reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A jak się zakończyła historia tej koleżanki?
Myślę,że źle;( nie mam z nia kontaktu bezpośredniego, ona mieszka w innej miejscowosci, ale w ferie zimowe dodawała zdjecia na fb jak z synem jeździła na nartach.. To chyba się nie udało . Choć w szpitalu mi mówiła,że jak oni podejmą jakas decyzję to ona i tak najpierw pojedzie do Szczecina na jakieś badania za ponad 3 tys aby się upewnić czy dziecko nie ma żadnej wady.. jej siostra tak zrobiła. Lekarz u nas jej powiedział, ze widzi na usg ,ze dziecko z bardzo dużymi wadami, bez karku i z brakami w kręgosłupie. Dal jej skierowanie do szpitala na usunięcie. Pojechała na te badania i dziecko całkowicie zdrowe.

reklama
@Waleczna36 poczytaj sobie mamaginekolog - dzieki niej duzo zrozumialam bo ona wszystko dokladnie opisuje jakie jest ryzyko i jakie sznase... Ale dzisiaj to juz sobie moze odpusc i ciesz sie swietami ;)

Poczytam w chwili wolnej, ale przez te ostatnie dni tyle miałam stresu ze ja nawet nie robię świat, kilka potrać żeby było co skubać i tyle. Nie miałam ochoty nic robić a teraz jest za późno więc mam święta pół na pół 😊

Nie koniecznie. Moja beta 13 w 5dpt nawet test ciazowy blady ale pozytywny i ciaza biochemiczna.
Moja beta w 6dpt była 46 czyli 5dpt tez mogła być.. i możemy sobie tak mówić... Ogółem jeżeli beta się pojawi 5dpt to rewelacja. Nie jest to normą i bywa tez ze bety nie ma 6 dpt a pojawia się w 7-8dpt. Nie chce, żeby koleżanka nastawiła się ze musi być już 5dpt. Brak w 5 dpt jeszcze nic nie przesądza....Ja nie powiedziałam, ze to się nie zdarza. Napisałam, ze rzadko. 3mam kciuki, żeby była nawet 4dpt! :-)

Moja beta w 6dpt była 46 czyli 5dpt tez mogła być.. i możemy sobie tak mówić... Ogółem jeżeli beta się pojawi 5dpt to rewelacja. Nie jest to normą i bywa tez ze bety nie ma 6 dpt a pojawia się w 7-8dpt. Nie chce, żeby koleżanka nastawiła się ze musi być już 5dpt. Brak w 5 dpt jeszcze nic nie przesądza....Ja nie powiedziałam, ze to się nie zdarza. Napisałam, ze rzadko. 3mam kciuki, żeby była nawet 4dpt! :-)
No wlasnie o tym pisze ze w 5 dpt beta nie wiele powie. Ja tez trzymam kciuki ale na tak wczesnym etapie wszystko jest mozliwe. Jednak wedlug mnie i mojego lekarza jesli w 6dpt blastocysty beta 0 to raczej nie pwinno sie miec wiekszych nadzieji...

Poczytam w chwili wolnej, ale przez te ostatnie dni tyle miałam stresu ze ja nawet nie robię świat, kilka potrać żeby było co skubać i tyle. Nie miałam ochoty nic robić a teraz jest za późno więc mam święta pół na pół 😊
tym sie nie martw ja mam zurek z butelki, kielbase biala, wlsanie robie salatke i mieso w lodowce na obiad, ze slodkosci cukierki i babke i wino ;) Jajka ugotuje zjemy z chrzanem. Zrobie koszyczek wielkanocny i to cale swieta. Przynajmnie jedzenie mi sie nie zmarnuje no i kluski slaskie pomrozone i szynke peklowana zrobilam kilka dni wczesniej ;) Bedziemy we dwujke nie ma sensu dla mnie wiecej jedzenia robic ;)

Mówisz i masz [emoji8]
Ja robię z gotowej masy makowej. I mam fioła na punkcie twarogów - z biedry nie kupuję [emoji849]. W Lewiatanie jest dobry twaróg Julika
Fredka jutro robię placka z Twojego przepisu i właśnie Cię miałam pytać jak Ty ten mak zaparzasz i robisz a dopiero teraz przeczytałam że robisz z gotowej masy 😳 to będę zdana sama na siebie. Ja jestem taka noga z pieczenia, że tylko sernik potrafiłam zrobić. Zobaczymy 🤷 i zabij mnie ale o wynikach w Łodzi sobie przypomniałam już w drodze powrotnej do domu 😭 teraz znów będę powtarzać te badania po raz ostatni- może będę prosić te kobiety niech mi wysla te wyniki.

reklama
No wlasnie o tym pisze ze w 5 dpt beta nie wiele powie. Ja tez trzymam kciuki ale na tak wczesnym etapie wszystko jest mozliwe. Jednak wedlug mnie i mojego lekarza jesli w 6dpt blastocysty beta 0 to raczej nie pwinno sie miec wiekszych nadzieji...
Chociaż to nie jest takie proste, masz racje to nie jest pewniak. Ogółem mówimy o statystykach i jeżeli mamy blastocyste 6AA i bety nie ma w 6dpt to kiepsko. Ale jak jej nie ma 6dpt a była to morula/ wczesna blastocysta to szansa nadal jest. Dlatego odstawiamy leki po 10dpt gdy beta 0. Zły podział zarodka może być na każdym etapie i nigdy nie mamy 100% gwarancji. U mnie podano morule w 5 dobie beta była 9 w 6dpt to jak 5dpt bo zarodek był o jeden dzien do tylu. I tez biochemiczna. No, ale rokowało świetnie do 10dpt :-) taki mały ocaleniec był...:-) na 15 komórek odmrozilo się tylko 2 i był tylko jeden zarodek... Te przyrosty i inne loty to tylko rokowania. Były sytuacje gdy beta naprawdę wariowała a dzieci się rodziły. Wariowała w granicach rozsądku...

Do góry