reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Pij dużo wody żeby wypłukać bakterie, wodę z cytryna, żurawinę, nie dobrze jak miałaś róż na papierze, masz może jakieś kamienie w nerkach lub piasek? Sprawdzalas to kiedyś? Ja mam od dziecka, małe kamyki które się same rozpuszczają, raz sa, raz ich nie ma i często piasek, myśle, ten różowy kolor na papierze to bardziej z podrażnienia pęcherza lub przewodów moczowych, mógł się przedostać z nerek do pęcherza jakiś malutki kamyk lub piasek. Pij wodę, pokrzywe, rumianek, bardzo możliwe ze się sam ewakuuje. Możesz wziąć nospe jak masz, rozkurczy przewody moczowe i ułatwi ewakuacje. Znam ten ból i jeśli potrwa to dłużej, to niestety wizyta u lekarza wskazana.
Ja bym jeszcze dodała, ze nasiadówki z rumianku przynoszą ulgę, zapalenie pęcherza to okropny ból 😫😫 trzeba mega dużo pic płynów, żeby oczyścić przewody moczowe. Ja teraz mam traumę i jak na przykład za mało wypije w ciągu dnia to zaczynam odczuwać pęcherz i od razu muszę uzupełnić płyny 😜 i pomaga :)

reklama
Czesc dziewczyny sluchajcie chyba mam jakies zapalenie pecherza po owulacji jakos tak sie chyba zrobilo boli i piecze przy konczeniu siusiu jakos na 4 dnien po ovulce to wieczorem po siusiu na papierze byl roz. A potem czysto .... Wez tu siecteraz dostan do lekarza czy cos polecacie ? Ciagle czuje parcie moze macie jakies sprawdzone sposoby ....licze na wasze rady
W aptece urafuraginum czy jakoś tak A do tego dużo, dużo pić i często sikac, żurawina jest bardzo dobra na zapalenie pecherza. Herbatka, suszona itd. Pod każdą postacią.

Jesuuuuu ale sie wczoraj nagrzmocilam :o :o :o Nie pamietam takiego stanu zeby pod koniec malo pamietac o_O😂😂😂😂 Tylko mnie nie oceniajcie. Ja zauwazylam ze ostatnio nadrabiam wszystko to czego sobie odmawialam i to z nawiązką ;) Tak okolo gdoziny 18 wuyszlam za ogrodzenie bo stwierdzilam ze zgrabie trawke przy ogrodzeniu tam gdzie parkuje samochod. I jak wyszlam to nage wszyscy inni powychodzili. Nasz przyjaciel, nasz sasiad, sasiadka, i kilka innych - masakra... Ja poczatkowo sie ograniczalam i separowalam bo nawet ta droga - a t taka malo wychodna z tylu radiowoz jechal z megafonem itd - ale pozniej jeden z sasiadow a oni wszyscy tacy w naszym wieku przyniosl jakies picku swoejej roboty 😂😂😂 no i po kieliszeczku a pozniej po kolejnym a pozniej po nastepnym oooooooooooooo masakra wszyscy sie poopijalismy ja siedzialam na masce samochodu, sasiad przyniosl gitare i zaczal grac a inna zaczla gonic swojego meza z tluczkiem od miesa - normalnie jaja jak berety, moje psiory sie wybiegaly po tej drodze, Ozi gwalcil innego psa tzn tylko na nim wisial i oczywiscie jak juz Łukasz stwierdzil ze musze isc do domu a bylo chyba okolo 12 w nocy to sie tak wypierdzielilam na schodach ze mam do krwi poobdzierany palec, zebro i kosc łydkową ;) Wstalam dzisiaj po 12 ;) ale czuje sie bardzo dobrze - jutro mam kilka waznych terminow ale nie zaluje nicz wczorajszego wieczoru, chyba tego potrzebowalam, smialam sie tak ze szczena mnie do dzisiaj boli ;)

Jesuuuuu ale sie wczoraj nagrzmocilam :o :o :o Nie pamietam takiego stanu zeby pod koniec malo pamietac o_O😂😂😂😂 Tylko mnie nie oceniajcie. Ja zauwazylam ze ostatnio nadrabiam wszystko to czego sobie odmawialam i to z nawiązką ;) Tak okolo gdoziny 18 wuyszlam za ogrodzenie bo stwierdzilam ze zgrabie trawke przy ogrodzeniu tam gdzie parkuje samochod. I jak wyszlam to nage wszyscy inni powychodzili. Nasz przyjaciel, nasz sasiad, sasiadka, i kilka innych - masakra... Ja poczatkowo sie ograniczalam i separowalam bo nawet ta droga - a t taka malo wychodna z tylu radiowoz jechal z megafonem itd - ale pozniej jeden z sasiadow a oni wszyscy tacy w naszym wieku przyniosl jakies picku swoejej roboty 😂😂😂 no i po kieliszeczku a pozniej po kolejnym a pozniej po nastepnym oooooooooooooo masakra wszyscy sie poopijalismy ja siedzialam na masce samochodu, sasiad przyniosl gitare i zaczal grac a inna zaczla gonic swojego meza z tluczkiem od miesa - normalnie jaja jak berety, moje psiory sie wybiegaly po tej drodze, Ozi gwalcil innego psa tzn tylko na nim wisial i oczywiscie jak juz Łukasz stwierdzil ze musze isc do domu a bylo chyba okolo 12 w nocy to sie tak wypierdzielilam na schodach ze mam do krwi poobdzierany palec, zebro i kosc łydkową ;) Wstalam dzisiaj po 12 ;) ale czuje sie bardzo dobrze - jutro mam kilka waznych terminow ale nie zaluje nicz wczorajszego wieczoru, chyba tego potrzebowalam, smialam sie tak ze szczena mnie do dzisiaj boli ;)
I gitara nie ma co oceniać ja też sobie taki reset zrobię kiedyś już się doczekać nie moge

Hej dziewczynki, ja już po spacerku w lesie, po śniadanku i teraz pije sok z buraków i marchwi i jabłka 😋😋 i będę zabierać się za obiadek 😎 dziś w planach barszczyk botwinka bo w biedrze już mają botwinkę - my uwielbiamy!! Z młodymi ziemniaczkami i koperkiem 😋😋😋 a na drugie łosoś 😋
Ale kochane mam dla Was pytanie co myślicie o Gyncentrum w Katowicach?
Bo już sama nie wiem gdzie startować ze stymulacja. Czy iść do Novum czy Gyncentrum...czy oni mają dobre statystyki? Po parensie chciałabym spróbować czegoś innego i nie wiem czy lepiej od razu do Novum czy dać szanse Gyncentrum bo bliżej i taniej...raczej zrobię histeroskopie w Gyncentrum jednak ( bo to chyba bez różnicy gdzie??) doradźcie mi proszę 😘😘😘
Co do histerię myślę, że nie ma znaczącej różnicy, natomiast jeśli chodzi o stymulacje to ja osobiście bym wybrała Novum. Kasa i tak dużą więc jak to będzie kilka stówek więcej to przy takich sumach to nie robi tak ogromnej różnicy. A skuteczność jednak Novum ma konkretną. Znam 2 przypadki osobiście gdzie dziewczyny jedną po Bocianie, drugą po Gyncenteum ale gdzieś indziej miały kilka jajeczek, a w Novum uzyskały o kilka więcej i lepszej jakości.
Ja sama kierując się skutecznością jeździłam daleko do Łodzi się leczyć- wyszłam z założenia, że już tyle przeszłam i tak mnie to mnóstwo to kosztowało, że już jadę tam gdzie mam najwięcej opinii o skuteczności. Dla mnie droga do Łodzi to było 5.5h drogi w jedną stronę.

Mnie trochę dobija fakt ze u nas nie ma żadnej przyczyny niepłodności. Wszystkie wyniki super. Każdy lekarz nawet ci z kliniki powtarzają nam ze jesteśmy młodzi, ze mamy fuze szanse na powodzenie in vitro a nawet duże szanse na ciąże naturalna ... ale jak narazie nic z tych rzeczy się nie wydarzyło 😭 jeśli histeroskopia wyjdzie Ok to wezmę się za immunologie ( cześć badan już mam). I jeśli już kompletnie nic nie znajda to chyba damy sobie jeszcze jeden rok na naturalne próby ❤️
Potem mam zamiar podejść do drugiej stymulacji i zobaczymy co będzie 😉

Jestes w podobnej sytuacji co ja tylko ja mam 33 lata
Tez przyczyny brak
Zaczelam robic powoli immunologie
Histero mialam
I wyszlo ok wszystko.
Brak przyczyny jest mega frustrujacy...
Ale i tak zbieram sie do kolejnej procedury

Hejka. Żyję. Praca mnie pochłania😉
Ostatnio miałam telewizyte u endo. Za dwa tygodnie robię cały pakiet wyników (nawet z tym jest teraz problem😳). I będziemy decydować co dalej z tą moją tarczycą... Zastanawiam się też nad kliniką. Czy zostać w Gc(oni już wracają do normalnej pracy), czy jednak nie zmienić na inną, bliżej siebie z dobrym lekarzem prowadzącym...tyle, że oni jeszcze nie pracują. Ale w sumie i tak muszę czekać. Z Apc jeszcze do mnie nie dzwonili. Muszę zacząć tarabanic do nich. Pomału czas plany w bardziej konkretne zamieniać 👍
A co u Ciebie?
@Netiaskitchen jak tam?
@Czarna1985 ,@Wiórka ,@Ananasowa93 ,@Tasza i inne dziewczyny, cio słychować?
@nieagatka jak u Ciebie sytuacja?

reklama
Działaj działaj. I niech Cię ta praca za bardzo nie wchłania [emoji3]
Hejka. Żyję. Praca mnie pochłania[emoji6]
Ostatnio miałam telewizyte u endo. Za dwa tygodnie robię cały pakiet wyników (nawet z tym jest teraz problem[emoji15]). I będziemy decydować co dalej z tą moją tarczycą... Zastanawiam się też nad kliniką. Czy zostać w Gc(oni już wracają do normalnej pracy), czy jednak nie zmienić na inną, bliżej siebie z dobrym lekarzem prowadzącym...tyle, że oni jeszcze nie pracują. Ale w sumie i tak muszę czekać. Z Apc jeszcze do mnie nie dzwonili. Muszę zacząć tarabanic do nich. Pomału czas plany w bardziej konkretne zamieniać [emoji106]
A co u Ciebie?
@Netiaskitchen jak tam?
@Czarna1985 ,@Wiórka ,@Ananasowa93 ,@Tasza i inne dziewczyny, cio słychować?
@nieagatka jak u Ciebie sytuacja?

Do góry