reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@fredka84 haloooooo? Nie mozesz sie czuc samotna bo poza mezem kotry jestem pewna bardzo cie kocha ;) masz mnie, nas, forum - wszyscy cie tu strasznie kochają !!!! Nawet moj Łukasz Cie przeciez KOCHA [emoji173] [emoji173] [emoji173] Zapomnialas jak ciagle gada i sie dopytuje o Ciebie ? Sloneczko zaczyna wychodzic bede dzisiaj sadzic sprobuje porobic zdjecia i wyslac tylko nie zawsze sie chca dołaczyc ;( Ja juz pobiegalam, ADHD wrocilo ;)[emoji109] przybij piąteczke ;) W poniedzialek masz wolne to prosze dzwonic do kliniki... Najlpeiej by bylo gdybys pojechala tam na wizyte i dzialamy... Zobacz na @Netiaskitchen ostatnio sobie o tym myslalam ;) Wiesz dlaczego odniosla sukces bo caly czas dzialala, nie stracila ani jednego cyklu... Jeden miesiac przerwy zrobila na histeroskopie... Jak sie zarodki skonczyly to w nastepnym cyklu robila nowa stymulacje. Musimy byc gotowe na to ze bedziemy sie potykac i isc zygzakiem po lini prostej do wyznaczonego celu ale nawwet jak pojdziemy zygzakiem raz w dol, raz w gore to bedziemy sie posowac do przodu i w koncu dojdziemy do celu [emoji173][emoji173][emoji173] Ja tez juz stracilam duzo czasu na suple i nic to nie dalo (chociaz zastanawialam sie czy np nie mialo to wplywu na to ze ten zarodek sie okazal byc zdrowym), jak nie bedziemy probowac to nic z tego nie wyjdzie... Ja sie czuje jak na wojnie - jakos musimy przez to przejsc [emoji173][emoji173][emoji173] zawsze wszystkim powtarzalam ze wystarczy jeden zarodek a sama nie moglam sie z tym pogodzic. Kto wie a moze akurat ten jeden zarodek (ta coreczke) okaze sie byc ta szczesliwą i zostanie z nami [emoji7][emoji7][emoji7] Dlugo sie zastanawialam jak mam podejsc do tego transferu - czy wierzyc mocno ze musi sie udac, czy myslec ze moze sie sie udac. Podejalam decyzje ze bede wierzyc z pewna doza rozsądku, zmyslnosci, logicznosci i rozwagi... Łukasz powiesil flage a ja ide z psiorami na podworko na pol godziny ;)
Kochana jesteś psioszko [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

@fredka84 haloooooo? Nie mozesz sie czuc samotna bo poza mezem kotry jestem pewna bardzo cie kocha ;) masz mnie, nas, forum - wszyscy cie tu strasznie kochają !!!! Nawet moj Łukasz Cie przeciez KOCHA ❤ ❤ ❤ Zapomnialas jak ciagle gada i sie dopytuje o Ciebie ? Sloneczko zaczyna wychodzic bede dzisiaj sadzic sprobuje porobic zdjecia i wyslac tylko nie zawsze sie chca dołaczyc ;( Ja juz pobiegalam, ADHD wrocilo ;)👊 przybij piąteczke ;) W poniedzialek masz wolne to prosze dzwonic do kliniki... Najlpeiej by bylo gdybys pojechala tam na wizyte i dzialamy... Zobacz na @Netiaskitchen ostatnio sobie o tym myslalam ;) Wiesz dlaczego odniosla sukces bo caly czas dzialala, nie stracila ani jednego cyklu... Jeden miesiac przerwy zrobila na histeroskopie... Jak sie zarodki skonczyly to w nastepnym cyklu robila nowa stymulacje. Musimy byc gotowe na to ze bedziemy sie potykac i isc zygzakiem po lini prostej do wyznaczonego celu ale nawwet jak pojdziemy zygzakiem raz w dol, raz w gore to bedziemy sie posowac do przodu i w koncu dojdziemy do celu ❤❤❤ Ja tez juz stracilam duzo czasu na suple i nic to nie dalo (chociaz zastanawialam sie czy np nie mialo to wplywu na to ze ten zarodek sie okazal byc zdrowym), jak nie bedziemy probowac to nic z tego nie wyjdzie... Ja sie czuje jak na wojnie - jakos musimy przez to przejsc ❤❤❤ zawsze wszystkim powtarzalam ze wystarczy jeden zarodek a sama nie moglam sie z tym pogodzic. Kto wie a moze akurat ten jeden zarodek (ta coreczke) okaze sie byc ta szczesliwą i zostanie z nami 😍😍😍 Dlugo sie zastanawialam jak mam podejsc do tego transferu - czy wierzyc mocno ze musi sie udac, czy myslec ze moze sie sie udac. Podejalam decyzje ze bede wierzyc z pewna doza rozsądku, zmyslnosci, logicznosci i rozwagi... Łukasz powiesil flage a ja ide z psiorami na podworko na pol godziny ;)
No to pięknie rozpoczęty dzień kochana :) 🥰 i trzeba wierzyć, ze się uda ale z rozsądkiem 😍 Wszystkie mamy walczyć do skutku 💪💪💪

Mam pytanie odnośnie stymulacji.U mnie w Klinice wykonują je caly czas.W tym mięsiącu udało się pobrać tylko dwie komórki które były dojrzałe.(Niskie Amh)Lekarz zaproponował żeby zrobić w przyszłym cyklu kojenia stymulację i dopiero wtedy zapłodnić to co się uzbiera z tych dwóch stymulacji.Moje pytanie jest takie czy stymulacja po stymulacji to dobry pomysł?Lekarz twierdzi ze organizm wtedy lepiej odpowiada...Czy któraś z was tez tak miała?Czy lepiej dać organizmowi odpocząć ?

U mnie raz słonko wychodzi a raz się chowa, 16 w cieniu więc nie jest źle.
Ciacho właśnie robię [emoji8]
Wrzuć potem foto koniecznie 😋😋😋u nas ciasta brak, ale za to
moj M dzisiaj po sniadaniu pojechał o pyszną kawę i lody😊wiec właśnie korzystam 😊Lody już dawno pożarte, kawusię jeszcze popijam😊

Załączniki

• 15884122672123642740934290214856.jpg
    15884122672123642740934290214856.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 43
Mam pytanie odnośnie stymulacji.U mnie w Klinice wykonują je caly czas.W tym mięsiącu udało się pobrać tylko dwie komórki które były dojrzałe.(Niskie Amh)Lekarz zaproponował żeby zrobić w przyszłym cyklu kojenia stymulację i dopiero wtedy zapłodnić to co się uzbiera z tych dwóch stymulacji.Moje pytanie jest takie czy stymulacja po stymulacji to dobry pomysł?Lekarz twierdzi ze organizm wtedy lepiej odpowiada...Czy któraś z was tez tak miała?Czy lepiej dać organizmowi odpocząć ?
Są teorie że krótka przerwa między stymulacjami daje w kolejnej lepszy efekt poprzez mechaniczne pobudzenie jajników. podobny efekt ma przynieść mezoterapia jajników. Ja też mam już niskie amh (0.54) i miałam z marcu mezoterapie zrobiona , teraz zaczęłam stymulacje w 11dc jak pęcherzyki podrosly i widać ich było 5 przed rozpoczęciem zastrzykow.. czy lekarz nie proponował Ci EVM czyli dojrzewanie komórek w warunkach labo może więcej by dojrzałość do zapłodnienia. jakie masz amh i ile pobrali pęcherzykow ? liczysz się w Invicta?

Wiecie czy przy rozpoczęciu stymulacji nie można wspolzyc ? Jestem po dwóch zastrzykach po 300 i czuje chwilami jakby miały mi wyskoczyć! Progesteron włączyłam 2 dni szybciej bo boję się że owulacje dostanę. :(

Są teorie że krótka przerwa między stymulacjami daje w kolejnej lepszy efekt poprzez mechaniczne pobudzenie jajników. podobny efekt ma przynieść mezoterapia jajników. Ja też mam już niskie amh (0.54) i miałam z marcu mezoterapie zrobiona , teraz zaczęłam stymulacje w 11dc jak pęcherzyki podrosly i widać ich było 5 przed rozpoczęciem zastrzykow.. czy lekarz nie proponował Ci EVM czyli dojrzewanie komórek w warunkach labo może więcej by dojrzałość do zapłodnienia. jakie masz amh i ile pobrali pęcherzykow ? liczysz się w Invicta?
Amh mam 0,7.Pobrali 7 pęcherzyków z czego 2 tylko dojrzałe.Lecze się w Łodzi w Salve.Nic o czym piszesz mi nie proponowali tylko ta kolejna stymulację.

reklama
Do góry