reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
dziekuje kochana ja nie uciaklam tylko troche sie dystansuje a prypadek walecznej szczegolnie mi lezy na sercu ;) Ty smieszko moja ❤ ❤ ❤ lukasz mi dzisiaj kupil winko i wiem ze jest wielki piatek ale cos tam soebie łykne a ty?
Ja tez o @Waleczna36 myslalam cały dzień i tak się cieszę ze są dobre wiadomości
❤️❤️❤️
No ale dziś jest Cię więcej niż wczoraj 😁 tez troszkę wypije 😁😁😁 Nawet już pije 😂 a co tam😉😉😉

tym sie nie martw ja mam zurek z butelki, kielbase biala, wlsanie robie salatke i mieso w lodowce na obiad, ze slodkosci cukierki i babke i wino ;) Jajka ugotuje zjemy z chrzanem. Zrobie koszyczek wielkanocny i to cale swieta. Przynajmnie jedzenie mi sie nie zmarnuje no i kluski slaskie pomrozone i szynke peklowana zrobilam kilka dni wczesniej ;) Bedziemy we dwujke nie ma sensu dla mnie wiecej jedzenia robic ;)
Ja będę robić etapami, bo tez jesteśmy we dwoje i nie zjemy, a u nas zawsze jest dużo gości i jakoś jak tobie to odrazu mi zawsze więcej wychodzi 😅😄, a ze nienawidzę wyrzucać jedzenia, już musi być coś naprawdę niezjadliwe jak idzie do kosza i to przed oczami mi stają wszyscy biedni ludzie, dlatego dziś ryba po grecku, jutro może sałatka, rolada z łososia, w niedziele jajka faszerowane, żurek, a i winka oczywiście kupiłam dziś zapasik 😁

tym sie nie martw ja mam zurek z butelki, kielbase biala, wlsanie robie salatke i mieso w lodowce na obiad, ze slodkosci cukierki i babke i wino ;) Jajka ugotuje zjemy z chrzanem. Zrobie koszyczek wielkanocny i to cale swieta. Przynajmnie jedzenie mi sie nie zmarnuje no i kluski slaskie pomrozone i szynke peklowana zrobilam kilka dni wczesniej ;) Bedziemy we dwujke nie ma sensu dla mnie wiecej jedzenia robic ;)
@Camilleka smiejsze sie zmojej dwujki? Taaa w moim stylu ;) czy z moich swiat na wypasie ;) Za to na stole mam bialy obrus i pelną zamrazarke. Z lodowki staramy sie wyjadac wszystko to co ma najnizsza date przydatnosci... Jak otworzymy parowy to caly dzien jemy parowy ;) Normalnie czuje sie jak w tym filmie dzien swistaka i podobny to powszechne odczucia ;( Dla mnie swieta bez najblizszych to nie swieta...Pewnie byloby innaczej i bardziej bym sie starala jak by bylo dziecko. Twoj maz dalej pracuje zdalnie? Moj dalej pracuje i jak narazie odpukac nie ma mniej pracy...

ja nie do konca znam te oznaczenia. Poprzednim razem z 5 komorek mialam 4 blastki: 3 blastki 4AA i jedna 4 CC i ta jedna ostatnia dala ciaze w postaci pustego jaja. Czyli musiala sie zle podzielic. A zaimplanowala sie tylko dlatego ze moje cialo ja przyjelo. Tym razem z tylu komorek pozostalo 5 zarodkow, wszystkie trzymali do blastki, jedna zostala a 4 pozsotale padly w 6 dobie - o czym to swiadczy nie mam pojecia? Wiem ze moja stymulacja i hodowla miala na to ogromny wplyw. Pozostala bastocysta tez oznaczenia 4 AA i jest zdrowa genetycznie. A to nie jest gwarancja sukcesu. Mam 50% to i tak duzo bo wczesniej bylo 30%... Dlatego badam calą immmuno, wszystko co mozliwe. Piszesz o moruli i z takich mrozonych komorek jest ciezko o zarodki - one sa np ilumneau ma z takiej moruli dziewczynke chyba o ile sie nie myle. Ale anansowa ma crio z gotowca ;)
A co do twojej statystyki. Jeden lab - ta sama klinika. Gdy miałam 30-31 Jedna procedura( pobrano 24 pecherzyki nadawało się 17 oocytow) zapłodnione tylko 2 komórki - podano dwa zarodki w 4dobie. Ciąży brak. Druga procedura odmrożenie 15 zapłodnienie dwóch i jeden zarodek biochemiczna. Ogółem 100% zapłodnionych komórek. No i trzecia procedura 16 pobranych komórek tylko 6 dojrzałych. Na 6 zapładnia się tylko 3 czyli 50% z tego po 3 dobie spowalniają tylko jeden embrion. Powrót po drugie dziecko. komórek 7 tylko, zapładnia się 6! 5 blastocyst! wynik najlepszy ever a ciąży brak to ja wole poprzednie scenariusze :-p

reklama
A co do twojej statystyki. Jeden lab - ta sama klinika. Gdy miałam 30-31 Jedna procedura( pobrano 24 pecherzyki nadawało się 17 oocytow) zapłodnione tylko 2 komórki - podano dwa zarodki w 4dobie. Ciąży brak. Druga procedura odmrożenie 15 zapłodnienie dwóch i jeden zarodek biochemiczna. Ogółem 100% zapłodnionych komórek. No i trzecia procedura 16 pobranych komórek tylko 6 dojrzałych. Na 6 zapładnia się tylko 3 czyli 50% z tego po 3 dobie spowalniają tylko jeden embrion. Powrót po drugie dziecko. komórek 7 tylko, zapładnia się 6! 5 blastocyst! wynik najlepszy ever a ciąży brak to ja wole poprzednie scenariusze :-p
to jeszcze raz ak mozesz bo to dla mnie pocieszajce bardzo. Zaszlas w prawidlowa ciaze z ktorej procedury i ile wtedy bylo zarodków?

Do góry