Nie boicie się spotykać z rodzicami teraz ? Niby zakazu tutaj nie ma , ale jednak jest wskazane , żeby nie spotykać się z osobami z innego gosp domowego . My mieliśmy do przyjaciół jechać , ale jednak zostajemy w domu sami spędzimy , ale nie mamy jakiejs szczególnych tradycji Wielkanocnych, bo oboje nie praktykujemy .. dla nas to będzie długi weekend z pysznym jedzonkiem , dobra książka i jakimś filmemA u mnie święta w tym roku wyjątkowe bo pierwsze święta w nowym domu rodziców. Ja robię jak zawsze łososia gotowanego na parze w galarecie i sałatkę z brokuła, jajek i szynki posypane uprażonym słonecznikiem. Na pewno będzie gotowana biała kiełbasa, jaja gotowane, sałatka jarzynowa, szynka pieczona na obiad. Żurku i nas się nie jadą, raz zrobiłam i tylko tata spróbował bo nie mamy tradycji. Chciałam zrobić roladę szpinakowa z wędzonym łososiem ale wiadomo - surowa ryba. Dla mojego meza mogłaby być tylko biała kiełbasa bo ja kocha generalnie nie robimy dużo bo mój mąż w 2 swieto już do pracy idzie i takie to będą święta. Ciast nie pieczemy - sernik zawsze można kawałek kupic w polskim sklepie, na pewno będzie pełno ciast i może kawałek makowca bo chodzi za mną. I tyle, dla nas większa magię maja święta Bożego narodzenia. A w tym roki będą wyjątkowe bo z maluszkiem. Dodatkowo Wielkanoc bez święconki to już nie to samo. Zawsze moja rola od wielu lat było przygotowanie koszyczka a teraz koszyczek schowany w czarny worek
reklama
Oplułam ekran ale po chwili oczywiście, jak założyłam bryle i dojrzałam ta ... kreskę ..Coś dla rozluźnienia, mąż mi to przysłał[emoji23][emoji23][emoji23]. Z dopiskiem że ma gorączkę [emoji23][emoji23][emoji23]
Kuwa, skąd on takie rzeczy bierze [emoji23]Zobacz załącznik 1103289
Liliana87
Fanka BB :)
Ja robię na święta zawsze ale sama nie jem [emoji1787][emoji23] nie jem żadnych ryb. Dla mnie jak już to wersja w kurczakiem może być dobra. I np ogoreczek do środka [emoji39]To ja też to kiedyś robiłam, dobre to jest [emoji39][emoji39][emoji39]
[emoji23][emoji23][emoji23]. Ślinka ci poleciała mówisz [emoji41][emoji23][emoji12]Oplułam ekran [emoji23][emoji23][emoji23]ale po chwili oczywiście, jak założyłam bryle i dojrzałam ta ... kreskę .. [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Aaaanna
A co będziesz szykować bo ja nie mam weny. Najbardziej to mam ochotę na taki gotowany wędzony boczek z cwikla ( tak wiem bardzo to zdrowe i bardzo wege[emoji23][emoji23]).
Nooo, super że masz takie podejście i się cieszysz z takich normalnie nienormalnych rzeczy [emoji8]. Ile można siedzieć, palce wyłamywać i narzekać, i tak to niestety za wiele nie zmieni [emoji8].
A u rodzinki wszystko dobrze? Mają w okolicy jakichś zakażonych? Oby jak najdłużej nie mieli [emoji849]
Wenę do ćwiczeń masz kuwa większą niż ja [emoji51]
Ja o 5.30 wstaję do pracy i nieprzytomna idę do łazienki, a w weekendy wstaję kuwa o 6-6.30[emoji33]. O co chodzi [emoji12]
U mnie nudy, praca, potem coś tam posiałam, coś tam poćwiczyłam, poczytałam i tak codziennie [emoji846]. W piątek biorę wolne i zacznę coś szykować na pseudo święta. A że lubimy sobie pojeść to trzeba posiedzieć przy garach [emoji846]. Już mi ślinka leci na niektóre przysmaki [emoji39][emoji39][emoji39]
Artemida90
Nie boicie się spotykać z rodzicami teraz ? Niby zakazu tutaj nie ma , ale jednak jest wskazane , żeby nie spotykać się z osobami z innego gosp domowego . My mieliśmy do przyjaciół jechać , ale jednak zostajemy w domu sami spędzimy , ale nie mamy jakiejs szczególnych tradycji Wielkanocnych, bo oboje nie praktykujemy .. dla nas to będzie długi weekend z pysznym jedzonkiem , dobra książka i jakimś filmem
Nie boje się, mąż tez pracuje widuje się z innymi, nie mam zamiaru nie widzieć się z mama, zwłaszcza teraz w ciąży czuje z nią większa więź. Zreszta my mieszkamy pare domów od siebie w tej chwili. Kto wie ile potrwa ta epidemia a kontaktów rodzinnych nie mam zamiaru zrywać jeśli wszyscy jesteśmy zdrowi. Cały czas siedzę w domu, już nawet z kotem rozmawiam - jeden dzień poprawi mi humor na cały ten czas. Tak jak mówiła w drugie swieto mąż idzie do pracy i znowu sama zostanę.
Aaaanna
O kurczę ale bym zasiadała u Ciebie do stołu [emoji23][emoji23]
My spędzimy święta z moimi rodzicami. Z nimi mamy ciągły kontakt. Mama przygotuje żurek lub barszcz biały, jakies miecho na obiad , obstawiam pieczoną karkówke. I każda z nas, czyli ja, siorka i mama po jednej sałatce i po jednym cieście. Mama sałatkę warzywną, siorka taka z brokulem, szynka, serem i prażonym słonecznikiem. Ja zrobię taka z selerem konserwowym, jajkiem, szynka, papryka, kukurydza i ananasem. Ciasta to nie wiem jakie one zrobia ale ja mam w planach zrobic ten sernik z makiem na który przepis wyrzuciła @fredka84.
Oprócz tego zrobie na pewno pastę jajeczną, będą jajka w majonezie, może jakaś pastę z jajkiem i tuńczykiem.. takie proste potrawy. No i oczywiście białą kiełbaska, taka cienka i upieczona w piekarniku. Wędzonki tez będą bo kolega nam uwędzi. Ja nie przepadam za świętami Wilkanocnymi pod kątem jedzenia. Jakos tak mniej pomysłów niz na Boze Narodzenie i Wigilię. Możesz też zrobić roladę szpinakową z łososiem jesli lubicie, dla siebie jakas wersję bez surowej rybki. Szybko się ją robi, ładnie wygląda i chyba większości smakuje.
Aaaanna
Daj przepis bo jajka i pieczarki mam[emoji23]
Ja uwielbia jajka nadziewanie pieczarkami [emoji39][emoji39][emoji39] Dobrze jak zrobie to sie pochwale[emoji6]
Lece do pracy kochane
Milego dnia dziewczyny [emoji8][emoji8][emoji8]
Artemida90
Ja robię na święta zawsze ale sama nie jem [emoji1787][emoji23] nie jem żadnych ryb. Dla mnie jak już to wersja w kurczakiem może być dobra. I np ogoreczek do środka [emoji39]
Kochana jak nie jadasz ryb to kup witaminy z omega3 i dha bo to ważne po 12tyg. Ja rybki kocham a mimo to suplementuje te witaminy
reklama
Czarna1985
Kochana jak mozesz sprzedaj mi ten przepis na krokiety z warzywami i kurczakiem plis nie jadlam takich nigdy . Ja zawsze robie krokiety z pieczarkami i serem. Uwielbiam je ale juz troche mi sie przejadly. A sałatki jakie robisz? Bo moj Lukasz to nie lubi warzywnej i musze cos dla niego przyszykowac. Wedzonka wlasnej roboty no teraz to mi ślinka cieknieTo super że tak lubisz gotować i szykować, też bym tak chciała, a ja tylko lubię żreć [emoji23]
Ja robię święta tylko dla mnie i męża, więc zrobię tylko jedno ciacho, gołąbki, ze 2 sałatki, paszteciki i krokiety. Dla męża krokiety z kapustą i grzybami a dla mnie z warzywami i kurczakiem, pycha są [emoji39]. Bigos mam już w słoikach i jeszcze będzie własnej roboty wędzonka, która po pijaku robiłam [emoji23]
Podziel się: