reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

martka ja mam clexane, zastrzyki przeciwzakrzepowe, mam brać do 12 tc, też nie mam żadnych wskazań. Każdy lekarz karze w innym czasie odstawiać leki, nie wiem od czego to zależy.

reklama
sony ja miałam 9,7 w 9dpt, zdecydowanie za mało. Jak będziesz robiła betę to zbadaj ponownie progesteron. Na razie jest dobrze :tak:

życzę Wam takich słodkich tygrysków :-)

406045_564651880229624_1152622307_n.jpg

sony nie ma za co, ja już mam nauczkę i żałuję, ze przy pierwszym transferze nie badałam progesteronu i nie obniżyłam tsh ale to wszystko przez dr, który mówił, że nie trzeba. Przy pierwszym transferze miałam betę 9 a później spadła, była to ciąża biochemiczna i nie wiadomo czy progesteron i wysokie tsh jej nie zniszczyły :-(
Wiele nauczyłam się na forum od "starszych" koleżanek, które już urodziły zdrowe dzieci lub niedługo urodzą.

Pomagamy małej Adzie odzyskać zdrowie

Dziewczyny jak możecie to proszę o pomoc, ta mała to córeczka znajomej. Biedna zachorowała na sepsę, prawdopodobnie powikłanie po szczepieniu na pneumokoki. Mała była zdrowiutka, w chwili obecnej z powodu powikłań m.in. nie widzi :-(

APEL MAMY ADY:
Chcialam sie podzielic ze wszystkimi zainteresowanymi aktualna sytuacja Ady. Od ok 1,5 tyg jestesmy w domku :) i zaczynamy walke o jej powrot do zdrowia jak rowniez walke ze wszystkimi formalnosciami, ktorych jest nie malo. Ada ma niestety podejrzenie tzw. slepoty korowej w wyniku niedotlenienia mozgu, do ktorego doszlo w trakcie przebiegu sepsy. Konieczna jest szybka i intensywna rehabilitacja wzroku, ktora moze przywrocic jej widzenie ale nie jest wiadomo w jakim stopniu. Im szybciej to nastapi tym wieksze szanse. Po za oczami wymaga rehabilitacji ruchowej ; gdyz na chwile obecna Ada nie siedzi ; nie raczkuje a nawet samodzielnie nie trzyma glowy. Konieczna jest takze rehabilitacja neurologopedyczna; ktora przywroci jej umiejetnosc prawidlowego jedzenia i gryzienia.
Podsumowujac: wszelkie umiejetnosci; ktore nabyla w ciagu 10miesiecy swojego zycia i prawidlowego rozwoju zanikly. Startujemy od zera z nauka wszystkiego od poczatku.
Wierze, ze z pomoca dobrych ludzi uda nam sie przywrocic jej normalne i szczesliwe zycie.
Jak wiadomo niestety rehabilitacja jest kosztowna, poniewaz to co sie nalezy z NFZ jest niewystarczajace , dlatego liczymy na pomoc od wszystkich chetnych w postaci darowizn na ponizsze konta z dopiskiem " darowizna na rehabilitacje Adrianny Suchowicz"

Kamila Suchowicz
97 1160 2202 0000 0001 8088 2330
Bank Millennium S.A.

Grzegorz Suchowicz
50 1020 5558 1111 1480 3240 0012
PKO BP

BEDZIEMY NIEZMIERNIE WDZIECZNI ZA WSZELKA POMOC !!!

Ufff, przeczytałam Was, udało się. Tyle tekstu naprodukowałyście od rana, że szok:-D

Martka ,Goga, moje gratulacje, niech beta teraz ładnie rośnie:-D

Agapl, kciuki były dzisiaj trzymane, tak na zapas, na jutro.

Madzialenak, mmmm, truskawki:-D Ale mi narobiłaś smaka.

Milagros, i za Ciebie kciuki zaciskam.

reklama
Agapl za jutrzejszy transferek mocno mocno &&&&&&&&&&&&&&

Dziewczyny, jak to jest z tym progesteronem, bo ja trochę "zielona" :zawstydzona/y:? Czy on choc torchę świadczy o tym, ze jest ciąża? ... mi się wydaje, że jego poziom bada się po to, zeby sprawdzić czy jest jest prawidłowy (mieści sie w normie) dla utrzymania ciąży i jej prawidłowego rozwoju.
A progesteron sam w sobie wzrasta po owulacji.

Do góry