reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
dziekuje kochana ja nie uciaklam tylko troche sie dystansuje a prypadek walecznej szczegolnie mi lezy na sercu ;) Ty smieszko moja ❤ ❤ ❤ lukasz mi dzisiaj kupil winko i wiem ze jest wielki piatek ale cos tam soebie łykne a ty?
Ja tez o @Waleczna36 myslalam cały dzień i tak się cieszę ze są dobre wiadomości
❤️❤️❤️
No ale dziś jest Cię więcej niż wczoraj 😁 tez troszkę wypije 😁😁😁 Nawet już pije 😂 a co tam😉😉😉

tym sie nie martw ja mam zurek z butelki, kielbase biala, wlsanie robie salatke i mieso w lodowce na obiad, ze slodkosci cukierki i babke i wino ;) Jajka ugotuje zjemy z chrzanem. Zrobie koszyczek wielkanocny i to cale swieta. Przynajmnie jedzenie mi sie nie zmarnuje no i kluski slaskie pomrozone i szynke peklowana zrobilam kilka dni wczesniej ;) Bedziemy we dwujke nie ma sensu dla mnie wiecej jedzenia robic ;)
Ja będę robić etapami, bo tez jesteśmy we dwoje i nie zjemy, a u nas zawsze jest dużo gości i jakoś jak tobie to odrazu mi zawsze więcej wychodzi 😅😄, a ze nienawidzę wyrzucać jedzenia, już musi być coś naprawdę niezjadliwe jak idzie do kosza i to przed oczami mi stają wszyscy biedni ludzie, dlatego dziś ryba po grecku, jutro może sałatka, rolada z łososia, w niedziele jajka faszerowane, żurek, a i winka oczywiście kupiłam dziś zapasik 😁

tym sie nie martw ja mam zurek z butelki, kielbase biala, wlsanie robie salatke i mieso w lodowce na obiad, ze slodkosci cukierki i babke i wino ;) Jajka ugotuje zjemy z chrzanem. Zrobie koszyczek wielkanocny i to cale swieta. Przynajmnie jedzenie mi sie nie zmarnuje no i kluski slaskie pomrozone i szynke peklowana zrobilam kilka dni wczesniej ;) Bedziemy we dwujke nie ma sensu dla mnie wiecej jedzenia robic ;)
@Camilleka smiejsze sie zmojej dwujki? Taaa w moim stylu ;) czy z moich swiat na wypasie ;) Za to na stole mam bialy obrus i pelną zamrazarke. Z lodowki staramy sie wyjadac wszystko to co ma najnizsza date przydatnosci... Jak otworzymy parowy to caly dzien jemy parowy ;) Normalnie czuje sie jak w tym filmie dzien swistaka i podobny to powszechne odczucia ;( Dla mnie swieta bez najblizszych to nie swieta...Pewnie byloby innaczej i bardziej bym sie starala jak by bylo dziecko. Twoj maz dalej pracuje zdalnie? Moj dalej pracuje i jak narazie odpukac nie ma mniej pracy...

ja nie do konca znam te oznaczenia. Poprzednim razem z 5 komorek mialam 4 blastki: 3 blastki 4AA i jedna 4 CC i ta jedna ostatnia dala ciaze w postaci pustego jaja. Czyli musiala sie zle podzielic. A zaimplanowala sie tylko dlatego ze moje cialo ja przyjelo. Tym razem z tylu komorek pozostalo 5 zarodkow, wszystkie trzymali do blastki, jedna zostala a 4 pozsotale padly w 6 dobie - o czym to swiadczy nie mam pojecia? Wiem ze moja stymulacja i hodowla miala na to ogromny wplyw. Pozostala bastocysta tez oznaczenia 4 AA i jest zdrowa genetycznie. A to nie jest gwarancja sukcesu. Mam 50% to i tak duzo bo wczesniej bylo 30%... Dlatego badam calą immmuno, wszystko co mozliwe. Piszesz o moruli i z takich mrozonych komorek jest ciezko o zarodki - one sa np ilumneau ma z takiej moruli dziewczynke chyba o ile sie nie myle. Ale anansowa ma crio z gotowca ;)
A co do twojej statystyki. Jeden lab - ta sama klinika. Gdy miałam 30-31 Jedna procedura( pobrano 24 pecherzyki nadawało się 17 oocytow) zapłodnione tylko 2 komórki - podano dwa zarodki w 4dobie. Ciąży brak. Druga procedura odmrożenie 15 zapłodnienie dwóch i jeden zarodek biochemiczna. Ogółem 100% zapłodnionych komórek. No i trzecia procedura 16 pobranych komórek tylko 6 dojrzałych. Na 6 zapładnia się tylko 3 czyli 50% z tego po 3 dobie spowalniają tylko jeden embrion. Powrót po drugie dziecko. komórek 7 tylko, zapładnia się 6! 5 blastocyst! wynik najlepszy ever a ciąży brak to ja wole poprzednie scenariusze :-p

reklama
A co do twojej statystyki. Jeden lab - ta sama klinika. Gdy miałam 30-31 Jedna procedura( pobrano 24 pecherzyki nadawało się 17 oocytow) zapłodnione tylko 2 komórki - podano dwa zarodki w 4dobie. Ciąży brak. Druga procedura odmrożenie 15 zapłodnienie dwóch i jeden zarodek biochemiczna. Ogółem 100% zapłodnionych komórek. No i trzecia procedura 16 pobranych komórek tylko 6 dojrzałych. Na 6 zapładnia się tylko 3 czyli 50% z tego po 3 dobie spowalniają tylko jeden embrion. Powrót po drugie dziecko. komórek 7 tylko, zapładnia się 6! 5 blastocyst! wynik najlepszy ever a ciąży brak to ja wole poprzednie scenariusze :-p
to jeszcze raz ak mozesz bo to dla mnie pocieszajce bardzo. Zaszlas w prawidlowa ciaze z ktorej procedury i ile wtedy bylo zarodków?

Do góry