reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

3 transfer, 2 stymulacja i nie mam żadnych śnieżynek 😢😢
Tak jak dziewczyny mówią powtórz w poniedziałek. Ogółem to zarodki słabo rokowały jeżeli z 5 doby były. Jeżeli z 4 doby to ta morula A rokowała bardzo dobrze. Ten zarodek klasy C jeżeli był z 5 doby to np. W pewnych klinikach by go odrzucili jako nienadający się do transferu. Może warto zrobić dodatkowe procedury IMSI, albo zmienić leki, żeby poprawić jakość oocytow. Czasem warto zmienić klinikę... Wiesz na tym forum już były takie historie gdzie najgorszy zarodek po rozmrożeniu w ciągu kilku godzin stawał się 5AA top wszystkich topów😜 Czasem zmiana protokołu powodowała klęske urodzaju. Brak zarodków na długim protokole odmienił się w duza ilość świetnych blastocyst na krótkim. Czasem brak ciąży po transferze IVF a ciąża naturalna miesiąc później. Bądź dobrej myśli jeżeli macie siły i nakłady finansowe próbujcie dalej. In vitro to czasem długa I trudna droga pełna napięcia i rozczarowania, ale warto.

reklama
Nooooo i taka @bazylia128 kochamy [emoji3590][emoji1787]
A wiesz że to samo pomyślałam jak przeczytałam jej posta [emoji12]. W końcu wraca do żywych [emoji7]. Ja już mam ognisko i jestem po dwóch drinkach, i mnie kuwa już zachwialo[emoji33]. Mąż oczywiście już napitala o wieczornym bzykanku, mówię mu że che być dziś kłodą[emoji23]

Ja tak się zastanawiam jak będzie wyglądała beta u mnie bo mam weryfikacje 3 dpt 5 dpt i 10dpt. Czy 3 dnia będzie już coś czy nic ?
To zalezy czy zastrzyk z ovitrelle bedziesz miala podany,bo jak tak to w trzecim dniu nie masz co patrzec na betę. Ona jest tylko po to by porownac ja potem z tym 5 dniem.

A ja zaspamuje forum 😜

Przesyłam wam świeżutkie i prosto z pieca 😀
15860176088761704311437.jpg

A jak ! Będziemy się wzajemnie motywować![emoji16]
Przed tym udanym transferem też systematycznie ćwiczyłam i jadłam zdrowo
Tylko przez te 9 tyg byłej ciąży leżałam jak kłoda na kanapie bo musiałam i teraz muszę po łyżeczkowaniu znów odpoczywać..
Ile można ?!Już mnie wszystko boli,dupa się spłaszczyła,tłuszczem obrosłam :D
Jak za karę te odpoczywanie..zdecydowanie wolałabym sobie poćwiczyć od razu energia by wróciła :)
Już niedługo mam nadzieje![emoji106]
Po zabiegu nic mnie nie boli,żadnych krwawień więc chyba wszystko jak być powinno tam
Wzięli Ci resztki płodu do badania? Nie kojarzę czy pisałaś o tym.

A wiesz że to samo pomyślałam jak przeczytałam jej posta [emoji12]. W końcu wraca do żywych [emoji7]. Ja już mam ognisko i jestem po dwóch drinkach, i mnie kuwa już zachwialo[emoji33]. Mąż oczywiście już napitala o wieczornym bzykanku, mówię mu że che być dziś kłodą[emoji23]
Kłodą???? No coś Ty??? W sufit patrzeć będziesz???[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Kochana morze łez już uroniłam
Wyglądam jak panda cała opuchnięta i z sińcami i włosów wypadła mi chyba połowa ze stresu
Ból w sercu nie do wyobrażenia
A powiedz mi po jakim czasie wszystko Ci się tam zagoiło i wystąpiła miesiączka ?
Pisałam już z lekarzem że jak wszystko się zagoi i wystąpi miesiączka to mam się zgłosić będziemy działać dalej 👍
Czeka mnie nowa procedura zaczynamy od początku ________
Napewno chcę zrobić sobie oraz mojemu kompleksowe badania genetyczne
A teraz przez ten czas oczekiwania chcę się porządnie zająć sobą ,przygotować się jak najbardziej potrafię (dieta,ćwiczenia,wyciszenie)
Mój chłop oczywiście to samo bo jego plemniki też muszą być najlepsze
W nowej stymulacji zależy mi aby uzyskać więcej niż 1 zarodek
I przed transferem będę badać zarodki aby uniknąć takiej sytuacji jaka się wydarzyła
I podamy tylko w pełni prawidłowy
Ewidentnie była to wada genetyczna

Także moja droga pewnie będziemy działać w podobny czasie
Oby nam nic nie stanęło na przeszkodzie!❤
Pozdrawiam
Wady genetyczne zdarzaja sie bardzo czesto. Ja jestem zszokowana ze moj jedyny zdrowy. Co do badan genetycznych to warto zrobic kariotypy poprostu, ktorych ja nie robilam... Bo w genetyce za duzo nie naprawisz...Moze lepiej byloby porobic immuno. Ja polecam pod tym katem Guncentrum bo nie dosc ze badania duzo tansze to i czeka sie do 14 dni a nie jak w APC do 5 tygodni... Tak jak Adus16 pisala immuno to tez genetyka. Jak u ciebie z cukrem? Jesli masz jakis problem to dieta wskazana ale patrzac na moj punkt widzenia nie wiele zdzialalam dieta i cwiczeniami. Ja jak ronilam to bardzo dlugo brudzilam. I nawt nie wiem czy pierwsza @przyszla w terminie, chyba nie... Ale napewno rozroznisz to od plamienia. Jesli chodzi o towj przypadek to mysle ze u was to kwetia czasu. Zachodzisz w ciaze. A napisz jeszcze czy i jaki macie problem? Endometrioza, nasienie?

Do góry