reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

I mnie stara bida oprócz tego, że się alkoholizowałam wczoraj za mocno [emoji846].
Do pracy chodzimy z mężem, bo nie wiem czy pamiętasz ale pracujemy w jednej firmie. Już się słyszy o przerwach w dostawach i kolorowo się nie zapowiada. Ale szefostwo na razie nic nie mówi.
Powiem ci, że mam okropne wahania nastrojów [emoji848]. To chyba przez stres.
Codziennie sprawdzam na wp jak postępuje wirus u ciebie, Camilleki, Loli czy u Nieagatki[emoji33]. Te dane jeśli są prawdziwe, to jest jakaś masakra [emoji33].
Wiele firm się z tego nie podniesie i znowu będziemy bidować[emoji853]
Chciałabym sie z Toba kiedys upić 😂bo mysle ze fajnie by bylo i smiechu po pachy😁
Wiem kochana co czujesz ale musimy zacząć myslec pozytywnie. Siedzimy w domu i jesteśmy bezpieczne. Wirus rzeczywiście postępuje dramatycznie mowia ze najgorsze beda kolejne dwa tygodnie. Te wahania nastroju to na pewno stres bo ja mam tak samo, ale staram się nie oglądać telewizji bo wtedy nie myślę tak o tym.
Musimy nasze glowy czyms zajac. Jeden plus ze mamy nasze psiaki i mozemy z nimi wyjsc na spacer , przewietrzyc mozg, odreagowac .
Kochana bedzie dobrze ❤musi byc

reklama
Słuchaj ten atosiban, który Ci proponują jest stosowanym lekiem za granicą, szczególnie w stanach w przypadkach skurczów w porodach przedwczesnych i on ma ogromną skuteczność, u nas w szpitalach jest stosowany wyjątkowo, tylko w niektórych w Polsce ponieważ jest drogi i nasza służbę zdrowia na niego po prostu nie stać. Więc jak go dostaniesz to spokojnie, na pewno gdyby nadmierna kurczliwość macicy była powodem braku implantacji to taka obstawą leków Ci pomoże. Ja no spy po transferze nie brałam w ogóle.
Atosiban miałam w ciągłym wlewie przez 48 godzin. Wiem tylko, że jest to bardzo skuteczny lek przy zagrożeniu porodem przedwczesnym. Dzięki temu jest szansa podania sterydów,.a przede wszystkim ich zadziałania. Niestety dają tylko raz, nie powtarzają już wlewu.

Tak, ja na histero tez się umawiałam w dniu okresu, ale u mnie nic nie znaleźli... a szlam z nadzieja ze znajdę przyczynę. Tak jak Ty 😉.
Na pewno nie odpuszczę, będę szukać dalej, ale często mam dni kiedy mi się płacze wieczorem, czuje bezsilność. A damy radę w końcu, no nie? 💚🙂
Musimy!!! Ja mam tak samo, myśle, ze tez przez ta bezsilność czasem jestem tak wściekła na wszystko i tez płacze z bezsilności...ale na wiosnę mam mimo wszystko taka nadzieje, ze wszystkim nam się uda 💪💪💪💪💪 albo wino tak działa 😜😜😂😂cokolwiek byle przetrwać to wszystko 🥰🥰🥰

Ty i tak jestes silna ;) Niestey kryzys jest i bedzie jeszcze wiekszy ;( U nas w Wieluniu bardzo duzo znajomych jest albo zwolnionych albo na postojowym, zwlaszcza pracownikow biurowych ;( Ja dostalam kolejny miesiac L4, moja firma zawiesila prace, moja cycata placze bo uwaza ze bedzie pierwsza do zolnienia. ale jak juz zaczniemy pracowac to bede o nia walczyc ;) Zona szefa chciala do mnie przyjechac bo podobno ma depresje ;) Łukasz sie nie zgodzil. Rozmawiam z szefostwem przez skype i wiem ze mnie beda potrzebowali bo mamy duzo niedokonczonych spraw. Szef tez podobo ptrzebuje mojej pomocy bo tak naprawde ja tym wszystkim koordynowalam i zobacz na co mu teraz te dlugonogie blondynki - asystentki ;) Firma napewno ruszy ale muismy przetrwac ten ciezki czas. Mam tak wielka nadzieje ze kiedys uda nam sie spotkac ;) wtedy sie wysciskamy ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ aha mam nowego pieska szczeniaczka, ma na imie Tola i kots chcial sie jej pozbyc ale wydaje mi sie ze Lukasz ja specjalnie dla mnie przygranął :) Niestety alutka sie na brzydzi a Ozi pieknie bawi ;)
O moj boze jaka ona piękna 😍😍😍juz ją kocham❤❤❤
Nie rozumiem i nie akceptuje ludzi ktorzy pozbywają się zwierząt
Tak kochana jestem za spotkaniem jak to wszystko sie skończy. Mam wrażenie ze niektore znajomosci sie przeradza w przyjaźń na dlugie lata ❤❤❤

Dzięki że pytasz😘U mnie teraz 10tc, i wielkie wyczekiwanie na czwartek, bo wreszcie mam wizytę i dowiem się czy u Kropka jest ok. Czuję się dobrze, więc wiadomo, głowa pracuje. Tym bardziej, że to cały czas jest taki wrażliwy czas kiedy coś jeszcze może się spieprzyć. Oby było dobrze😊
Kochana bedzie dobrze na pewno❤. Co to za myślenie ze cos sie moze spieprzyc . Nie mysl tak prosze. Bedzie dobrze i tyle. Boziu 10 tydzień ale to zlecialo. Super kochana. Ciesze sie razem z Tobą ❤

Będę jutro dzwonić gdzieś szukać żeby się umówić prywatnie, może już się uda w tym tygodniu 🥰 tyle czekałam na połówkowe i ta płeć to prZes tego wirusa otworzyli jedna klinikę dla kobiet w ciąży i dali taki bylejaki sprzęt - teraz już na pewno nie odpuszczę [emoji849]
A wszystko wporzadku wyszło bo pisałaś coś o pępowinie ? U mnie coś z przepływami tętniczymi jest wiec za 4 tyg do kontroli.
Tak się na tego Andrzeja nastawiłam, że teraz jestem w wielkim szoku ze to może być babka 🤨🤩
To daj znać jak się dostaniesz i będziesz po usg ;)
Prawdodpobnie mam pępowinę dwunaczyniową.. No ale też zobaczymy pózniej, bo może tak wyglądać a jest normalna trzynaczyniowa. Narazie wszystko jest Ok i tego się trzymajmy ✊🏻
Nooo szczerze to ja też się nastawiłam na Andrzeja 😂 No ale nikt nic nie obiecywał 🤷🏼‍♀️ Najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe 🥰

Ale ile jajek do tego trzeba. O matko tygodniowy zapas.[emoji3]
Bieri[emoji8]. Ja zawsze daje mniej cukru do wszystkich ciast bo dla mnie zwykle są za słodkie. Lepiej upiec biszkopt dzień wcześniej bo trochę roboty jest z tym ciastem

reklama
Kochana bedzie dobrze na pewno❤. Co to za myślenie ze cos sie moze spieprzyc . Nie mysl tak prosze. Bedzie dobrze i tyle. Boziu 10 tydzień ale to zlecialo. Super kochana. Ciesze sie razem z Tobą ❤
No mam nadzieję, ze po prenatalnych trochę dam radę wrzucić na luz i zacząć się cieszyć tak na serio😊

Do góry