
Oooooo kolczyki w czasie snu .. zabiłabym 😂 Wsuwki to jeszcze bym przeżyła, obrączkę to ściągam tylko do kąpania 😎
Ale tak, jak śpię to lepiej mi nie przerywać i nie budzić 🤓

Ja bym tych testów nie porównywala bo pappa bada 3 główne trisomie natomiast testy wolnego płodowego dna mają wachlarz dużo szerszy nadają np również wady chromosomow płci. Ja póki co mam problem z podjęciem decyzji zdaje sobie sprawę że wszystkiego i tak nigdy nie da się zbadać ale jednak pokusa jest.
Wg mnie bardzo słusznie. Jeśli pappa pokazuje, że jest ok to wg mnie można sobie darować wolne płodowe dna, bo to masa kasy, która właśnie można przeznaczyć na wyprawke.
Co innego jakby wyszło coś niepokojącego.
No i zapraszamy na wątek ciężarówek [emoji16]

reklama
Do góry