reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Fredka jutro robię placka z Twojego przepisu i właśnie Cię miałam pytać jak Ty ten mak zaparzasz i robisz a dopiero teraz przeczytałam że robisz z gotowej masy [emoji15] to będę zdana sama na siebie. Ja jestem taka noga z pieczenia, że tylko sernik potrafiłam zrobić. Zobaczymy [emoji1745] i zabij mnie ale o wynikach w Łodzi sobie przypomniałam już w drodze powrotnej do domu [emoji24] teraz znów będę powtarzać te badania po raz ostatni- może będę prosić te kobiety niech mi wysla te wyniki.
Ja tez go jutro robię pierwszy raz i tez jestem ciekawa jak wyjdzie.. nie chciałabyś zobaczyć jaki mi dzisiaj wyszedł biszkopt[emoji85][emoji85][emoji85] nigdy nie wyszedł mega wysoki ale dziś nie podniósł się nawet o milimetr [emoji85][emoji85][emoji85]

reklama
Poczytam w chwili wolnej, ale przez te ostatnie dni tyle miałam stresu ze ja nawet nie robię świat, kilka potrać żeby było co skubać i tyle. Nie miałam ochoty nic robić a teraz jest za późno więc mam święta pół na pół 😊
Jeszcze będzie czas na świętowanie 😊Są następne okazje, więc nie przejmuj się wielkanocą😘😘😘odpocznij przede wszystkim😘

Czasem coś jest i jak się pojawi hcg już w 5dpt to świetnie rokuje! No, ale bardzo rzadko to się zdarza. A jaki stopień rozprężenia blastocysty był? Powyżej 3?
Nie wiem kochana wiem tylko ze 4.1.1 i wzięłam ah i embrioglue a w dniu punkcji miałam kroplówkę z atosibanu.
Bardzo się boje ze nic z tego nie będzie bo tsh 2,8 nie spadło mimo euthyrox
I progesteron 3 dpt 15,6. Nie są to dobre wyniki ale mam nadzieje ze kropek tam walczy bo ja o niego walczyłam jak lwica ❤️

Jeśli któraś ma ochotę i wolny wieczór to za chwilę na TVP2 będzie leciał piekny, ale trudny film "Chata". Polecam jeśli ktoś nie widział.
O nie, dla mnie za trudny na piątkowy wieczór.
Ja dziś odpalam odmóżdżacz "ślub od pierwszego wejrzenia" 😬 to jest ciekawe na co ludzie potrafią się zdecydować 😁

Chociaż to nie jest takie proste, masz racje to nie jest pewniak. Ogółem mówimy o statystykach i jeżeli mamy blastocyste 6AA i bety nie ma w 6dpt to kiepsko. Ale jak jej nie ma 6dpt a była to morula/ wczesna blastocysta to szansa nadal jest. Dlatego odstawiamy leki po 10dpt gdy beta 0. Zły podział zarodka może być na każdym etapie i nigdy nie mamy 100% gwarancji. U mnie podano morule w 5 dobie beta była 9 w 6dpt to jak 5dpt bo zarodek był o jeden dzien do tylu. I tez biochemiczna. No, ale rokowało świetnie do 10dpt :-) taki mały ocaleniec był...:-) na 15 komórek odmrozilo się tylko 2 i był tylko jeden zarodek... Te przyrosty i inne loty to tylko rokowania. Były sytuacje gdy beta naprawdę wariowała a dzieci się rodziły. Wariowała w granicach rozsądku...
ja nie do konca znam te oznaczenia. Poprzednim razem z 5 komorek mialam 4 blastki: 3 blastki 4AA i jedna 4 CC i ta jedna ostatnia dala ciaze w postaci pustego jaja. Czyli musiala sie zle podzielic. A zaimplanowala sie tylko dlatego ze moje cialo ja przyjelo. Tym razem z tylu komorek pozostalo 5 zarodkow, wszystkie trzymali do blastki, jedna zostala a 4 pozsotale padly w 6 dobie - o czym to swiadczy nie mam pojecia? Wiem ze moja stymulacja i hodowla miala na to ogromny wplyw. Pozostala bastocysta tez oznaczenia 4 AA i jest zdrowa genetycznie. A to nie jest gwarancja sukcesu. Mam 50% to i tak duzo bo wczesniej bylo 30%... Dlatego badam calą immmuno, wszystko co mozliwe. Piszesz o moruli i z takich mrozonych komorek jest ciezko o zarodki - one sa np ilumneau ma z takiej moruli dziewczynke chyba o ile sie nie myle. Ale anansowa ma crio z gotowca ;)

Nie wiem kochana wiem tylko ze 4.1.1 i wzięłam ah i embrioglue a w dniu punkcji miałam kroplówkę z atosibanu.
I progesteron 3 dpt 15,6. Nie są to dobre wyniki ale mam nadzieje ze kropek tam walczy bo ja o niego walczyłam jak lwica ❤
To świetny zarodek! Współczynnik implantacji ma bardzo wysoki.No to będzie się działo :-)

Kurcze to chyba tak samo zaczelysmy bo ja tez rano ścięcie z mezem😕wkurzył mnie ale ja jestem chyba przed okresem bo wszystko mnie wkurza. Teraz piekę chlebus 😁wiec juz mi lepiej😉
Pogodzeni?😛 chlebek wyszedl:) ja sobie nagrywam film co to @Liliana87 poleca:) obejrze jutro bo dzis juz sie zaraz kładę:)

reklama
Badania nie są złe nie denerwuj się TSH 2.8 wcale nie jest dramatyczne. A progesteron 15 to nie kłopot leki zwiekszysz i podskoczy. Musisz niestety czekać spokojnie .
I progesteron 3 dpt 15,6. Nie są to dobre wyniki ale mam nadzieje ze kropek tam walczy bo ja o niego walczyłam jak lwica [emoji3590]

Do góry