Netiaskitchen
Fanka BB :)
Superbędę czekać@Netiaskitchen odebralismy dzisiaj paczuche ❤ ❤ ❤ Teraz ty czekaj na swoją
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Superbędę czekać@Netiaskitchen odebralismy dzisiaj paczuche ❤ ❤ ❤ Teraz ty czekaj na swoją
Dobra to wszystko w porządku :-) oprócz balonów się zgadza:-) tylko ten ból brzucha.. BTW tez nerwowa się robię!!! ;-)nie kochana progesteron czyli u mnie zawsze duphaston, luteina na 5 dni przed crio Tak czasmi mnie pobolewalo jak na okres to napewno przez proga ja mialam 3x duphatston, i 6 razy luteine 100 mg dowciapna ktora wlasnie dostalam od naszej nulki ❤ wczesniej nie mozna proga dlatego sie go bada zeby byl jak najnizszy, nie moze przekroczyc chybacos okolo 2- dziewczyny podpowiedza Zawsze estrofem wczesniej i przy nim mocno bola mne piersi, jestem nerwowa i mam sny erotyczne i duzo sluzu pochwowego, dowcipnego czy jak to sie nazywa Po to on wlasnie jest i i ten sluz tez jest niby wazny zeby wystapil
Jedziemy jutro na pierwsza wizytę w bocianie w Warszawie a do tej pory parens w Rzeszowie ale inseminacja była dla mnie traumatyczna i więcej bym nie chciała tam wracać.Lekarz na pewno nie weźmie Cię za wariatkę a gdyby nawet, to najmniejszy problem. Na początku skupcie się na pozyskaniu pięknych jajec, żeby było co zapładniać. Pytałaś już ile będzie u was zapłodnionych? Standardowe 6 czy wszystkie jakie pobiorą? Pytaj lekarza o wszystko co Cię trapi, to też są ludzie i już najróżniejsze pytania słyszeli z takim amh na pewno pójdziesz krótkim protokołem ☺ a gdzie się leczycie?
Superbędę czekać
[/QUOTE
juuuuuppppiiiii
Pomyślałam że przy tak wysokiej rezerwie jeśli mogłabym mieć więcej wyprodukowane niż ilość która może być zapłodniona to mogłabym je oddać bo nie wiedziałam że można mrozić komórki swoje i je też przechowywać!Możesz też zamrozić. In vitro to nie jest 100% sukces. Nie zawsze się udaje od razu. Oddawanie to szlachetny gest, ale jednak lepiej oddawać wiedząc, że samemu się już nie potrzebuje.
u mnie tak dziwnie ze zawsze jestem bardziej powiedzmy wytracona z rownowago po estrofemie niz po tych zastrzykach do stymulacji Ja jeszcze estrofem bralam dowcipnie i lepsze sa reultaty, znaczy wiecej tego sluzu wiekszy bol piersi ale i tez doszedl do tego bol glowy... Tak zwyczajnie cie wprowadzaja w sztuczna menopauze wiec nie ma sie co dziwiciDobra to wszystko w porządku :-) oprócz balonów się zgadza:-) tylko ten ból brzucha.. BTW tez nerwowa się robię!!! ;-)
ja mam AMH ponad 9 i od dwoch lat nie urodzilam dziecka ;( takze raczej ostroznie podchodzilabym z tym tematem...Pomyślałam że przy tak wysokiej rezerwie jeśli mogłabym mieć więcej wyprodukowane niż ilość która może być zapłodniona to mogłabym je oddać bo nie wiedziałam że można mrozić komórki swoje i je też przechowywać!
Można i ja mogę Ci na swoim przykładzie powiedzieć że warto to rozważyć. Przy pierwszej stymulacji jak mialam 34 lata to moglismy zapłodnić 10 komórek, a pobranych dojrzałych było 13.Bylo mi szkoda tych trzech i je zamroziliśmy. Nie wszyscy uważają ze warto mrozić nadmiarowe komórki, krążą głosy ze nie zawsze się dobrze rozmrażają. Uznałam, że jesli z tych trzech komórek będzie kiedyś chociaż jeden zarodek to znaczy że warto bylo... Komórki byly odmrażane i zapladniane teraz w lutym przy drugiej procedurze. Z tych trzech komórek mamy jedną blastkę. Dla mnie to znak, że to była dobra decyzjaPomyślałam że przy tak wysokiej rezerwie jeśli mogłabym mieć więcej wyprodukowane niż ilość która może być zapłodniona to mogłabym je oddać bo nie wiedziałam że można mrozić komórki swoje i je też przechowywać!