reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To ja sie melduje zeby Ci smutno nie bylo ;) Kochanie moje łukasz mi kupil dzisiaj nasionka w sklepie spozywczym [emoji23] I mam: 3 paczuszki poziomki, 3 x stokrotki i 3 x aksamitka niska zółta ;) Moge je wysiac w takich wiekszych podłuznych doniczkach? Mam w nich zrobic na spodzie dziurki? Myslisz ze mi cos wyrośnie? Pod czym wczoraj spaliście? JA kiedys tez palilam do alkoholu - lubialam to ;) ale na drugi dzien zawsze mialam wiekszego kaca ;)

Hellooooo[emoji8]. Twój Łukasz takie ci różności znosi, a to rośliny, a to nowy pies, kiedyś ci kury przyniesie i wtedy będziesz pani domu pełną gębą [emoji12].
Ja w sianiu nasionek cienka jestem, ja bym te rośliny najlepiej kupiła w formie sadzonek [emoji12]. Mniej pracy wtedy [emoji846]. Może nasza @s.ols3404 (ale trudny nick [emoji33]) ci coś doradzi z nasionami [emoji846].
Jeszcze pod kołdrą śpimy [emoji23]. Ale na klimę nazbieralam jakby co, tylko nie mogę kogoś znaleźć żeby mi to zrobił po fachowemu i nie za milion monet [emoji846].
Ja jeszcze w pracy gniję a potem coś tam porobimy i będziemy mieć grilla [emoji39][emoji39][emoji39]. Wczoraj przyprawilam skrzydełka i jeszcze szaszłyki dziś przygotuję, ale mi ślinka leci.
Pokażę zdjęcie naszego małego sajgonu, nie patrzeć na brzydkie szopy i nieotynkowane wejście do piwnicy [emoji12]. Patrz na Siwego, zgadnij co chciał zrobić????
Kuwa, tylko ja zdjęcia wstawiam, dawać coś dziołchy.
Moje nówki buty z węża [emoji23]. Jaram się nimi . [emoji12]
IMG_20200423_190153.jpeg

Załączniki

• 1587731013670.jpeg
    1587731013670.jpeg
    54,5 KB · Wyświetleń: 108
Ostatnia edycja:
reklama
Werkaaaaa nie pamietasz ze ja mam fobie na kury 😂 😂 😂 Przychudl twoj chop i mu gacie z tylka spadaja ;) Ah bo dzisiaj pietek, piątunio, piąteczek i bedziesz pic ;) U mnie dzisiaj troche zimno brrrr.... Ja dzisiaj rano biegalam. Wrocilam to wzielam cipelutki prysznic - nie wiem dlaczego ale takie proste czynnosci zaczely mi sprawiac przyjemnosc. Zeby mylam przez pol godziny :-) :) Od 7 rano wlaczylam mozarta na gramofonie ;) Tak sobie mysle ze moze tez poprosze Łukasz zeby kupil jakies piffffkoooo - przeciez chyba moge :-) :) Wow ale butki czadowe, tez takie chce tylko nie mam gdzie w nich chodzic ;) Wyobraz sobie jak zakladam takie buty i ide w nich biegac po lesie ;) Jak jutro pojde pobiegac to zrobie Ci zdjecia z mojego lasu ;) Bede sobie siac te roslinki - polubilam sie babrac w tej ziemi, mam taka specjalna łopatke i siedze na tasach cala ubabrana a psy maja radoche. Dzisiaj jak wynosilam ssmieci i weszlam do domu znowu znalazlam Tolke na stole :o Tym razem dorwala jabłko - trzeba ja ciagle pilnowac ;) Wyslij dzisiaj zdjecia z grila i pozdrow męzulka ;)

Werkaaaaa nie pamietasz ze ja mam fobie na kury [emoji23] [emoji23] [emoji23] Przychudl twoj chop i mu gacie z tylka spadaja ;) Ah bo dzisiaj pietek, piątunio, piąteczek i bedziesz pic ;) U mnie dzisiaj troche zimno brrrr.... Ja dzisiaj rano biegalam. Wrocilam to wzielam cipelutki prysznic - nie wiem dlaczego ale takie proste czynnosci zaczely mi sprawiac przyjemnosc. Zeby mylam przez pol godziny :-) :) Od 7 rano wlaczylam mozarta na gramofonie ;) Tak sobie mysle ze moze tez poprosze Łukasz zeby kupil jakies piffffkoooo - przeciez chyba moge :-) :) Wow ale butki czadowe, tez takie chce tylko nie mam gdzie w nich chodzic ;) Wyobraz sobie jak zakladam takie buty i ide w nich biegac po lesie ;) Jak jutro pojde pobiegac to zrobie Ci zdjecia z mojego lasu ;) Bede sobie siac te roslinki - polubilam sie babrac w tej ziemi, mam taka specjalna łopatke i siedze na tasach cala ubabrana a psy maja radoche. Dzisiaj jak wynosilam ssmieci i weszlam do domu znowu znalazlam Tolke na stole :o Tym razem dorwala jabłko - trzeba ja ciagle pilnowac ;) Wyslij dzisiaj zdjecia z grila i pozdrow męzulka ;)
No zapomniałam, że ty żadnego ptactwa nie uznaju[emoji1751][emoji1751][emoji1751]. Kuwa, jedno zdjęcie buta znikło, ta apka mi szwankuje ciągle. Buty mega wygodne [emoji3590]
Ja myślę, że tobie na serio ta babeczka bardzo pomogła i to od razu widać, że wracasz do żywych [emoji7][emoji7][emoji7].
Ja dziś tylko jedno piwerko wypiję bo muszę mieć miejsce na mięcho [emoji12].
A Siwy na zdjęciu akurat spodnie zdejmował z gaciami i mówił do mnie: teraz rób [emoji23] Jak bym zdjęcie zrobiła 2 sekundy później to bys widziała gołe dupsko [emoji23][emoji23][emoji23]. A jak się potem dopytywał czy na pewno mu nie zrobiłam zdjęcia z gołą dupą [emoji23]

☺ Dziękuje za miłe słowa, Ty tez jestes kochana, tak pięknie prowadziłam kalendarz i zawsze cos miłego o każdej napisałaś, co nie dziewczyny? 😁😘
A Ty gdzieś się nam zapodziałas na trochę 😘 i fajnie ze wracasz, przytulaj się, bo to dobre, ja Dawida tez przytulam często a i koteł nieraz już ma dość, ale znosi cierpliwie 😁.
Tola i Alutka już koleżanki czy jeszcze dystans?
😉
Wiesz co z Alutka to jest tak ze ona zaakceptowala bardzo szybko Ozinka a juz Tolą jest gorzej... Raz ze duza roznica wieku to dwa ze dwie kobietki ;) Poza tym Alutka taka moja przylepa jest i chyba jest troche zazdrosna ale ja staram sie nie dawac jej tego odczuc. Tolka nauczyla sie i spi sama na poslanku na dole a my na gorze wiec jakos nad tym panujemy. Alutka ma prawie 14 lat i duzo spi w ciagu dnia ;( Ale jak sobie troche pospi to jeszcze potrafi zachowaywac sie jak dziecko, biega, szczeka, bawi sie z Ozinkiem, wymusza smakołyki przy Tolce chce zeby ja nosic na rekach ;) A jest taka ciezka - Łukasz mi do tej pory wypomina ze ją utylam - a ja naprawde staram sie jej ograniczac jedzonko ( ona mi zaczela tyc po sterylizacji) OOOOO PANIEEE ale sie rozpisalam- tak wiem nakopoane mam na punkcie psow i lepiej tego nie komantowac ;) Odpowiadajac na Twoje pytanie 😂 TAK!!!! Alutka dalej jest obrzydzona Tolą ;)

No zapomniałam, że ty żadnego ptactwa nie uznaju[emoji1751][emoji1751][emoji1751]. Kuwa, jedno zdjęcie buta znikło, ta apka mi szwankuje ciągle. Buty mega wygodne [emoji3590]
Ja myślę, że tobie na serio ta babeczka bardzo pomogła i to od razu widać, że wracasz do żywych [emoji7][emoji7][emoji7].
Ja dziś tylko jedno piwerko wypiję bo muszę mieć miejsce na mięcho [emoji12].
A Siwy na zdjęciu akurat spodnie zdejmował z gaciami i mówił do mnie: teraz rób [emoji23] Jak bym zdjęcie zrobiła 2 sekundy później to bys widziała gołe dupsko [emoji23][emoji23][emoji23]. A jak się potem dopytywał czy na pewno mu nie zrobiłam zdjęcia z gołą dupą [emoji23]
😅 😅 :-) :):o:o😂😂😂😂😂😂😂 Wiesz ze dla mnie takie zdjecia sa bardzo porzadane ;) Uwielbiam meskie dupki ;) Damskie tez mi sie podobaja jak sa ładne ;) Twoj napewno ma ladny tyleczek ;)To zamiast piwa napij sie drina i miejsce sie znajdzie na wszystko ;) Kurcze nie pamietam kiedy pilam taki mocniejszy alkohol...A napewno jest zdrowszy niz piwo - bo od piwa brzuch rosnie ;) A jak np pije wino to nigdy nie koncze na kieliszku tylko na calej butelce :o i na drugi dzien boli mnie glowa hehehehehe ciekawe dlaczego ;) Dlatego do wina nawet nie podchodze ;) My nie mamy takiego normalnego grilla tylko taki malutki, malutenki ;) Ja z grila najabrdziej lubie skrzydelka i karkowke i obowiazkowo sos czosnkowy i barbecue uuuu mniiiaammm moze w przyszlym tygodniu cos wymysle ;)

Widzę że ostatnio u Ciebie ciągle wiatr w oczy. Ale nie zalamujcie się jeśli jakieś plemniki są to myślę że szansa też jest. Przecież są sytuacje w których nasienie pozyskuje się przez punkcie bo w ejakulacie nie ma plemników. Myślę że szansę macie w końcu masz synka więc sytuacja nie jest zupełnie beznadziejna. Musisz walczyć i myśleć pozytywnie. Tylko Ci co walczą wygrywają.
Plemników jest miliony tylko że jak porównywalny wszystkie parametry z tymi sprzed 8 lat to są zwyczajnie gorsze.. Mimo 3 miechow podwójnych dawek supli.. Zobaczę co nam za tydzień lekarz powie.. Z nasienie przynajmniej można z milionów separację wykonać a z jajek 4 to już nie hahaha!!

@Aduś16 kurde, jakieś czarne chmury nad Wami normalnie [emoji849]. Ale napewno jakieś waleczne nasionka wybiorą [emoji8]. Pamiętaj, że, mimo wiatru w oczach, ciągle macie szansę na powodzenie i tego trzeba się trzymać [emoji3590].
Aj tam czarne... Może szare :p wczoraj się z kasy splukalismy na to mieszkanie więc mamy lżej hahaha!

Plemników jest miliony tylko że jak porównywalny wszystkie parametry z tymi sprzed 8 lat to są zwyczajnie gorsze.. Mimo 3 miechow podwójnych dawek supli.. Zobaczę co nam za tydzień lekarz powie.. Z nasienie przynajmniej można z milionów separację wykonać a z jajek 4 to już nie hahaha!!
A ja myślę,że mimo Wszystko bedzie dobrze! Jeśli podjeliscie decyzję,ze jeszcze raz zawalczycie to trzeba szukać samych pozytywów. Kiedys ktos gdzies napisał,ze te wszystkie suplementy na jednego zadziałała na innego nie. Niektórzy lekarze preferują tylko zdrowy tryb życia, bez sauny np, ciasnych gaci i z rozsądnym wysiłkiem fizycznym. U nas też tak było, ze pierwsze badania nasienia przepiękne, książkowe, drugie robione po jakimś roku juz nieco gorsze, a mąż przez ten rok zero Alko, zero tytoniu, na saunę przestał chodzić, zdrowa dieta i sport. I bądź tu mądry.

reklama
Mój mąż wczoraj dostał wyniki badań nasienia (jeszcze tylko na fragmentacje czeka) i niestety wyniki są dużo gorsze niż przed 3cia procedura w 2012 roku :( Ma teraz 46 lat ale brał 3 miechy podwójne dawki suplementów więc nie wiem o co chodzi... Czarno to widzę, kilka pęcherzykow tylko no i nasienie kiepskie to chyba jakiś cud nad Wisłą by był gdyby jeszcze coś z tego wyszło... trochę się przejął wyniki i chce aby oprocz FAMSI spróbować separację.. Ty pisałaś o jakimś PISCI, ja tego nie widziałam w cenniku Gdańskiej Invicty, co to jest ??
Coś jak icsi (w sensie ze tez mikromanipulacja) tylko dodatkowo selekcjonują te plemniki które są dojrzałe i prawidłowe i wiążą się z hialuronianem. U nas właśnie z tym byl problem bo test HBA wyszedł dramatycznie, przy normie pow 80% moj M miał 29%. Zrobię Ci foto z oferty, masz tam invictowy kod ID może to pomoże jakoś.

Załączniki

• IMG_20200424_164619.jpg
    IMG_20200424_164619.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 51
Do góry