Artemida90
Fanka BB :)
A u mnie święta w tym roku wyjątkowe bo pierwsze święta w nowym domu rodziców. Ja robię jak zawsze łososia gotowanego na parze w galarecie i sałatkę z brokuła, jajek i szynki posypane uprażonym słonecznikiem. Na pewno będzie gotowana biała kiełbasa, jaja gotowane, sałatka jarzynowa, szynka pieczona na obiad. Żurku i nas się nie jadą, raz zrobiłam i tylko tata spróbował bo nie mamy tradycji. Chciałam zrobić roladę szpinakowa z wędzonym łososiem ale wiadomo - surowa ryba. Dla mojego meza mogłaby być tylko biała kiełbasa bo ja kocha generalnie nie robimy dużo bo mój mąż w 2 swieto już do pracy idzie i takie to będą święta. Ciast nie pieczemy - sernik zawsze można kawałek kupic w polskim sklepie, na pewno będzie pełno ciast i może kawałek makowca bo chodzi za mną. I tyle, dla nas większa magię maja święta Bożego narodzenia. A w tym roki będą wyjątkowe bo z maluszkiem. Dodatkowo Wielkanoc bez święconki to już nie to samo. Zawsze moja rola od wielu lat było przygotowanie koszyczka a teraz koszyczek schowany w czarny worek