reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jestem zupełnie. Nie wiem jaka decyzję podejmiemy ale bardzo bym chciała żeby to była moja decyzja. A kiedy podchodziłaś do in vitro i gdzie? :)
W Warszawie w Invicta. Pierwszy raz w 01. 2018, miałam wtedy 34lata.Mieliśmy wtedy 7 blastek, pierwszy transfer nieudany, straciliśmy 2 najlepsze zarodki. Drugi udany, mamy synka❤️Teraz ma rok i 4 miesiące. Potem 8 miesiecy po porodzie wrócilismy do kliniki po pozostałe mrozaczki. Niestety żaden z nami nie został, wszystkie 4 transfery były nieudane i musielismy zaczynać od nowa. Nowa procedura to 01.2020, tym razem mielismy dużo mniej zarodków, bo 3. Pierwszy transfer jednak okazał się szczęśliwy❤️ No i jestem w drugiej ciąży.

reklama
PodcAs stymulacji to inseminacji miałam bardzo dużo pęcherzyków, a amh mam na poziomie 7,5. Czy jeśli będzie więcej komórek pobranych mogę je oddać?
Możesz też zamrozić. In vitro to nie jest 100% sukces. Nie zawsze się udaje od razu. Oddawanie to szlachetny gest, ale jednak lepiej oddawać wiedząc, że samemu się już nie potrzebuje.

Takie małe pytanko? Czy ja nadal mogę brać magnez i nospe na ewentualne skurcze. Przyznam, że czuję się dość niepewnie.

Mi pani dr mówiła,.że magnez jak najbardziej i to całą ciążę 😉 a nospe dziś wzięłam pierwszy raz tak mnie skręciło... Maluszek się chyba rozpycha i nie mogłam wyrobić z bólu..

Kochane staraczki po krio w którym dc miałyście włączony progesteron?
dzisiaj mój 5dc i strasznie boli mnie brzuch. Nie pamiętam jak było ostatnio a zastanawia mnie czy to normalne? Niby kontrole mam 8dc wiec czegos sie dowiem. Biorę estrofem 2x1 od 2dc

Kochane staraczki po krio w którym dc miałyście włączony progesteron?
dzisiaj mój 5dc i strasznie boli mnie brzuch. Nie pamiętam jak było ostatnio a zastanawia mnie czy to normalne? Niby kontrole mam 8dc wiec czegos sie dowiem. Biorę estrofem 2x1 od 2dc
U mnie uzaleznione od wieku zarodka, Zawsze mialam blastkei zawsze na 5 dni przed transferem ;) Estrofem od 2 dc, pozniej w polowie sprawdzane endo no i prog na 5 dni przed crio... Aha ostatnio specjalnie badalam progesteron przed wlaczeniem, wazne zeby byl niski u mnie bylo 0,1 ;)

U mnie uzaleznione od wieku zarodka, Zawsze mialam blastkei zawsze na 5 dni przed transferem ;) Estrofem od 2 dc, pozniej w polowie sprawdzane endo no i prog na 5 dni przed crio... Aha ostatnio specjalnie badalam progesteron przed wlaczeniem, wazne zeby byl niski u mnie bylo 0,1 ;)
Dzięki, ale od którego dc właczyli Ci progesteron ? od 14dc czy od 10dc. Bo ja mam ostatnio cykle 26-28 i się zastanawiam czy nie "dojrzeje" wcześniej:-p nie bolał Cię brzuch? bo jak bym okresu zaraz miala dostać.

Dzięki, ale od którego dc właczyli Ci progesteron ? od 14dc czy od 10dc. Bo ja mam ostatnio cykle 26-28 i się zastanawiam czy nie "dojrzeje" wcześniej:-p nie bolał Cię brzuch? bo jak bym okresu zaraz miala dostać.
nie kochana ;) progesteron czyli u mnie zawsze duphaston, luteina na 5 dni przed crio ;) Tak czasmi mnie pobolewalo jak na okres to napewno przez proga ja mialam 3x duphatston, i 6 razy luteine 100 mg dowciapna ktora wlasnie dostalam od naszej nulki ❤ wczesniej nie mozna proga dlatego sie go bada zeby byl jak najnizszy, nie moze przekroczyc chybacos okolo 2- dziewczyny podpowiedza ;) Zawsze estrofem wczesniej i przy nim mocno bola mne piersi, jestem nerwowa 🤪🤪🤪 i mam sny erotyczne i duzo sluzu pochwowego, dowcipnego czy jak to sie nazywa ;) Po to on wlasnie jest i i ten sluz tez jest niby wazny zeby wystapil ;)

reklama
nie kochana ;) progesteron czyli u mnie zawsze duphaston, luteina na 5 dni przed crio ;) Tak czasmi mnie pobolewalo jak na okres to napewno przez proga ja mialam 3x duphatston, i 6 razy luteine 100 mg dowciapna ktora wlasnie dostalam od naszej nulki ❤ wczesniej nie mozna proga dlatego sie go bada zeby byl jak najnizszy, nie moze przekroczyc chybacos okolo 2- dziewczyny podpowiedza ;) Zawsze estrofem wczesniej i przy nim mocno bola mne piersi, jestem nerwowa 🤪🤪🤪 i mam sny erotyczne i duzo sluzu pochwowego, dowcipnego czy jak to sie nazywa ;) Po to on wlasnie jest i i ten sluz tez jest niby wazny zeby wystapil ;)
A jesli chodzi o bole okresowe to zawsze tak na 3 dzien po transferze jak beta sie okzauje byc dodatnia ;) Wg mojego lekarza to naturalne...

Do góry