reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ależ mi dziś zimno się drobiło i spanie mnie ogarnęło. Znów musiałam sobie godz pospać, oby mnie tylko choroba nie pobrała.
Krew już mi pobrali i teraz czekam na wyniki. Co chwilkę stronę aktualizuję, ale nic nie ma. Jak będę robić betę to chyba oszaleje.

SonySony - senność jest często oznaką ciąży. Czego Ci z całego serca życzę :tak:

reklama
aaa, mam pytanie do wszystkich :)

przy mojej pierwszej stymulacji mialam straszne bole glowy, brzucha, po dawce menopuru maz musial mnie niesc do lozka bo sie ruszac nie moglam..

a teraz? nic! nic mnie nie boli, chodze, moge nawet biegac. to prawda ze mam teraz krotki protokol, wolniej rosna....ale czy wy tez tak mialyscie ze was nie bolalo a jednak cos tam uroslo?

jedynym dowodem jest wieeelki brzuch ktorego nie da sie wciagnac ;) jest wielki i wystaje...

jeju ja dostaje swira tutaj myslac czy bedzie ich duzo czy tez nie. w srode bylo 13 ale od srody nie mialam podgladania, stad moje obawy.

Mam progesteron 23,41 ng/ml. Nie mam norm podanych, dobry czy nie?? Dziś jest tydzień po transferze 2 dniowych zarodków. Dodam że biorę 3x 4 tabletki Luteiny dopochwowo. Badanie robione w Diagnostyce.

Ostatnia edycja:
Sony...ja juz ci gratuluje powoli! Taki piękny progesteron, senność i temperatura...o matko czuje tutaj jakies bliźniaczki!! :D

sony a kiedy testujesz?może te 37 to implantacja?ja też tak miałam, takie 37 z niczego, rozgrzewała mnie tylko gorąca herbata i przespałam popołudnie....oby to był dobry objaw dla Ciebie:)
co wy z tym progesteronem??mi nikt babać go nie każe, tylko każą brać lutkę i dupka.
Czy może mi ktoś powiedzieć, czy odstawienie fraxipariny może coś spowodować?gęstszą krew?czy co?nie miałam nigdy problemów z krzepliwością a ni nic, dali mi to tak prewencyjnie, a teraz każą odstawić:/

Sony bardzo dobry progesteron, a tutaj masz normy:

9-47 ng/ml do 12. tygodnia ciąży,
17-146 ng/ml między 12. a 28. tygodniem ciąży

55-200 ng/ml od 28. tygodnia aż do rozwiązania.

reklama
Daja to tylko profilaktycznie, przy wystąpieniu krwawienia trzeba odstawić, bo może powodować mocniejsze krwawienie. Nic się nie martw i odstawiaj jak ci dr kazał. Ja mam trombofilię w badaniu genetycznym i dla mnie to dobrze ze biorę.
Ta temperatura była chwilowa, już mam ok. No chyba że mi bateria szwankuje, bo za dużo mierzę.

Do góry