reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie wiem skad taki wysoki. Bralam tylko estrofem 2x1. Dodatkowo teraz TSH wyszlo 8.06 😭 😭 Dzwonil lekarz, transfer odwolany, znowu....
Wszystkie hormony są ze sobą połączone jak tsh skoczyło to pewnie stad ten progesteron bo estrofem na pewno wyciszył ci jajniki. Ale taki progesteron oznacza ze macica już by nie przyjęła zarodka 😭przykro mi bardzo najgorsze jest czekanie ale popatrz na mnie ja się uparłam na ten transfer a teraz żałuje bo miałam wysokie tsh niski procestern ciężki transfer i się nie udało 😭😭 może w przyszłym miesiącu jak uregulujesz tsh podejdziesz do szczęśliwego transferu ❤️❤️

Wszystkie hormony są ze sobą połączone jak tsh skoczyło to pewnie stad ten progesteron bo estrofem na pewno wyciszył ci jajniki. Ale taki progesteron oznacza ze macica już by nie przyjęła zarodka 😭przykro mi bardzo najgorsze jest czekanie ale popatrz na mnie ja się uparłam na ten transfer a teraz żałuje bo miałam wysokie tsh niski procestern ciężki transfer i się nie udało 😭😭 może w przyszłym miesiącu jak uregulujesz tsh podejdziesz do szczęśliwego transferu ❤️❤️
Masz wyniki???

@Pójdźka chyba powinno być do 1.5 czy jakoś tak.
@Tasza miala chyba 1.4 (jeśli dobrze pamiętam) przed transferem i to było jakoś niedaleko tej górnej granicy
Ja miałam ok 5 na starcie stymulacji, ale jakoś spadło. Wiesz co jest u Ciebie przyczyną takiego progesteronu?
Właśnie nie wiem, albo yen pecherzyk z poprzedniego cyklu przeszedl w przetrwaly i produkuje progesteron, albo mimo lekow mialam owulacje... tak mi lekarz tlumaczyl. Najgorzej ze ja juz nie wiem co mam teraz robic. Czy zbijac szybko tarczyce i podchodzic w nastepny cyklu poki jeszcze immunosupresja działa. Czy dac se spokoj na jakis czas, moze podejść do tego zabiegu usuniecia jajowodu. Tylko wtedy wszystko od poczatku... operacja, immunosupresja i moze znowu sie zalapie na kolejny atak corony na jesień...

Wszystkie hormony są ze sobą połączone jak tsh skoczyło to pewnie stad ten progesteron bo estrofem na pewno wyciszył ci jajniki. Ale taki progesteron oznacza ze macica już by nie przyjęła zarodka 😭przykro mi bardzo najgorsze jest czekanie ale popatrz na mnie ja się uparłam na ten transfer a teraz żałuje bo miałam wysokie tsh niski procestern ciężki transfer i się nie udało 😭😭 może w przyszłym miesiącu jak uregulujesz tsh podejdziesz do szczęśliwego transferu ❤❤
A skad kochana wiesz ze sie nie udalo?

reklama
Właśnie nie wiem, albo yen pecherzyk z poprzedniego cyklu przeszedl w przetrwaly i produkuje progesteron, albo mimo lekow mialam owulacje... tak mi lekarz tlumaczyl. Najgorzej ze ja juz nie wiem co mam teraz robic. Czy zbijac szybko tarczyce i podchodzic w nastepny cyklu poki jeszcze immunosupresja działa. Czy dac se spokoj na jakis czas, moze podejść do tego zabiegu usuniecia jajowodu. Tylko wtedy wszystko od poczatku... operacja, immunosupresja i moze znowu sie zalapie na kolejny atak corony na jesień...
Zrób jak czujesz. Każda opcja jak widzę jest trudna😪Ale jak zrobisz tak jak czujesz ze będzie najlepiej, to najlatwiej chyba przez to przejdziesz. Ja z tych niecierpliwych, więc bym mi było szkoda tej immunosupresji i bym próbowała. No ale ja tak stracilam 4 zarodki bo chciałam szybko... Wszystko ma swoje minusy...

Do góry