reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

@fredka84 @Waleczna36 z tego co widzę przegapiłam Wasze urodzinki 😩🤦🏻‍♀️ W takim razie spóźnione , ale meeeega wielkie buziaki dziewczyny ❤️❤️😘😘😘 zaglądam już coraz częściej , ale tydzień wycięty z życiorysu przez przeprowadzkę 😆😆już powili ogarniamy , czekamy na resztę mebli( jeszcze 5 tygna głupia sofę 😩)nie mam tylko pomyslu na ogrod.. taki caly w kostce, wiec tylko donice wchodzą w grę
😉kupię napewno drzewko oliwne bo kocham
. Myślałam tez o białych hortensjach . Moje specjalistki- ogrodniczki @fredka84 @bazylia128 poradzcie jakie kupić 🙏🏼😘marę o takich wielkich białych kulach , ale czy one do donic się nadają ? Zawsze widziałam na rabatach zasadzone rzędy całe i to moje marzenie 🤩 Ogród jest od strony ...hmmmm kurde nie wiem 🤣🤣ale jest dość słoneczny po godz 12... ☺️Na tych betonach chce zawiesić donice chyba z pelargoniami 🤔chyba, ze jest cos fajnego wiszącego 😁pomożecie ? 🙏🏼
Ale fajnie tam masz😍😍😍 jak będziesz miała chwilę to wrzuc wiecej fotek 🥰🥰🥰

reklama
@fredka84 @Waleczna36 z tego co widzę przegapiłam Wasze urodzinki 😩🤦🏻‍♀️ W takim razie spóźnione , ale meeeega wielkie buziaki dziewczyny ❤❤😘😘😘 zaglądam już coraz częściej , ale tydzień wycięty z życiorysu przez przeprowadzkę 😆😆już powili ogarniamy , czekamy na resztę mebli( jeszcze 5 tygna głupia sofę 😩)nie mam tylko pomyslu na ogrod.. taki caly w kostce, wiec tylko donice wchodzą w grę
😉kupię napewno drzewko oliwne bo kocham
. Myślałam tez o białych hortensjach . Moje specjalistki- ogrodniczki @fredka84 @bazylia128 poradzcie jakie kupić 🙏🏼😘marę o takich wielkich białych kulach , ale czy one do donic się nadają ? Zawsze widziałam na rabatach zasadzone rzędy całe i to moje marzenie 🤩 Ogród jest od strony ...hmmmm kurde nie wiem 🤣🤣ale jest dość słoneczny po godz 12... ☺Na tych betonach chce zawiesić donice chyba z pelargoniami 🤔chyba, ze jest cos fajnego wiszącego 😁pomożecie ? 🙏🏼
Myszko heheheheh ze mnie taki specjalista jak z @fredka84 intorwertyk 😂 😂 😂 ja tylko kupuje i staram sie nie zabic ;) Pieknie tam masz, dodaj wiecej zdjec domeczkowi ;) Ale muiszisz byc szczesliwa cio ?

Dzien dobry ;) A od czego taki bol głowy? JAk dlugo sie jedzie pociagiem z Krakowa do Warszawy? Lubie pociagi od malego. Jak mieszkalam w Katowicach to czesto jezdzilismy pociagami do Krakowa bo bliziutko ;) Tak sobie wlasnie pomyslalam ze ja chyba tez musze porobic wymazy - czy nie ? Mialam robione do stymulacji wiec moze jeszcze sa wazne? Nikt mi nic nie pmowil ale pamietam @Czarna1985 historie bo sie okazalo ze ma jakies bakterie ? Kurcze moglam dopytac - jutro tam jeszcze zadzwonie ;)
Kochana dla pewności lepiej zrob sobie bo w razie czego kilka dni to podleczysz. Mi sie wydaje ze dostałam infekcji po tym progesteronie bo ciagle mnie pipka swedziala. U mnie w klinice robia w dniu transferu i wtedy nie da sie nic zrobic. Teraz juz wiem i kilka dni wcześniej na pewno zrobię to badanie dla pewności.

Kochana dla pewności lepiej zrob sobie bo w razie czego kilka dni to podleczysz. Mi sie wydaje ze dostałam infekcji po tym progesteronie bo ciagle mnie pipka swedziala. U mnie w klinice robia w dniu transferu i wtedy nie da sie nic zrobic. Teraz juz wiem i kilka dni wcześniej na pewno zrobię to badanie dla pewności.
No wlasnie ja nigdy nie mialam problemu z pipka i zwyklą luteina dowciapna ;) Kiedys dostalam uczulenia od antybiotyku takiego zwyklego doustnego ale z moczem cos sie musialo wytracac i mialam tez mocno podraznione ;)Dal mnie wtdynjalpesza byla taka zolta masc pimafucil chyba akos tak... Nie ni zrobie bo bez sensu teraz odpuscic ale wkurza mnie to ze musze znowu do tego podchodzic ;(

nie rozumiem jak moglas zapomniec ? Dzwon szybciutko i dowiedz, przeciez za trzy dni masz okres ;)
Aaaaa, no bo ja chyba odpuszczam... Bardzo dużo o tym myślałam i bardzo tego chcę, ale jak sobie pomyślę że mam sobie zjebać prawie całe wakacje unikając słońca to mi się odechciewa. Jak niby będę robić na ogródku? Z parasolem kuwa? Tyle czasu moje życie podporządkowywałam in vitro, że chcę się cieszyć ciepłymi dniami bez ograniczeń a nie siedzieć ciągle w domu.
Nie wiem sama co mi się w duszy dzieje [emoji848]. Raz myślę tak, a raz inaczej. Jestem bardzo rozchwiana emocjonalnie, serio.
Poczekam jak zapytasz Paśnika co z tym słońcem, bo jak ja do niego pisałam to nic nie napisał.
Poczekam jeszcze miesiąc chyba [emoji848]

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, czy znacie jakiś przypadek, ze stymulacja zastrzykami nie przynosiła porządanego efektu. Mam 42 lata, AMH 1,58 dwie stymulacje zastrzykami. Niestety po ostatnim razie nawet nie robiliśmy punkcji tak mało pęcherzyków, że lekarz doradził odpuścić cykl. Piszecie o rozsadzaniu nigdy nie miałam takiego efektu. Może mi coś podpowiecie :)
A czym i w jakich dawkach Cie stymulowali?

No wlasnie ja nigdy nie mialam problemu z pipka i zwyklą luteina dowciapna ;) Kiedys dostalam uczulenia od antybiotyku takiego zwyklego doustnego ale z moczem cos sie musialo wytracac i mialam tez mocno podraznione ;)Dal mnie wtdynjalpesza byla taka zolta masc pimafucil chyba akos tak... Nie ni zrobie bo bez sensu teraz odpuscic ale wkurza mnie to ze musze znowu do tego podchodzic ;(
Uwierz mi ze wiem co czujesz, ja juz powoi mam dosc tego czekania. Czasami mysle ze moze mi nie jest przeznaczone zostac mamą. Ciagle jskies przeszkody😞

Aaaaa, no bo ja chyba odpuszczam... Bardzo dużo o tym myślałam i bardzo tego chcę, ale jak sobie pomyślę że mam sobie zjebać prawie całe wakacje unikając słońca to mi się odechciewa. Jak niby będę robić na ogródku? Z parasolem kuwa? Tyle czasu moje życie podporządkowywałam in vitro, że chcę się cieszyć ciepłymi dniami bez ograniczeń a nie siedzieć ciągle w domu.
Nie wiem sama co mi się w duszy dzieje [emoji848]. Raz myślę tak, a raz inaczej. Jestem bardzo rozchwiana emocjonalnie, serio.
Poczekam jak zapytasz Paśnika co z tym słońcem, bo jak ja do niego pisałam to nic nie napisał.
Oj jak ja Cię rozumiem kochana. Caly czas nasze zycie kreci sie wokol in vitro. Zakazy, nakazy, ja tez mam dość. Po ponad 10 latach juz jestem tym zmęczona. Tez mam takie mysli zeby odpuścić a potem slysze o kolejnej ciazy na forum i znajduje sile do walki. Dzięki dziewczyny ze jesteście ❤

Ostatnia edycja:
Jeśli czujesz, że powinnaś poczekać, to czekaj. Zawsze możesz zrobić transfer w sierpniu, będzie już koniec lata więc co miałaś pogrzebać w ogródku, pogrzebałas[emoji16], baterie naładowane, a jednak jeszcze okres przed grypowy i ostatnio wrzesień w PL jest całkiem ładny. A i potem porod na wiosnę też spox [emoji16]

reklama
Myszko heheheheh ze mnie taki specjalista jak z @fredka84 intorwertyk 😂 😂 😂 ja tylko kupuje i staram sie nie zabic ;) Pieknie tam masz, dodaj wiecej zdjec domeczkowi ;) Ale muiszisz byc szczesliwa cio ?
Dobra , dobra 😉szalejecie tu z kwiatuszkami 😁a ja taka zielona jestem 😩nio powiem kochana , ze głowa mi całkiem się zresetowała przez ten dom i zajęcie przy nim .. w idealnym myśle momencie 🥰

Do góry