reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

hej dziewki ;) Wlasnie wracamy z Gamety bo bylismy zrobic kariotypy [emoji2960] Lukasz stwierdzil ze glupie badanie nie bedzie nas ograniczac a teraz szybko do pracy ;)
Wow, ale on szybki Bill [emoji33][emoji6][emoji1]. Super, że jest taki zmotywowany do działania [emoji3526].
Jak byłam mała, poszłam dla sklepu u nas na wsi, i tak jaka stara baba powiedziała do mnie dziewko. Poleciałam od razu z płaczem do rodziców i się poskarżyłam ze mnie w sklepie od dziwek nawyzywali [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Dziewczyny, czy znacie jakiś przypadek, ze stymulacja zastrzykami nie przynosiła porządanego efektu. Mam 42 lata, AMH 1,58 dwie stymulacje zastrzykami. Niestety po ostatnim razie nawet nie robiliśmy punkcji tak mało pęcherzyków, że lekarz doradził odpuścić cykl. Piszecie o rozsadzaniu nigdy nie miałam takiego efektu. Może mi coś podpowiecie :)
Nie ma reguł czasem się udaje na jednej komórce czasem nie udaje się na 10:-) ale jest inna rzecz. Jeżeli niskie amh ma 31l i jedna komórkę to jest bardzo duza szansa ze ona jest poprawna genetycznie. Natomiast powyżej 40r.z już zdarzają się cykle gdzie pomimo pobrania dużej ilosci komórek i blastocyst nie ma zdrowych genetycznie zarodków. Dla przykładu poniżej 30rz jeżeli nie ma wadliwego kariotypu to się nie zdarza. Dlatego nawet jeśli będą komórki to i tak długa droga przed tobą:-) Chyba, ze będzie 100% sukces w pierwszym cyklu i tego Ci życzę :-)

Wow, ale on szybki Bill [emoji33][emoji6][emoji1]. Super, że jest taki zmotywowany do działania [emoji3526].
Jak byłam mała, poszłam dla sklepu u nas na wsi, i tak jaka stara baba powiedziała do mnie dziewko. Poleciałam od razu z płaczem do rodziców i się poskarżyłam ze mnie w sklepie od dziwek nawyzywali [emoji23][emoji23][emoji23]
Noooo pierdzielimy juz za dlugo czekalismy i idziemy na calego ;) Nie ma co przebierac w srodkach ;) W gyncentrum kariotyy o 100 tansze ale tam musialabym sie zapisaywac a tu juz mam taka teczke ze od razu do labo ;) Dzwonilas wczoraj do kliniki ?

A jest u ciebie cos co by wskazywalao na jakies nieprawidłowosci? Widac cos na USG? Miesiaczki bardziej obfite? o u mnie jest ok i czasami sie zastanawiam czy wogole to robic ale jednak podejde bo po co sobie pozniej w brode pluc ;)
Lekarz powiedział ze na 90 %jest ok ale woli to sprawdzic zeby miec 100 %pewności. Usg , cytologia zawsze ok. Miesiaczki regularne i nawet bym powiedziała ze skąpe, 5 dni maks.
Ja szczerze chcialam podejsc bez histero ale lekarz sie uparl bo powiedział ze chce zrobic wszystko zeby sie udalo.
Sama niewiem czy przez to histero warto dłużej czekac , ale tak jak mowisz nie chce potem żałować jakby coś nie wyszlo.

@fredka84 @Waleczna36 z tego co widzę przegapiłam Wasze urodzinki 😩🤦🏻‍♀️ W takim razie spóźnione , ale meeeega wielkie buziaki dziewczyny ❤️❤️😘😘😘 zaglądam już coraz częściej , ale tydzień wycięty z życiorysu przez przeprowadzkę 😆😆już powili ogarniamy , czekamy na resztę mebli( jeszcze 5 tygna głupia sofę 😩)nie mam tylko pomyslu na ogrod.. taki caly w kostce, wiec tylko donice wchodzą w grę
😉kupię napewno drzewko oliwne bo kocham
. Myślałam tez o białych hortensjach . Moje specjalistki- ogrodniczki @fredka84 @bazylia128 poradzcie jakie kupić 🙏🏼😘marę o takich wielkich białych kulach , ale czy one do donic się nadają ? Zawsze widziałam na rabatach zasadzone rzędy całe i to moje marzenie 🤩 Ogród jest od strony ...hmmmm kurde nie wiem 🤣🤣ale jest dość słoneczny po godz 12... ☺️Na tych betonach chce zawiesić donice chyba z pelargoniami 🤔chyba, ze jest cos fajnego wiszącego 😁pomożecie ? 🙏🏼

Załączniki

• 350A9116-8A0A-42F1-AC46-5921A0A76025.jpeg
    350A9116-8A0A-42F1-AC46-5921A0A76025.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 85
  • 2F184794-103A-4D75-80A1-8AD00EF1FE0F.jpeg
    2F184794-103A-4D75-80A1-8AD00EF1FE0F.jpeg
    2,6 MB · Wyświetleń: 85
  • FC53D3B3-EA1E-481E-9520-0B23066FA551.jpeg
    FC53D3B3-EA1E-481E-9520-0B23066FA551.jpeg
    2,2 MB · Wyświetleń: 81
  • 191D5CBB-E161-469C-970A-54F23DD8881B.jpeg
    191D5CBB-E161-469C-970A-54F23DD8881B.jpeg
    2,4 MB · Wyświetleń: 78
  • FE942E89-FB54-4A05-86EE-49B3F26D708E.jpeg
    FE942E89-FB54-4A05-86EE-49B3F26D708E.jpeg
    2,2 MB · Wyświetleń: 78
Lekarz powiedział ze na 90 %jest ok ale woli to sprawdzic zeby miec 100 %pewności. Usg , cytologia zawsze ok. Miesiaczki regularne i nawet bym powiedziała ze skąpe, 5 dni maks.
Ja szczerze chcialam podejsc bez histero ale lekarz sie uparl bo powiedział ze chce zrobic wszystko zeby sie udalo.
Sama niewiem czy przez to histero warto dłużej czekac , ale tak jak mowisz nie chce potem żałować jakby coś nie wyszlo.
mam to samo wlasnie, teraz to juz mnie tylko ta histero ogranicza... Ja tez mam bardzo skape krwawienia u mnie to nawet ze trzy dni a zobacz jakie mam wysokie AMH - tylko ze u mnie powiedzial ze moze czasmai po poronieniach dojsc do zapalenia endometrium. Ale nie sadzisz ze po 7 miesiacach cos by juz wyszlo? Poza tym ostatnio na usg mialam na 11 mm piekne endo wiec chyba tez tam pracuje bez zarzutow... Wkurza mnie to bo musze wydac 3 tysie do tego wynajac hotel a przede wszystkim trace czas... Wiesz ile dzisiaj ludzi w Gamecie? Kolejka do rejestracji, masakra. My bylismy tylko na badanie a nie wiem jak z terminami do lekarza... Widzialam kobiety szykujace sie na jakies zabiegi wiec tez cos tam musieli w miedzy czasie dzialac... Wiem ze moj lek pracowala do tej pory tylko dwie godziny, trzy razy w tygodniu a teraz juz mowili ze pracuja od 8 do 20;00

Dzień dobry moje kochane dziewuszki. Ja wczoraj byłam w Warszawie w Novum żeby zrobić wymazy przed histero, zobaczymy jak wyjdą i czy podejdę w piątek. Już się nie mogę doczekać ;) ale podróż masakra bo pociąg miałam o 4.30 rano, w Wawie byłam przed 8 rano, o 9 tej już ogarnelam Novum ale pociąg miałam dopiero o 12.30 wiec przeczekalam i w domu byłam dopiero o 18 tej z potwornym bólem głowy 😢 ale już dziś czuje się super, jadę po jakieś krzaki 😋😋 przez te wszystkie obostrzenia bardzo mało pociągów kursuje i dlatego tyle to trwało... chociaż moja podróż to nic w porównaniu co by @Czarna1985 na przykład miala do przejścia albo inni wiec już się sprowadziłam na ziemie i nie narzekam i jestem wdzięczna,ze w ogóle mam możliwość podejścia do tej histero 😳 tylko mnie ta głowa tak cholernie bolała 😜😜 a co do ogródka to ja wszystko pokaże tylko jeszcze jest w trakcie roboty 😜 ta altankę to sami z mężem zrobiliśmy i jestem mega z niej zadowolona :) całusy dziewuszki, miłego dnia 😘😘😘😘😘
Dzien dobry ;) A od czego taki bol głowy? JAk dlugo sie jedzie pociagiem z Krakowa do Warszawy? Lubie pociagi od malego. Jak mieszkalam w Katowicach to czesto jezdzilismy pociagami do Krakowa bo bliziutko ;) Tak sobie wlasnie pomyslalam ze ja chyba tez musze porobic wymazy - czy nie ? Mialam robione do stymulacji wiec moze jeszcze sa wazne? Nikt mi nic nie pmowil ale pamietam @Czarna1985 historie bo sie okazalo ze ma jakies bakterie ? Kurcze moglam dopytac - jutro tam jeszcze zadzwonie ;)

reklama
Do góry